Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φρίκη των παιδιών της Γάζας

Η φρίκη των παιδιών της Γάζας
Πάνω από 41.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
H Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγόρησε το Ισραήλ για «σοβαρές» παραβιάσεις της παγκόσμιας συνθήκης για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, λέγοντας ότι οι στρατιωτικές του ενέργειες στη Γάζα είχαν «καταστροφικό» αντίκτυπο σε αυτά και είναι από τις χειρότερες παραβιάσεις στην πρόσφατη ιστορία.
«Ο εξωφρενικός θάνατος των παιδιών είναι σχεδόν ιστορικά μοναδικός.
Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σκοτεινό κομμάτι στην ιστορία», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
«Δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί, μια παραβίαση που είναι τόσο μαζική, όπως έχουμε δει στη Γάζα.
Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές παραβιάσεις που δεν βλέπουμε συχνά», τόνισε.
Πάνω από 41.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τη στρατιωτική του εκστρατεία στις 7 Οκτωβρίου.

Την πληρώνουν τα παιδιά

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι 11.355 από αυτούς που σκοτώθηκαν στη Γάζα είναι παιδιά, με βάση μόνο τους πλήρως τεκμηριωμένους θανάτους.
Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ υποστήριξε σε μια σειρά ακροάσεων του ΟΗΕ νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η συνθήκη δεν ίσχυε στη Γάζα ή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ισχυρίστηκε ότι είχε δεσμευτεί να σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Η τετραμελής επιτροπή του ΟΗΕ παρακολουθεί τη συμμόρφωση των χωρών με τη Σύμβαση του 1989 για τα Δικαιώματα του Παιδιού - μια ευρέως εγκεκριμένη συνθήκη που προστατεύει κάτω των 18 ετών από βία και άλλες καταχρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης