Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άσος στο μανίκι της... Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του βαρέως θαλάσσιου drone «Vizir»

Άσος στο μανίκι της... Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του βαρέως θαλάσσιου drone «Vizir»
Το πρόγραμμα και τα στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένα,  του επιτρέπουν να εκτελεί εργασίες και να επιστρέφει στη βάση του
Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων δοκιμών, ξεκίνησε η σειριακή παραγωγή του πρώτου ρωσικού βαρέως ναυτικού drone «Vizir».
Το σκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών, ειδικότερα, μπορεί να παραδώσει φορτίο, να πραγματοποιήσει αναγνώριση ή να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις μάχης με τη βοήθεια ελεγχόμενης συσκευής που τοποθετείται επί του σκάφους.
Επίσης είναι ικανό να λειτουργεί χωρίς παρέμβαση χειριστή.
Το πρόγραμμα και τα στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένα,  του επιτρέπουν να εκτελεί εργασίες και να επιστρέφει στη βάση του.
Το μήκος του 
drone είναι 7 m, πλάτος 2,5 m, ταχύτητα έως 45 km/h, αυτονομία έως 270 μίλια.

«Εξ ολοκλήρου από εξοπλισμό εγχώριας παραγωγής»

Οι Ρώσοι δηλώνουν ότι το GRK-700 Vizir, είναι κατασκευασμένο «εξ ολοκλήρου από εξοπλισμό εγχώριας παραγωγής».
Αυτό περιλαμβάνει ένα σόναρ πλευρικής σάρωσης, συστήματα τηλεχειρισμού, συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης. Οι αλγόριθμοι μπορούν αυτόνομα να επαναφέρουν το drone στη ναυτική βάση εάν χαθεί η σύνδεση.
Αυτή η ρωσική εφεύρεση, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής ως θεωρητική απειλή για τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα. Σε αντίθεση με τα μεγάλα πολεμικά πλοία, αυτά τα μικρά θαλάσσια σκάφη μπορούν να παραχθούν σε ποσότητες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης