Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ανατροπή με τα cryptos: Οι εταιρείες στις ΗΠΑ θα αγοράσουν bitcoin αξίας 10,3 δισ. δολ. σε 18 μήνες και θα ξεφορτωθούν ομόλογα του δημοσίου

Ανατροπή με τα cryptos: Οι εταιρείες στις ΗΠΑ θα αγοράσουν bitcoin αξίας 10,3 δισ. δολ. σε 18 μήνες και θα ξεφορτωθούν ομόλογα του δημοσίου
Το  Bitcoin προσφέρει μια καλύτερη επιλογή για την αποθήκευση αξίας από τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου - Πιθανώς να έχει καλύτερη απόδοση τόσο σε σχέση με τα μετρητά όσο και τις ισοδύναμες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις - Περίπου το 10% των αμερικανικών επιχειρήσεων θα μετατρέψουν το 15% των ομολόγων σε Bitcoin τον επόμενο ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών River
Σε μια σίγουρα θετική εξέλιξη για το μέλλον του Bitcoin, μια εταιρεία προβλέπει ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα αγοράσουν κρυπτονομίσματα αξίας 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους 18 μήνες.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ερευνών για την αγορά των cryptos River  εξέδωσε μια νέα μελέτη για το Bitcoin που υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν την έκθεσή τους στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.
Η έκθεση αναμένει μια σειρά από αμερικανικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ένα σχέδιο παρόμοιο με αυτό της MicroStrategy.
Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Michael Saylor υιοθέτησε ένα επιθετικό σχέδιο συσσώρευσης Bitcoin.
Αν και αυτό το περιουσιακό στοιχείο καταγράφει πτώση κατά τις τελευταίες εβδομάδες,
αναμένεται η επιστροφή του σε ανοδική πορεία – όπως θα δούμε, κατά κύριο λόγο εξαιτίας εξελίξεων που σχετίζονται με την πολιτική.
Στη συνέχεια, οι εταιρείες που επενδύουν στο κορυφαίο crypto αναμένεται να επωφεληθούν.


Τα κέρδη αλλά και οι έντονες διακυμάνσεις 


Το 2024 ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα χρονιά για το Bitcoin.
Σηματοδότησε μια επαναστατική στροφή στο νομισματικό καθεστώς τον Ιανουάριο, ως το πρώτο ETF που βασίζεται σε κρυπτογράφηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μόλις τρεις μήνες αργότερα, έφτασε σε υψηλό επίπεδο τιμής όλων των εποχών, διαπραγματευόμενο στα 73.000 δολάρια.
Ωστόσο, από τότε, η αγορά των κρυπτονομισμάτων παρουσίασε μεγάλη αστάθεια.
Το κορυφαίο κρυπρογραφημένο νόμισμα έπεσε πρόσφατα στα 53.792 δολάρια ύστερα από πτώση άνω του 8% τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Επιπλέον, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 5% τις τελευταίες 24 ώρες (7/9), εν όψει της ανακοίνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων.
Ωστόσο, η εταιρεία ερευνών δεν αναμένει ότι αυτό θα αποτρέψει τις δυτικές επιχειρήσεις από την εμπλοκή τους στην αγορά κρυπτονομιασμάτων.
Παρά τις διακυμάνσεις στην τιμή του Bitcoin,  προβλέπει ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα αγοράσουν Bitcoin αξίας άνω των 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους 18 μήνες.
Σε μια πρόσφατη μελέτη, η River λέει ότι περίπου το 10% όλων των αμερικανικών επιχειρήσεων θα μετατρέψουν το 15% των ομολόγων σε Bitcoin τον επόμενο ενάμιση χρόνο.
Η κίνηση θα είχε τεράστια σημασία για τη βιωσιμότητα και την υιοθέτηση του bitcoin.
Επιπλέον, η River σημειώνει ότι αυτό θα ήταν όφελος για τις εταιρείες.
Συγκεκριμένα, επειδή το Bitcoin προσφέρει μια καλύτερη επιλογή για την αποθήκευση αξίας από τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.
Πιθανώς να έχει καλύτερη απόδοση τόσο σε μετρητά όσο και σε ισοδύναμες βραχυπρόθεσμες επενδύσεις.
«Αυτές οι επενδύσεις μπορούν να αποφέρουν μέτριες αποδόσεις κοντά στο επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων», δήλωσε η River Analysis.
«Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις συχνά αποτυγχάνουν να ξεπεράσουν τον πληθωρισμό, μειώνοντας την αξία των ομολόγων».
Αυτό το ζήτημα μπορεί να αποφευχθεί μέσω ενός εταιρικού σχεδίου υιοθέτησης Bitcoin.
Κάτι που η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι οι περισσότερες εταιρείες θα αγκαλιάσουν αυτή τη στρατηγική.

Η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων

Σε μια πρόσφατη ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης, ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία Donald Trump επανέλαβε την υποστήριξή του στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.
Ο Trump δήλωσε την πρόθεσή του να κάνει την Αμερική «την παγκόσμια πρωτεύουσα της κρυπτογράφησης και του Bitcoin» εάν εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Trump τόνισε το σχέδιό του για μείωση των κανονισμών, δεσμευόμενος να καταργήσει δέκα παλιούς κανονισμούς για κάθε νέο που εισάγεται - καθώς και τη χρήση του κρυπτονομίσματος ως μέρος των συναλλαγματικών αποθεματικών στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Δήλωσε, αντί να επιτεθούμε σε βιομηχανίες του μέλλοντος, θα τις αγκαλιάσουμε, συμπεριλαμβανομένου του να κάνουμε τις ΗΠΑ παγκόσμια πρωτεύουσα για τα κρυπτογράφηση και το Bitcoin».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης