Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Noval Property: Βλέπει αύξηση τζίρου από την ολοκλήρωση έργων, αναζητά νέες ευκαιρίες για επενδύσεις

Noval Property: Βλέπει αύξηση τζίρου από την ολοκλήρωση έργων, αναζητά νέες ευκαιρίες για επενδύσεις
Διαθέτει ίσως τη χαμηλότερη μόχλευση στην Ελλάδα μεταξύ των εταιρειών ακινήτων μετά την εισαγωγή στο Χ.Α. και την αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα
Με ατού την χαμηλή μόχλευση, την αύξηση των εσόδων από έργα που ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την πετυχημένη στρατηγική που δίνει υψηλή απόδοση μικρή απόδοση ενοικίων η Noval Property προσπαθεί να ξεχωρίσει στο χρηματιστηριακό ταμπλό, μεταξύ των ομοειδών εταιρειών.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Καπετανάκος και ο οικονομικός διευθυντής Δημήτρης Παναγής, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2024, αναφέρθηκαν στην επίτευξη του στόχου που ήταν η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Από την αύξηση κεφαλαίου και τη μετατροπή δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η Noval βελτίωσε την εσωτερική λογιστική αξία στα 494 εκατ. ευρώ από 427 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2023.
Επιπλέον μείωσε τη μόχλευση (LTV) στο 34,3% από 38,5% και όπως είπε ο κ.Καπετανάκος είναι η ΑΕΕΑΠ μεταξύ των λιγότερων μοχλευμένων αν όχι η εταιρεία με τη χαμηλότερη μόχλευση στην Ελλάδα.
Η στρατηγική του ομίλου συνοψίζεται στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος (διαθέτει σημαντικά ιδιόκτητα ακίνητα), στην αξιοποίηση ευκαιριών και στην ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου.
Βελτίωση των εσόδων αναμένει από την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα από το κτήριο γραφείων και κατοικιών στο Μετς που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, αλλά και από το κτήριο γραφείων στο Μαρούσι (Οδός Χειμάρας) που επίσης ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους. Στα μέσα του 2025 θα ολοκληρωθεί το κτήριο γραφείων στην Λεωφ. Κηφισίας και στο τέλος του 2025 το κτήριο γραφείων που κατασκευάζει επίσης στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι (GRID).
Στο πρώτο εξάμηνο σημαντική ήταν η συνεισφορά στα αποτελέσματα από το εμπορικό κέντρο River West, καθώς αυξήθηκε η επισκεψιμότητα και ήταν ισχυρές οι πωλήσεις (18% πάνω έναντι του περσινού πρώτου εξαμήνου). Σημαντικά συνέβαλε και η στρατηγική της εταιρείας για επανατοποθέτηση του μείγματος ενοικιαστών και η ενίσχυση των προσφορών στους καταναλωτές.
Σύμφωνα και με την παρουσίαση της διοίκησης, η εταιρεία έχει ελκυστική και ανώτερη άλλων μεγάλων πόλεων απόδοση τόσο των γραφειακών της χώρων (6% έναντι 5,8% που έχει η Αθήνα και 4,6% το Βερολίνο) αλλά και στον κλάδο λιανικής (8,8% έναντι 5,5% της Αθήνας και 5,3% του Παρισιού).
Σημειώνεται πως η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 30% έναντι της εσωτερικής αξίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης