Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φτερωτή κόλαση - Οι Ρώσοι σαρώνουν την Ουκρανία με τις τρομακτικές βόμβες ολίσθησης D30SN – 5 πόλεις θα ισοπεδωθούν

Φτερωτή κόλαση - Οι Ρώσοι σαρώνουν την Ουκρανία με τις τρομακτικές βόμβες ολίσθησης D30SN –  5 πόλεις θα ισοπεδωθούν
Η UMPB D-30SN, η λεγόμενη φτερωτή βόμβα ή «φτερωτός θάνατος» φωτογραφήθηκε κάτω από τα φτερά ενός αεροσκάφους Su-34, το οποίο είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία μαχητικών στη Ρωσία και αναλαμβάνει το  μεγαλύτερο μέρος των αποστολών για χτυπήματα με βόμβες ολίσθησης
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις γίνονται πανίσχυρες καθώς παρέλαβαν μια νέα κατηγορία βόμβας ολίσθησης και υψηλής ακριβείας με σημαντικά εκτεταμένο βεληνεκές και πολύ πιο ισχυρά εκρηκτικά.
Η UMPB D-30SN, η λεγόμενη φτερωτή βόμβα ή «φτερωτός θάνατος» φωτογραφήθηκε κάτω από τα φτερά ενός αεροσκάφους Su-34, το οποίο είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία μαχητικών στη Ρωσία και αναλαμβάνει το  μεγαλύτερο μέρος των αποστολών για χτυπήματα με βόμβες ολίσθησης.
su_3.JPG
Ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές

Δεδομένου ότι άλλα μαχητικά όπως τα Su-30SM και Su-35 έχουν επίσης αναπτυχθεί για αποστολές βομβαρδισμού ολίσθησης - παρά το γεγονός ότι έχουν χαμηλότερο ωφέλιμο φορτίο όπλων και μικρότερη εμβέλεια - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λάβουν επίσης τη νέα κατηγορία βομβών.
Ενώ οι προηγούμενες βόμβες ολίσθησης από την ευρέως χρησιμοποιούμενη σειρά FAB-500 είχαν βεληνεκές 50-60 χιλιόμετρα, η D-30SN εκτιμάται ότι έχει εμβέλεια 78-85 χιλιομέτρων - μια αύξηση περίπου 45-50%.

Ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος για τα ρωσικά αεροσκάφη

Παρέχουν τη δυνατότητα στα ρωσικά μαχητικά να εντείνουν τα χτυπήματα με μικρότερες εξόδους και να πλήττουν καλά προστατευμένους στόχους από ασφαλέστερες αποστάσεις.
Ενώ οι παραδοσιακές μη ολισθαίνουσες βόμβες βαρύτητας αφήνουν τα αεροσκάφη ευάλωτα στην αεράμυνα, οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από τον αέρα περιορίζουν επίσης σοβαρά το μέγεθος των εκρηκτικών ωφέλιμων φορτίων που μπορεί να αποδώσει κάθε αεροσκάφος ανά πτήση.
Οι βόμβες ολίσθησης έχουν γίνει έτσι ολοένα και περισσότερο ένα προτιμώμενο όπλο για τα μαχητικά ενώ ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο για το αεροσκάφος.
Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της νέας βόμβας ολίσθησης περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση σταυροειδών πτερυγίων ουράς και ενός αναδιπλούμενου κύριου πτερυγίου.
Μαζί με τη UMPB D-30SN, μια νέα βόμβα ολίσθησης 3.000 κιλών, η FAB-3000M54 είναι επίσης κοντά στην ολοκλήρωση των δοκιμών, η οποία θα παρέχει περισσότερες επιλογές για πλήγματα πολύ υψηλών πυρομαχικών σε εχθρικούς στόχους.
fab_1.JPG
Θα πλήξουν πέντε πόλεις

Οι νέες βόμβες πρόκειται να πλήξουν τις περιοχές Chernihiv, Poltava, Kharkiv, Mykolaiv και Dnepropetrovsk.
Τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη θα ρίχνουν τις βόμβες FAB πιο μακριά από τις γραμμές μάχης χωρίς να πέσουν στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.

Όλεθρος με τις βόμβες ολίσθησης

Η Ρωσία το 2024 άρχισε να χρησιμοποιεί τις ισχυρές εναέριες βόμβες, που έχουν αποδεκατίσει την άμυνα της Ουκρανίας και μεγιστοποίησε τα κέρδη της επί του πεδίου.
Το έκανε μετατρέποντας ένα βασικό όπλο της σοβιετικής εποχής σε βόμβα ολίσθησης, που μπορεί να προκαλέσει κρατήρα πλάτους 15 μέτρων.
Τρόμο στην Ουκρανία έχει προκαλέσει η βόμβα FAB-1500, ένα όπλο 1,5 τόνου, από το οποίο σχεδόν το μισό αποτελείται από ισχυρά εκρηκτικά.
Ρίπτεται από ψηλά με μαχητικά αεροσκάφη από απόσταση περίπου 60-70 χιλιομέτρων και είναι εκτός του βεληνεκούς μεγάλου μέρους της ουκρανικής αεράμυνας.
Ειδικά στην περιοχή του Donetsk η τεράστια δύναμη αυτών των τρομακτικών βομβών έχουν προκαλέσει όλεθρο στους Ουκρανούς χτυπώντας θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, εργοστάσια και πύργους τηλεπικοινωνιών – μέρη από τα οποία οι Ουκρανοί συντονίζουν την άμυνά τους.
1500.jpg
«Είναι μία κόλαση»

Η FAB-1500 κατευθύνεται μέσω ενός συστήματος καθοδήγησης, ενώ τα αναδυόμενα πτερύγια της επιτρέπουν να γλιστρήσει προς τον στόχο της.

Σύμφωνα με το TheWarZone, είναι μία νέα και πολύ πιο καταστροφική επιλογή πλήγματος.
Ένας στρατιώτης από την 46η Επίλεκτη Αεροπορική Ταξιαρχία της Ουκρανίας είπε στο CNN από την πρώτη γραμμή της πόλης Krasnohorivka στο Donetsk: «Είχαμε δεχθεί βομβαρδισμούς μόνο με πυροβολικό. Τώρα οι Ρώσοι κινούνται πιο επιθετικά. Άρχισαν να χρησιμοποιούν μέσα της πολεμικής αεροπορίας, ιδιαίτερα την FAB-1500».
«Γιατί χρησιμοποιούν τη FAB-1500; Γιατί η ζημιά που προκαλεί είναι πολύ σοβαρή.
Εάν επιβιώσεις, είναι σίγουρο ότι θα έχεις τραυματιστεί».
explosions.jpg
«Ασκεί μεγάλη πίεση στο ηθικό των στρατιωτών. Δεν το αντέχουν όλοι.
Ενώ είναι λίγο πολύ συνηθισμένοι στην FAB-500 μέχρι τώρα.
Αλλά η FAB-1500 είναι κόλαση».
Η FAB-1500 είναι η πιο ισχυρή σε μια οικογένεια «βουβών βομβών» της σοβιετικής εποχής που μετατρέπονται τώρα σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα σε μια φθηνή αλλά ισχυρή έκδοση ενός πυραύλου.
Οι Ρώσοι έχουν πολύ βαριά δύναμη πυρός για να αυξήσουν δραματικά τις απώλειες της Ουκρανίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης