Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Οριακή αύξηση 0,1% στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, τι βλέπουν οι αναλυτές

Ευρωζώνη: Οριακή αύξηση 0,1% στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, τι βλέπουν οι αναλυτές
Οι αναλυτές της Capital Economics εκτιμούν ότι θα αυξηθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες, αν και με αρκετά μέτριο ρυθμό
Οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Ιούλιο, με τους αναλυτές της Capital Economics να εκτιμούν ότι θα αυξηθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες, αν και με αρκετά μέτριο ρυθμό.
Η άνοδος των λιανικών πωλήσεων κατά 0,1% μ.μ. τον Ιούλιο ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες.
Ωστόσο, η αύξηση αυτή ακολούθησε μείωση 0,4% τον Ιούνιο και άφησε τις λιανικές πωλήσεις σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους.
Η ανάλυση κατά χώρα έδειξε μια μέτρια αύξηση των πωλήσεων στη Γαλλία (0,1%) και την Ισπανία (0,5%).
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν πιο έντονα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία, αλλά μόνο μετά από σημαντικές μειώσεις τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, οι πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρώς στην Πορτογαλία τον Ιούλιο (-0,8%).
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να υπόκεινται σε αναθεωρήσεις, δεδομένου ότι η Γερμανία δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις από τον Απρίλιο λόγω «της μετάβασης σε νέες απαιτήσεις για τα στοιχεία».
Όσον αφορά το μέλλον, η Capital Economics εκτιμά ότι η συνολική κατανάλωση των νοικοκυριών θα αυξηθεί λόγω της αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων και των χαμηλότερων επιτοκίων.
Ωστόσο, ο ρυθμός της όποιας αύξησης φαίνεται ότι θα είναι αρκετά μέτριος, καθώς, παρά τις έρευνες που υποδεικνύουν βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τα νοικοκυριά εξακολουθούν να αποταμιεύουν ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό των εισοδημάτων τους, αντανακλώντας ίσως την απαισιοδοξία τους για τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης