Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Βρετανία - Πολύ ανησυχητική η παράδοση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

Συναγερμός στη Βρετανία - Πολύ ανησυχητική η παράδοση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία
Η παράδοση θα αφορά δύο τύπους βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.
Η προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία φαίνεται να είναι «επικείμενη», σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή του SkyNews, Sean Bell.
Ο Bell τονίζει ότι η Ρωσία «τείνει να χρησιμοποιεί παλαιότερα όπλα», αλλά σε αντίθεση με την Ουκρανία «έχει τον όγκο».
«Και οι δύο πλευρές αγωνίζονται για όπλα και αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει αυξήσει την εγχώρια παραγωγή της, αλλά χρειάζεται απεγνωσμένα όπλα από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα», τονίζει.
Σημειώνει ότι ο Vladimir Putin έκανε μια σύμβαση με το Ιράν τον Δεκέμβριο και εννοείται ότι η παράδοση είναι «επικείμενη».
Η παράδοση θα αφορά δύο τύπους βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.
«Θα δώσουν στη Ρωσία μεγαλύτερο όγκο πυραύλων, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι ο περιορισμένος εφοδιασμός της Ρωσίας με τους δικούς της πυραύλους Iskander μπορεί τώρα να επικεντρωθεί σε στόχους μεγάλου βεληνεκούς - αυτό είναι πολύ ανησυχητικό», προειδοποιεί ο Βρετανός αναλυτής.

Θέμα ημερών η παράδοση των πυραύλων

Ερωτηθείς για το πόσο επικείμενη θα μπορούσε να είναι μια παράδοση, ο Bell τονίζει: «Καταλαβαίνουμε ότι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο Ιράν για εκπαίδευση τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ οι αναφορές για αυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, η τροφοδοσία που είχα είναι ότι είναι επικείμενη. Επομένως, είναι θέμα ημερών».
Μιλώντας για την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα προμηθεύσει περισσότερους από 650 πυραύλους στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας λέει ότι η πρόκληση θα είναι η ανάγκη για προσοχή όσον αφορά την παροχή στην εμπόλεμη χώρα των πιο σύγχρονων όπλων σε περίπτωση που πέσουν στα ρωσικά χέρια.
Ο ίδιος προσθέτει:  «Η Ουκρανία χρειάζεται απεγνωσμένα αυτή την τεχνολογία και τον όγκο, οπότε αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης