Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άστραψε και βρόντηξε η Zakharova κατά της ΕΕ - «Βίαιη ... παραφροσύνη η έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Maduro»

Άστραψε και βρόντηξε η Zakharova κατά της ΕΕ - «Βίαιη ... παραφροσύνη η έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Maduro»
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει γίνει η ενσάρκωση του συλλογικού ασυνείδητου με σημάδια βίαιης παραφροσύνης», έγραψε σχετικά η εκπρόσωπος της Μόσχας
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, αποκάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως την ενσάρκωση ενός συλλογικού ασυνείδητου που έχει έντονα σημάδια ... βίαιης παραφροσύνης.
Με αυτόν τον τρόπο, η διπλωμάτισσσα  αντέδρασε στην κίνηση του ΕΚ να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας Nacolas Maduro και την αναγνώριση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Edmundo González Urrutia ως νόμιμου προέδρου της χώρας.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει γίνει η ενσάρκωση του συλλογικού ασυνείδητου με σημάδια βίαιης παραφροσύνης», έγραψε σχετικά η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Μάλιστα, η Zakharova επέστησε την προσοχή στην «εμμονή με τη δίωξη όσων δεν ανήκουν στην περιοχή της ΕΕ», αλλά στην «πλήρη απάθεια» για θέματα όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 1, οι οποίες «διαπράχθηκαν το στον τομέα ευθύνης των κρατών μελών της ΕΕ».
Νωρίτερα, η Zakharova σχολίασε την απόφαση του Μπουένος Άιρες να στείλει αίτημα στην εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) για έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Maduro.
Ως προς αυτό, η διπλωμάτισσα έκανε λόγο σε καθ' όλα καυστικό τόνο για «διπλωματικές επιτυχίες» του νέου ηγέτη της Αργεντινής Javier Milei ως προέδρου της Αργεντινής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης