Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα αφύπνιση αγοραστών προς το τέλος της συνεδρίασης – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα αφύπνιση αγοραστών προς το τέλος της συνεδρίασης – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και με μεταβλητότητα, στο τέλος και λόγω της καλής πορείας των αγορών του εξωτερικού, κλείσαμε ξανά στο υψηλό ημέρας. Δεν μπορείς να μείνεις ευχαριστημένος από τις συναλλαγές, αλλά το θετικό πρόσημο είναι αυτό που μετράει. Καλή εικόνα από Τιτάν, Cenergy, Lamda, Jumbo και είδαμε επίσης καλό κλείσιμο και από την Alpha Bank και την Εθνική. Από την άλλη υστέρησε η ΕΥΔΑΠ, η Coca Cola και η Ελλάκτωρ.

LAMDA DEV.: Πουλάει οικόπεδα 4 φορές περίπου πάνω από την αξία που την έχει γράψει στα βιβλία της, δηλαδή πάνω από την αγορά. Τέσσερις φορές πάνω! Έτσι προχωράει το έργο χωρίς να χρειάζεται δάνεια. Μένει να δούμε αν κάποια στιγμή θα υπάρξει ενεργοποίηση της μεταβλητής αμοιβής του ελληνικού δημοσίου. Η είδηση βοήθησε και ενισχύθηκε 1,97%.

ΤΙΤΑΝ: Δυνατή κίνηση με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 32,95 ευρώ (+2,65%).

CENERGY: Στα 12,25 ευρώ από 9,25 ευρώ η τιμή στόχος από την Piraeus Securities. Βοήθησε η έκθεση τη μετοχή και έκλεισε με άνοδο 2,08%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική είχε καλύτερη συμπεριφορά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η Alpha Bank κέρδισε τις εντυπώσεις αφού προς το κλείσιμο οι αγοραστές κινήθηκαν πιο επιθετικά. Με καλό όγκο στο +1,42% και στα 1,5715 ευρώ. Η ΕΤΕ στο +1,03% και η αλήθεια είναι πως μάλλον είχε υποχωρήσει υπερβολικά και δικαιούται αντίδρασης. Αυξημένος ο όγκος λόγω πακέτων στη Eurobank η οποία έκλεισε με απώλειες. Συνολικά έγιναν 8 πακέτα στη μετοχή συνολικού όγκου 7,1 εκατ. τεμάχια και ο τίτλος έκανε συνολικό όγκο 12 εκατ. τεμάχια. Οριακά υψηλότερα η Πειραιώς.

ΑΔΜΗΕ: Θετικά τα μηνύματα από Κύπρου, αφού φαίνεται πως το υπουργικό πήρε αποφάσεις υπέρ του έργου. Οριακά υψηλότερα η μετοχή και διαγραμματικά πάλι δεν έκανε τη διάσπαση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζεται η εκποίηση μετοχών, για την οποία γράψαμε πριν κάποιες μέρες. Στο κλείσιμο σήμερα έμειναν 115 χιλ. τεμάχια στους πωλητές και ήταν σχεδόν όλα της εκποίησης. Χθες είχε μείνει υπόλοιπο 214 χιλ. τεμαχίων, άρα μειώνεται ο αριθμός.

PRODEA: Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα στο -10%; Ποιος δίνει καθημερινά αυτά τα έστω λίγα τεμάχια; Αμετάβλητη πάντως ξανά και στα 7,15 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζεται η λογική πτώση της μετοχής, λόγω ανακεφαλαιοποίησης. Σε νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα η μετοχή και στα 5,52 ευρώ με απώλειες 8,31%.

DOPPLER: Με όγκο σήμερα η πτώση της μετοχής. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά εδώ το στοίχημα είναι να πετύχει ο νέος σχεδιασμός και να δώσει μία προοπτική η είσοδος του fund του Ν.Καραμούζη. Υπενθυμίζεται πως έχει αποκτήσει συμμετοχή με τιμή 0,35 ευρώ ανά μετοχή και έχει συμφωνήσει να ενισχύσει την εταιρεία με μετατρέψιμο ομολογιακό. Έγινε και αύξηση κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 0,35 ευρώ. Στα 0,6250 ευρώ και στο -9,42%.

ΕΛΙΝΟΪΛ (απάντηση): Θεωρούμε με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιεύει πως η μετοχή είναι φθηνή, αλλά το μόνο θέμα που έχουμε είναι πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τη διοίκηση της εταιρείας. Όλα αυτά τα χρόνια που την παρακολουθούμε δεν έχουμε δει κάποια κίνηση. Και επειδή το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μικρό, για να κινηθεί μία μετοχή, θα πρέπει να υπάρχει ένα έστω και μικρό ενδιαφέρον από το βασικό μέτοχο.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ Χ.Α. (απάντηση): Έχουμε πολλά να θυμόμαστε και από τις δύο πλευρές. Τόσο οι δηλώσεις από κυβέρνηση και τραπεζίτες, όσο και κάτι πορείες διαμαρτυρίας από επενδυτές, γιατί στελέχη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχαν συστήσει προσοχή. Υπήρχαν και πολλά άρθρα εκείνη την εποχή που μιλούσαν για φούσκα, αλλά οι επενδυτές δεν διάβαζαν και δεν τους ενδιέφερε. Δεν χρειάζεται πλέον να ασχολούμαστε με εκείνη την εποχή. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Πάντως το Χ.Α. και τότε και τώρα είναι για μεγάλα παιδιά και τις αποφάσεις τις παίρνει ο επενδυτής και κανείς δεν πατάει το πλήκτρο αντί γι’ αυτόν.

ΜΕΖΖ: Καλή μέρα για τις μετοχές της κατηγορίας. Ξεχώρισε με άνοδο 6,54% η Cairo και ακολούθησε η Phoenix με άνοδο 2,09% και η Sunrise με 2,05%. Η Galaxy με λίγο μικρότερη άνοδο 1,72%.

INTERTECH: Με καλύτερο όγκο σήμερα, αλλά όχι θεαματική αλλαγή, ενισχύθηκε 6,75%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης