Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμόκ - Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ βλέπει Παγκόσμιο Πόλεμο, το ΝΑΤΟ ζητά χτυπήματα στη Ρωσία - Ποιοι θέλουν νεκρό τον Trump

Αμόκ - Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ βλέπει Παγκόσμιο Πόλεμο,  το ΝΑΤΟ ζητά χτυπήματα στη Ρωσία  - Ποιοι θέλουν νεκρό τον Trump
Μία περίεργη δήλωση έκανε ο Διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ - Χωρίς να είναι αρμοδιότητά του αποκάλυψε πως έρχεται Παγκόσμιος Πόλεμος ενώ προβλέπει νέες απόπειρες δολοφονίας κατά του Trump  
Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump στις 15 Σεπτεμβρίου δείχνει πόσο φορτισμένη είναι η πολιτική ατμόσφαιρα στην Αμερική.
Ήρθε λίγο περισσότερο από δύο μήνες αφότου παραλίγο να σκοτωθεί στις 13 Ιουλίου, όταν η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ (SS) ουσιαστικά απέτυχε στο πρωταρχικό της καθήκον.
Ωστόσο, αντί να επανορθώσει για αυτά τα «λάθη», η SS δεν κατάφερε και πάλι να εγγυηθεί την ασφάλεια του Trump (ή ίσως δεν το ήθελε), παρατηρεί ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Η «λύση» που βρήκαν ήταν να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις του Trump σε κλειστούς χώρους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι σίγουρα ένα «αγκάθι» για την εκστρατεία Trump, καθώς οι τεράστιες υπαίθριες συγκεντρώσεις είναι ένα από τα πιο ισχυρά προεκλογικά του πλεονεκτήματα.
Βέβαια στις ανοικτές συγκεντρώσεις, όπως έχει αποδειχθεί, η SS παρουσιάστηκε ανίκανη να προστατεύσει τον Trump.
O τεράστιος αριθμός των προβλημάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σχεδόν μοιραίας συγκέντρωσης του Trump στο Butler έδειξε ότι δεν επρόκειτο ακριβώς για εμπλοκές, αλλά για μια σειρά προσχεδιασμένων γεγονότων.
Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια «τρελή θεωρία συνωμοσίας» τώρα, υπάρχουν πολύ σοβαρές και ανησυχητικές εικασίες ότι ακριβώς αυτό συνέβη.

Προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις απόπειρες κατά του Trump

Η μαρτυρία της τότε Διευθύντριας της SS Kimberley Cheatle
οδήγησε στην παραίτησή της, αλλά αυτό δεν άλλαξε την παθολογική εχθρότητα των ομοσπονδιακών αρχών απέναντι στον Trump.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να παρουσιάζουν τις απόπειρες δολοφονίας του Trump ως ένα «μικρό περιστατικό».
Οι συνεχόμενες απόπειρες κατά του Trump δεν θορυβούν ούτε τον νέο διευθυντή της SS, Ronald Rowe, ο οποίος αναλώνεται σε δικαιολογίες για την ανεπάρκεια της υπηρεσίας του, σημειώνει ο Bosnic.
Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο West Palm Beach στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Rowe περιέγραψε «τις προκλήσεις της προστασίας του Trump και τα διδάγματα που αντλήθηκαν για το μέλλον».
Πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επισημαίνουν τις κραυγαλέες αποτυχίες της SS που επέτρεψε δύο απόπειρες δολοφονίας μέσα σε μόλις δύο μήνες.
Ωστόσο, ο Rowe συνέχισε να υπερασπίζεται την υπηρεσία, επιμένοντας ότι είχε θέσει σε εφαρμογή τα «υψηλότερα επίπεδα προστασίας».
Τα σχόλιά του δείχνουν ότι η SS αναμένει πιθανώς περισσότερες επιθέσεις στον Trump.
Republican presidential candidate former President Donald Trump is surrounded by U.S. Secret Service agents at a campaign rally, Saturday, July 13, 2024, in Butler, Pa. (AP Photo/Evan Vucci)

Ο Διευθυντής της SS βλέπει Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Rowe μίλησε για την ανάγκη μιας «αλλαγής παραδείγματος» και έθιξε ακόμη και τις γεωπολιτικές υποθέσεις, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν σε μια άμεση « στρατιωτική σύγκρουση ή κάποιο άλλο ζήτημα».
Γεννιέται το προφανές ερώτημα, γιατί ο (εν ενεργεία) Διευθυντής της SS να μιλά για κάτι που είναι εντελώς έξω από το πεδίο των εξουσιών του;
«Πρέπει να δούμε ποια είναι η προστατευτική μας μεθοδολογία.
Πρέπει να βγούμε από από το υπάρχον μοντέλο αντίδρασης και να φτάσουμε σε καλύτερο σημείο ετοιμότητας.
Θα μπορούσε να υπάρξει ένα άλλο γεωπολιτικό γεγονός που θα βάλει τις ΗΠΑ σε μια θερμή πολεμική σύγκρουση.
Και έτσι εργαζόμαστε, διαθέτουμε πληροφορίες σε όλους τους εταίρους μας και θέλω απλώς να πω ότι η δέσμευση του Κογκρέσου στη Μυστική Υπηρεσία όλα αυτά τα χρόνια ήταν τεράστια.
Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους και τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Mayorcas, του οποίου η υποστήριξη για να διασφαλίσουμε ότι παίρνουμε αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκπληκτική», είπε ο Rowe.
rowe.JPG
Οι περίεργες …συμπτώσεις

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Ryan Wesley Routh, ο οποίος προσπάθησε να σκοτώσει τον Trump στις 15 Σεπτεμβρίου, έγραψε σε ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2023 ότι «ανυπομονεί για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» και «ελπίζει ότι θα μπορούσε να κάψει το Κρεμλίνο».
Στο ίδιο βιβλίο, ο Routh ζήτησε τη δολοφονία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko και ήλπιζε ότι κάποιος θα σκότωνε τον Trump «για χάρη του».
Είναι πολύ περίεργο ότι ο Routh και ο Rowe μιλούσαν και αδημονούσαν για την παγκόσμια σύγκρουση ενώ επίσημα ήταν σε αντίπαλες πλευρές.
Ο πρώτος εργάστηκε ακόμη και για τη στρατολόγηση ξένων μαχητών για την Ουκρανία, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο Volodymyr Zelensky δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο εκλογική νίκη του Trump στις ΗΠΑ
Ωστόσο, ο (εν ενεργεία) διευθυντής της SS και ο αποτυχημένος δολοφόνος δεν είναι οι μόνοι που πιέζουν για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ruth.JPG
Το ΝΑΤΟ πιέζει για  Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg υποστηρίζει ανοιχτά τη χρήση όπλων δυτικής κατασκευής από το καθεστώς του Κιέβου για να χτυπήσει στόχους βαθύτερα στη Ρωσία.
Υποβάθμισε τη δύναμη του στρατηγικού οπλοστασίου της Μόσχας, μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC.
Δήλωσε μάλιστα ότι «χαιρετίζει τη συζήτηση για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς».
Σε άλλη συνέντευξή του στο Foreign Policy, ο Stoltenberg είπε ότι είναι υπέρ της έγκρισης του ΝΑΤΟ για επιδρομές μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει καμία αλλαγή στη  ρωσική πυρηνική στάση που να απαιτεί αλλαγές από την πλευρά μας», είπε, αν και παραδέχτηκε ότι «δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο».
Παραδόξως, τέτοιες σχιζοφρενικές δηλώσεις δείχνουν πόσο μικρής εμβέλειας πολιτικοί υπάρχουν στη Δύση, σημειώνει ο Bosnic.
stoltenberg.jpg
Ο Stoltenberg παραδέχεται τον κίνδυνο αλλά….

Όταν ερωτήθηκε για τα πιθανά αντίποινα της Μόσχας, ο Stoltenberg έκανε μια άλλη παράλογη δήλωση.
«Δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς κίνδυνο στον πόλεμο», είπε, προσθέτοντας: «Αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς, για το Ηνωμένο Βασίλειο, για το ΝΑΤΟ, θα είναι εάν ο Πρόεδρος Putin κερδίσει στην Ουκρανία».
Αυτές οι δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Putin κατέστησε απολύτως σαφές ότι η χρήση μέσων ISR των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) για την καθοδήγηση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας θα θεωρηθεί ουσιαστικά κήρυξη πολέμου και ότι το Κρεμλίνο θα προβεί στις «κατάλληλες ενέργειες».
Ωστόσο, ακόμη πιο εκπληκτικό είναι, πως ο Stoltenberg απέρριψε τη δήλωση Putin πως το ΝΑΤΟ θα γίνει μέρος της ουκρανικής σύγκρουσης σε περίπτωση που συντονίσει μεγάλης εμβέλειας χτυπήματα στη Ρωσία.
Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο Foreign Policy, δήλωσε μάλιστα ότι «δεν είναι σωστό αυτό που λέει ο πρόεδρος Putin, ότι θα γίνουμε δηλαδή μέρος της σύγκρουσης».
Ο Stoltenberg προσπάθησε να κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ εκατοντάδων δισεκατομμυρίων όπλων προέλευσης του ΝΑΤΟ που εστάλησαν στην Ουκρανία και των υποτιθέμενων παραδόσεων όπλων από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, επιμένοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι συμβαλλόμενα μέρη στον πόλεμο.
Ωστόσο, απέτυχε να εξηγήσει ότι αυτές οι υποτιθέμενες αποστολές όπλων δεν περιλαμβάνουν εμπλοκή ISR.

Επίλογος

Είναι προφανές ότι το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, το αμερικανικό στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα και το ΝΑΤΟ δεν θέλουν με κανέναν τρόπο την εκλογική νίκη του Donald Trump στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Είναι ο μοναδικός, που έχει τη βούληση να ματαιώσει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο που θα αποβεί καταστροφικός για τον πλανήτη.
Επίσης είναι προφανές ότι αφού δεν μπορούν να ανακόψουν τη δυναμική του δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε όλα τα μέσα, προκειμένου να εμποδίσουν την επιστροφή του Trump στον Λευκό Οίκο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης