Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ιερό χρέος να πετάξουμε έξω από το Kursk τους Ουκρανούς - Καταρρέει η μαχητική ικανότητά τους, κερδίζουμε διαρκώς εδάφη

Putin: Ιερό χρέος να πετάξουμε έξω από το Kursk τους Ουκρανούς - Καταρρέει η μαχητική ικανότητά τους, κερδίζουμε διαρκώς εδάφη
Συνεργασία με BRICS θέλουν πάνω από 30 χώρες - Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια πολιτική από-δολαριοποίησης
(upd13) Είναι ιερό χρέος και καθήκον του ρωσικού στρατού να πετάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες έξω από την περιοχή του Kursk υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Vladivostok της Ρωσίας.

Να τους πετάξουμε έξω

«Η προστασία των ρωσικών παραμεθόριων περιοχών από επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
είναι ιερό καθήκον για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Όταν μιλάμε για αυτά τα θέματα, πρώτα απ' όλα πρέπει να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που, φυσικά, περνούν από σοβαρές δοκιμασίες και υποφέρουν από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες.
Είναι ιερό καθήκον των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας να κάνει τα πάντα έτσι ώστε να πετάξει τον εχθρό έξω από αυτά τα εδάφη και να προστεύσει τους πολίτες.
Και προφανώς
ολόκληρη η χώρα πρέπει να κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους ανθρώπους» τόνισε ο Putin.
Όπως είπε, με την επίθεση στο Kursk, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποδυναμώθηκαν σημαντικά σε άλλες κατευθύνσεις του μετώπου, τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός επιτάχυνε την επίθεση του, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερα εδάφη.

Εδαφικά κέρδη παντού

Μάλιστα ο Putin υποστήριξε πως η ρωσική πλευρά είχε πολύ καιρό να δει τόσο μεγάλα εδαφικά κέρδη.
«Μόλις προχθές, για παράδειγμα, η ομάδα Vostok κατέλαβε με μόλις ένα πλήγμα, μια έκταση 7 επί 5 χιλιομέτρων.
Η ομάδα Κέντρο καταγράφει εξίσου μεγάλες επιτυχίες στο Donetsk, στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Και εκεί, επίσης, τα εδαφικά κέρδη δεν μετρώνται σε εκατοντάδες μέτρα, αλλά σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Τέσσερα επί πέντε, τρία επί πέντε και ούτω καθεξής» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Απελευθέρωση Donbass

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίξε πως βασική προτεραιότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Donbass.
«Με την επίθεση στο Kursk και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας, η Ουκρανία ήθελε να αποσπάσει στρατιωτικές δυνάμεις από την επίθεση στο Donbass.
Απέτυχε.
Ο στόχος του εχθρού να μας προκαλέσει νευρικότητα και να μεταφέρουμε στρατεύματα από τη μια περιοχή στην άλλη και να σταματήσουμε την επίθεση μας σε βασικές κατευθύνσεις, όπως για την απελευθέρωση του Donbass που είναι πρωταρχικό μας στόχος.
Τα κατάφεραν;
Όχι ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του»
είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να ωθεί τους Ουκρανούς έξω από τα σύνορα.
1970759224_0_0_3177_2048_768x0_80_0_0_95faeb36452766892f79c19ea7f40aa1.jpg
Ξεκάθαρη προειδοποίηση

Επιπλέον, ο Putin απηύθυνε ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τους Ουκρανούς για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τονίζοντας ότι καλό θα ήταν να σκεφτούν τις συνέπειες από μια παρόμοια απάντηση της Ρωσίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πυρηνικούς σταθμούς της Zaporizhia και του Kursk, ο Putin τις χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις».
«Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι θα συμβεί εάν απαντήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών, χάνουν την ικανότητα μάχης

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι το Κίεβο υφίσταται πολύ βαριές απώλειες στο πλαίσιο των στρατιωτικών συγκρούσεων σε σημείο που ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε σύντομα να χάσει τη μαχητική του ικανότητα.
«Ο εχθρός υφίσταται πολύ μεγάλες απώλειες - τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
Δεν θα τις απαριθμήσω, το Υπουργείο Άμυνας παρέχει αυτά τα δεδομένα.
Τα θεωρώ αντικειμενικά, γιατί επιβεβαιώνονται από πολλές πηγές ταυτόχρονα.
Και αυτές οι απώλειες συνδέονται με τις καταστροφές που υφίστανται στις πιο σημαντικές κατευθύνσεις του μετώπους και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια της μαχητικής ικανότητας όλων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Και αυτό είναι αυτό που προσπαθεί να επιτύχει ο ρωσικός στρατός» τόνισε ο Putin, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία θα προστατεύει πάντα τον λαό της Ουκρανίας που υπερασπίζεται τη ρωσική γλώσσα και παραδόσεις.
Μάλιστα ο Putin χλεύασε την ηγεσία του Κιέβου, τονίζοντας ότι «μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι αυτοί που κυβερνούν την Ουκρανία είναι κάποιος είδος εξωγήινων ή ξένων, διότι απλά δεν σκέφτονται... οι απώλειες τους είναι τεράστιες».

Δεν αρνούμαστε τη μεταφορά αερίου μέσω Ουκρανίας - Σχιζοφρένεια από Γερμανία

Πάντως ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως η Ρωσία δεν αρνείται να μεταφέρει το φυσικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας ενώ χαρακτήρισε σχιζοφρενική τη στάση της Γερμανίας σχετικά με την απόφαση της να μην ενεργοποιήσει την τελευταία γραμμή του αγωγού Nord Stream.
O Putin εξέφρασε αμηχανία για την άρνηση της Γερμανίας να ενεργοποιήσει την τελευταία γραμμή του αγωγού, κάνοντας λόγο για σχιζοφρένεια και ανοησία, ενώ υπογράμμισε πως η παγκόσμια οικονομία δεν άντεξε την ακύρωση των προμηθειών ενέργειας από τη Ρωσία.

H ρωσική οικονομία 4η ισχυρότερη

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι η ρωσική οικονομία είναι η 4η ισχυρότερη παγκοσμίως.
«Σήμερα, η κινεζική οικονομία, γνωρίζουμε καλά, ότι είναι η πρώτη στον κόσμο όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης.
Ναι, η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή, καλή, η δομή της συγκρίνεται ευνοϊκά με τις άλλες.
Η Δημοκρατία της Κίνας είναι στη δεύτερη θέση, αλλά το χάσμα μεταξύ δύο οικονομιών αυξάνεται συνεχώς από έτος σε έτος.
Αυτό σχετίζεται επίσης με την χρήση του yuan σε διεθνείς διακανονισμούς.
Οι ΗΠΑ είναι στη δεύτερη θέση, η Ινδία είναι τρίτη.
Και η Ρωσία βρίσκεται ήδη στην τέταρτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης» υπογράμμισε ο Putin.

Πάνω από 30 κράτη θέλουν συνεργασία με τους BRICS

Επιπλέον, υποστήριξε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον δεκάδων κρατών για συνεργασία με τους BRICS.
«Περισσότερα από 30 κράτη είναι έτοιμα να ενταχθούν ή να συνεργαστούν με τους BRICS» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι αλλάζει η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως ανέφερε, σήμερα τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ ενώ οι BRICS το ένα τρίτο του παγκόσμιου ΑΕΠ.
«Συνεπώς αλλάζουν και οι προτεραιότητες στην χρήση των νομισμάτων.
Για παράδειγμα, εμείς και οι εταίροι μας στους BRICS χρησιμοποιούμε εθνικά νομίσματα σε ένα ποσοστό της τάξης του 65%» ανέφερε ο Putin.
1970764959_0_0_2961_1894_768x0_80_0_0_16dd3b2ef853a8d529e5328bc962b467.jpg
Δεν έχουμε πολιτική αποδολαριοποίησης

Ο Putin επισήμανε πως η Ρωσία δεν ακολουθεί μια πολιτική αποδολαριοποίησης.
«Δεν επιδιώκουμε μια πολιτική αποδολαριοποίησης.
Δεν έχουμε αρνηθεί πληρωμές σε δολάρια.
Μας αρνήθηκαν διακανονισμούς και συνεπώς είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε άλλες ευκαιρίες.
Αυτό είναι όλο» τόνισε ο Putin, ο οποίος υπογράμμισε πως η Δύση έχει καταλάβει ότι έκανε λάθος με τις ανόητες ενέργειες της, οι οποίες - όπως είπε - ωθούν πολλά κράτη να εγκαταλείψουν το δολάριο.

H Άπω Ανατολή η ναυαρχίδα της Ρωσίας στη νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Άπω Ανατολή έχει γίνει «ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση της θέσης της Ρωσίας στον κόσμο», η «ναυαρχίδα» της χώρας στη νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα.
«Οι κύριες επιχειρηματικές συνδέσεις, οι εμπορικοί δρόμοι και ολόκληρος ο φορέας ανάπτυξης προσανατολίζονται όλο και περισσότερο προς την Ανατολή και τον παγκόσμιο Νότο» τόνισε ο Putin, αναφέροντας πως οι περιοχές της Άπω Ανατολής «παρέχουν άμεση πρόσβαση σε αυτές τις αναπτυσσόμενες, πολλά υποσχόμενες αγορές και μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ορισμένες δυτικές ελίτ προσπαθούν να επιβάλουν σε ολόκληρο τον κόσμο».
Όσον αφορά την οικονομία του μέλλοντος, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως αυτή «κτίζεται γύρω από τους ανθρώπους», επομένως οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς κοινωνική υποδομή.
«Αυτή η λογική όχι μόνο είναι άδικη, αλλά απλώς δεν λειτουργεί στη σύγχρονη οικονομία» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το σενάριο κατασκευής ενός πυρηνικού εργοστασίου στην Άπω Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης