Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Yardeni Research: Μεταβλητότητα στη Wall Street έως τις εκλογές - Μετά έρχεται ράλι σε υψηλά ρεκόρ

Yardeni Research: Μεταβλητότητα στη Wall Street έως τις εκλογές - Μετά έρχεται ράλι σε υψηλά ρεκόρ
Ο Yardeni εκτιμά ότι ένα αποτέλεσμα αδιεξόδου είναι το καλύτερο σενάριο για την αγορά
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η «αστάθεια» της αγοράς θα συνεχιστεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές, προτού οι μετοχές μπορέσουν να συνεχίσουν την άνοδό τους σε υψηλά ρεκόρ, λέει ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research.
«Βλέπουμε αρκετή αστάθεια στην αγορά εδώ. Νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές και στη συνέχεια νομίζω ότι θα συνεχίσουμε σε νέα υψηλά ρεκόρ», δήλωσε ο Yardeni μιλώντας στο CNBC.
Στις αρχές Αυγούστου, ο S&P 500 έχασε 3%, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2022, σε μια ιστορική πτώση της αγοράς. Η αστάθεια συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα, με τους δείκτες την Τρίτη να σημειώνουν τις χειρότερες απώλειες από το sell off του Αυγούστου, καθώς οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν και τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση πυροδότησαν νέους φόβους για οικονομική επιβράδυνση.

Το θετικό σενάριο για την αγορά

Ο Yardeni επισημαίνει ότι η επιστροφή της αγοράς σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ εξαρτάται εν μέρει από το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι ένα αποτέλεσμα αδιεξόδου είναι το καλύτερο σενάριο για την αγορά.
«Εάν έχουμε μια σάρωση των Δημοκρατικών ή μια σάρωση των Ρεπουμπλικάνων, δεν νομίζω ότι η αγορά θα προσβλέπει σε τέτοιου είδους καθεστώτα», δήλωσε ο Yardeni. «Νομίζω ότι η αγορά προτιμά πολύ περισσότερο το αδιέξοδο».
Το αδιέξοδο στο Καπιτώλιο οδηγεί συχνά σε υποτονική νομοθετική δράση, την οποία οι αγορές προτιμούν, καθώς δημιουργεί λιγότερη αβεβαιότητα και λιγότερες ρυθμιστικές εκπλήξεις.
Σύμφωνα με στοιχεία της LPL Financial, ο S&P 500 έχει ιστορικά ανέβει κατά τη διάρκεια μιας διάσπασης ή ενός Κογκρέσου που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και ενός Δημοκρατικού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης