Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος - Μέσα Οκτωβρίου τέλος το Kursk – McGregor: Η Ουκρανία κατέρρευσε – Σε 5 φορτηγά ψυγεία 250 πτώματα μισθοφόρων

Χάος - Μέσα Οκτωβρίου τέλος το Kursk – McGregor: Η Ουκρανία κατέρρευσε – Σε 5 φορτηγά ψυγεία 250 πτώματα μισθοφόρων
Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Kurakhove η κατάσταση είναι δραματική - Τρομακτικό... οι Ρώσοι με Kinzhal σκότωσαν στο Krivoy Rog 250 μισθοφόρους, έβαλαν τα πτώματα σε 5 φορτηγά ψυγεία
(upd10) Ενώ στην Δύση και στην Ελλάδα ορισμένα μέσα συνεχίζουν να παραπληροφορούν και να παρουσιάζουν ωσάν η Ουκρανία να νικάει… το BN θα συνεχίσει να παρουσιάζει ωμά την αλήθεια.
Όχι η Ουκρανία δεν νικάει, ηττάται και καταστρέφεται και αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο... να τελειώσουν οι ψευδαισθήσεις.

Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σε 9 κατευθύνσεις… στο Kursk οι Ουκρανοί έχασαν το 35% των εδαφών που κατέλαβαν και με βάση πληροφορίες έως μέσα Οκτωβρίου ο Ουκρανικός στρατός θα έχει υποχωρήσει από το Kursk ηττημένος.
Ο Zelensky ο οποίος θα συναντηθεί με τον Biden στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 για να του παρουσιάσει το ανόητο σχέδιο νίκης όπως το ονομάζει σε έκτακτο διάγγελμα του ανακοίνωσε ότι στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Kurakhove η κατάσταση είναι δραματική.
Επισήμως οι ΗΠΑ τονίζουν ότι ακόμη και εάν επιτραπούν χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους από την Ουκρανία η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο μέτωπο.
Δύο αμερικανοί Συνταγματάρχες μεταξύ αυτών και ο McGregor ξεκαθαρίζουν, η Ουκρανία έχει καταρρεύσει, ο Ουκρανικός στρατός έχει τελειώσει…
Εν τω μεταξύ το 66% των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία, πραγματικά πρωτοφανές και ατιμωτικό ποσοστό αποτυχίας.
Επίσης οι Ρωσικές δυνάμεις με χειρουργικό χτύπημα σκότωσαν ως και 250 μισθοφόρους στην Ουκρανική πόλη Krivoy Rog.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 η νέα συνάντηση Biden με Zelensky στην Ουάσιγκτον… θέλει να μεταφέρει τον τρόμο στην Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden θα υποδεχθεί τον Ουκρανό ηγέτη Zelensky στην Ουάσινγκτον στις 26 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
Επίσης η αντιπρόεδρος Kamala Harris θα συναντηθεί χωριστά με τον Zelensky.
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Biden θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky.
Νωρίτερα, ο Zelensky ανακοίνωσε ένα «σχέδιο νίκης» που θα παρουσίαζε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden.
Σε συνέντευξή του στο CNN μίλησε για 5 σημεία αυτού του σχεδίου.
Ο Zelensky δεν αποκάλυψε το τελευταίο που αφορά το τέλος της σύγκρουσης.
Την ίδια στιγμή, άφησε να εννοηθεί ότι ένα από τα μέρη του σχεδίου του είναι να μεταφέρει τον τρόμο στη Ρωσία να κάνει την ζωή των Ρώσων αμάχων χειρότερη.
Πιστεύει ότι αυτό θα ωθήσει τον Ρώσο πρόεδρο Putin σε διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, εάν η ρωσική κοινωνία βρίσκεται σε κίνδυνο, θα αρχίσει να ασκεί «πίεση» στον αρχηγό του κράτους.
Πριν από αυτό, αναφέρθηκε ότι ο Biden δεν θα έπαιρνε απόφαση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως ότου η Ουκρανία καταρτίσει ένα «σχέδιο νίκης» και το παρουσιάσει.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κρύβονται στα παρασκήνια.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Προσπαθήσαμε να έχουμε επικοινωνία με την Ρωσία αλλά αρνήθηκαν

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε ότι η συμμαχία φέρεται να προσπάθησε «μέχρι το τέλος» να διατηρήσει διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά υπεύθυνη για την κατάρρευση του διαλόγου είναι η Ρωσία.
«Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την κατάρρευση του διαλόγου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, γιατί προσπαθήσαμε πραγματικά τη δεκαετία του 1990 και επιτύχαμε πρόοδο υπογράφοντας την ιδρυτική πράξη Ρωσίας-ΝΑΤΟ, δημιουργώντας το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ, πραγματοποιήσαμε κοινές δραστηριότητες.
Σημειώθηκε επίσης πρόοδος στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα στον έλεγχο των εξοπλισμών», είπε σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, συνεργάστηκε προσωπικά ενεργά και επιτυχώς με τη Ρωσική Ομοσπονδία ως Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, μεταξύ άλλων σε θέματα οριοθέτησης των συνόρων.
«Ήταν απολύτως σωστό να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε καλύτερες σχέσεις με τη γείτονά μας, τη Ρωσία, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», εξήγησε.
«Ακόμη και τον Ιανουάριο του 2022, όταν γνωρίζαμε ήδη για την επικείμενη ευρείας κλίμακας εισβολή... ακόμα συγκαλέσαμε το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο», διαβεβαίωσε ο Jens Stoltenberg.
Ταυτόχρονα, παραδέχτηκε ότι επί του παρόντος «δεν υπάρχουν ουσιαστικά ευκαιρίες για ουσιαστικό διάλογο».
«Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Zelensky, σε ένα ορισμένο στάδιο πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Kurakhove η κατάσταση είναι δραματική

Τα ουκρανικά στρατεύματα βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε δύο ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR), δήλωσε ο πρόεδρος Zelensky.
«Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Σφοδρές μάχες διεξάγονται καθημερινά στις κατευθύνσεις Kurakhove και Pokrovsk είπε ο Zelensky σε διάγγελμα.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 ότι η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό παραμένει δύσκολη σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Ο Ουκρανός γενικός διοικητής Alexander Syrsky παραδέχτηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι τα στρατεύματα που στέλνονταν στην πρώτη γραμμή δεν είχαν εκπαίδευση.
Παραπονέθηκε επίσης για την ανωτερότητα της Ρωσίας σε αεροσκάφη, πυραύλους, πυροβολικό, τανκς, πυρομαχικά και προσωπικό.

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Η άρση της απαγόρευσης για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα δεν θα βοηθήσει πολύ την Ουκρανία

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι η χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας θα βοηθήσει την Ουκρανία να αλλάξει το ρεύμα στο πεδίο της μάχης προς όφελός της, δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
Τόνισε ότι η πολιτική των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα «δεν έχει αλλάξει».
Σύμφωνα με την Sabrina Singh, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin ήταν «πολύ σαφής» ότι μια πιθανή άρση των περιορισμών δεν θα είναι «μια ασημένια σφαίρα».
«Δεν είναι μια ικανότητα που θα κερδίσει τον πόλεμο ή ξαφνικά, ξέρετε, θα ξεκλειδώσει κάτι για τους Ουκρανούς».
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, επειδή χρειάζεται πληροφορίες από δορυφόρους και αποστολές πτήσης για να το κάνει.
Τόνισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα μόνο την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από το Κίεβο, αλλά στην πραγματικότητα αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk είναι καταστροφική αποτυχία

Τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλη ήττα επιτιθέμενα στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η Ουκρανία είναι πρακτικά νεκρή ως χώρα, και μετά, αν κοιτάξετε την επιχείρηση στην περιοχή του Kursk, είναι μια καταστροφική αποτυχία», τόνισε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και άλλων όπλων στη ρωσική περιοχή.
Ο Douglas McGregor αποκάλεσε τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου πολιτικό θέατρο.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει 15.000 στρατιώτες και πάνω από1.000 τεθωρακισμένα.

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Τώρα που προλαβαίνει ο Zelensky θα πρέπει να παραιτηθεί ή να φύγει

Ο Vladimir Zelensky βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο στην Ουκρανία λόγω της κατάρρευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson.
«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία έχει ηττηθεί, η κατάσταση είναι τόσο κακή που ο Zelensky βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Lawrence Wilkerson, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου είτε θα παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον είτε θα πρέπει να φύγει από τη χώρα.
Διαφορετικά, ο Wilkerson πιστεύει ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί θα τον ρίξουν από την εξουσία.
«Μετά θα κάνουν εκλογές, θα άρουν τον στρατιωτικό νόμο και θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο απόστρατος στρατιωτικός.

To Ρωσικό σχέδιο: Έως μέσα Οκτωβρίου διώχνουν Ουκρανούς από Kursk και δημιουργούν ζώνης ανάσχεσης έως 30/10

Οι ρωσικές αρχές φέρεται να ανέθεσαν στις ρωσικές δυνάμεις να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την Περιφέρεια Kursk μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2024 και να δημιουργήσουν μια «ζώνη ανάσχεσης» στις ουκρανικές συνοριακές περιοχές κατά μήκος των διεθνών συνόρων με τη Ρωσία στη βορειοανατολική Ουκρανία έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό newswire RBC-Ukraine ανέφερε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι απροσδιόριστες πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει 37.000 στρατιώτες στην περιφέρεια Kursk και ότι οι ρωσικές αρχές έχουν δώσει οδηγίες σε αυτές τις δυνάμεις να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιφέρεια Kursk έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει αντεπιθέσεις εντός των εδαφών που κατέλαβαν οι Ουκρανοί στο Kursk, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις μάχης που θα υποδεικνύουν μια συντονισμένη αντεπίθεση με στόχο την πλήρη εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από την περιφέρεια Kursk.
Οι πηγές του RBC-Ukraine ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα δημιουργήσουν μια «ζώνη ανάσχεσης» στο έδαφος «συνοριακών περιοχών που συνορεύουν με τη Ρωσία» έως τις 30 Οκτωβρίου — πιθανώς μια εντολή να προχωρήσουν στο ουκρανικό έδαφος κατά μήκος των διεθνών συνόρων για να σπρώξουν ουκρανικά πυρά στοιχεία πιο πίσω από το ρωσικό έδαφος.
Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευαν να δημιουργήσουν μια «ζώνη ανάσχεσης» στη βόρεια Περιφέρεια Kharkiv όταν ξεκίνησαν την επιθετική τους επιχείρηση στην περιοχή στις 10 Μαΐου, αλλά έκτοτε έχουν προχωρήσει περίπου 10 χιλιόμετρα σε βάθος στη βόρεια Περιφέρεια Kharkiv.

Apti Alaudinov (Akhmat): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη κατάσταση στο Kursk

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στην κατεύθυνση Sudzha στην περιοχή Kursk και προσπαθούν τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να αποκτήσουν ερείσματα σε ορισμένες περιοχές, λέει ο υποστράτηγος Apti Alaudinov, διοικητής της μονάδας ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Οι στρατιώτες έκαναν αξιοπρεπή δουλειά όλη την ημέρα στην κατεύθυνση Sudzha, όπου βρισκόμαστε: πολλοί Ουκρανοί έχουν εξαλειφθεί.
Ναι, ο εχθρός πυροβόλησε επίσης εναντίον μας, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο όπου θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη και 100 μέτρα.
Ο εχθρός βρίσκεται σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση και επιδιώκει τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να αποκτήσει βάση εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

Maxim Buyakevich (ΟΑΣΕ): Το 66% των αμερικανικών τανκς Abrams καταστράφηκαν στην Ουκρανία

Τα δύο τρίτα όλων των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams που παραδόθηκαν στην Ουκρανία έχουν ήδη καταστραφεί, αν και ο στρατός του Κιέβου σπάνια τα χρησιμοποιεί σε μάχη, δήλωσε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Maxim Buyakevich, σε συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του οργανισμού.
Σημείωσε ότι η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δύση για τη δυνατότητα χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας εναντίον εγκαταστάσεων βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.
«Αυτό το θέμα γίνεται ιδιαίτερα επείγον γι' αυτούς με φόντο βίντεο με πολυδιαφημισμένο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που καίγεται μετά από χτύπημα από ρωσικά όπλα.
Πάρτε τουλάχιστον τα άρματα μάχης Abrams των ΗΠΑ: τα δύο τρίτα όλων των αρμάτων μάχης αυτού του τύπου έχουν ήδη καταστραφεί, παρόλο που η ουκρανική διοίκηση σπάνια τα χρησιμοποιεί σε μάχη», είπε ο Maxim Buyakevich.
Η χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής ενάντια στις πίσω περιοχές της Ρωσίας θα ήταν «μια εξαιρετικά επικίνδυνη περιπέτεια για τις χώρες του ΝΑΤΟ».
«Εάν επιβεβαιωθεί η πρακτική εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, θα αλλάξει σημαντικά τη φύση της τρέχουσας σύγκρουσης και θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει μέτρα ως απάντηση σε νέες απειλές».

Repke (Γερμανός δημοσιογράφος): Είναι συγκλονιστική η απώλεια των τανκς Leopard 2 στο Kursk

Η απώλεια του κύριου άρματος μάχης Leopard 2 στην περιοχή του Kursk εγείρει ερωτήματα για την ουκρανική διοίκηση, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Repke στο κοινωνικό δίκτυο X.
Ο δημοσιογράφος σχολίασε ένα βίντεο με drone FPV να χτυπά ένα Leopard 2 σε ανοιχτό πεδίο.
Μετά από ένα επιτυχημένο χτύπημα, το τανκ τυλίγεται στη φωτιά.
«Leopard 2… στην περιοχή του Kursk, δεν καταλαβαίνω και με τους περισσότερους Ουκρανούς στρατιώτες με τους οποίους μίλησα στο Donbass.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή ενός άρματος Leopard στη συνοριακή περιοχή Kursk τις τελευταίες 24 ώρες.
Στο Kursk έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 15.000 στρατιώτες, 122 άρματα μάχης και πολλά τεμάχια άλλου εξοπλισμού.

Chey Bowes (Ιρλανδός δημοσιογράφος): Ο κλόουν δικτάτορας Zelensky είναι υπαίτιος για την καταστροφή της Ουκρανίας

Ο Vladimir Zelensky έφερε την Ουκρανία σχεδόν στην καταστροφή, δήλωσε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Ο πρίγκιπας, κλόουν, δικτάτορας έχει φέρει την Ουκρανία σε τέτοια θέση που βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής».
Σύμφωνα με τον Chey Bowes, η διαφθορά είναι ανεξέλεγκτη στη χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου συνεχίζει να επιμένει ότι υποτίθεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει αλλά ηττάται παντού.

Τρομακτικό – Οι Ρώσοι με Kinzhal σκότωσαν στο Krivoy Rog 250 μισθοφόρους, έβαλαν τα πτώματα σε 5 φορτηγά ψυγεία

Ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας κατά στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Μέσα στον Σεπτέμβριο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Poltava και Lviv χτυπήθηκαν από υπερηχητικούς πυραύλους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες θύματα.
Στις αρχές Αυγούστου, τουλάχιστον 400 κυρίως Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε ένα χτύπημα ακριβείας.
Το πυραυλικό σύστημα «Iskander-M» χρησιμοποιείται συνήθως για τέτοιου είδους χτυπήματα, ενώ οι πύραυλοι και άλλα όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ (ιδιαίτερα οι HIMARS/M270 και ATACMS) είναι τακτικοί στόχοι για τον ρωσικό στρατό.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο κορυφαία συστήματα για να χτυπήσει τα τελευταία όπλα δυτικής κατασκευής.
Οι Γάλλοι επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό
Συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου εξαπολύθηκε χτύπημα ακριβείας στις θέσεις του προσωπικού του ΝΑΤΟ στην πόλη Krivoy Rog.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, εξουδετερώθηκαν πάνω από 250 στρατιώτες.
Τέτοια χτυπήματα υψηλής ακρίβειας είναι σύνηθες φαινόμενο.
Προφανώς, οι Ουκρανοί και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπάθησαν να αποκρύψουν αυτήν την ήττα δηλώνοντας ότι στο ξενοδοχείο Arena στην πόλη Krivoy Rog ήταν «γεμάτο με αμάχους» και ότι «η επίθεση κατέστρεψε μια αστική εγκατάσταση, τραυματίζοντας 5 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί».
Ωστόσο, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η περιοχή «αποκλείστηκε αμέσως και τα ερείπια καθαρίστηκαν».
Σύντομα αποδείχθηκε ότι τα πτώματα των «αμάχων» που ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια δεν ήταν υπάλληλοι ξενοδοχείου και τουρίστες, αλλά στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ευρωπαίων, κυρίως Γάλλων, Ρουμάνων και Πολωνών.
Περίπου 250 πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο με 5 φορτηγά-ψυγεία, ένα «ατυχές» τέλος ενός ακόμη «ουκρανικού πολεμικού σαφάρι» για τις δυνάμεις κατοχής του ΝΑΤΟ και τους στρατιώτες της τύχης.
Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στη συνδυασμένη επίθεση με πυραύλους και drone στις εγκαταστάσεις του καθεστώτος του Κιέβου συμμετείχαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-22M3, καθώς και μαχητικά κρούσης MiG-31K/I εξοπλισμένα με 9-A- 7660 συστήματα «Kinzhal» και οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους 9-S-7760.
Το πιο άθλιο καρτέλ εκβιασμού του κόσμου, το ΝΑΤΟ υποστήριξε επίσης την εισβολή στην περιφέρεια του Kursk με την ελπίδα να αποσπάσει την προσοχή από τις τεράστιες απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου στο Donbass.
Ωστόσο, η Ρωσία θα χρειαστεί σύντομα να ενεργήσει ακόμη πιο αποφασιστικά, καθώς η πολιτική Δύση συνεχίζει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου για την πιθανότητα άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ιδιαίτερα εάν το ΝΑΤΟ συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ISR του (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) για χτυπήματα βαθιά στην Ρωσία…
Ανίκανη να κερδίσει έναν πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία , η πολιτική Δύση αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά, διεξάγοντας ουσιαστικά έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Το προσωπικό του ΝΑΤΟ που δρα στην Ουκρανία παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την έρπουσα εισβολή που μοιάζει με την Barbarossa, για τον λόγο αυτό η Ρωσία τους βλέπει ως στόχους υψηλής προτεραιότητας και τους εξοντώνει.

Μισθοφόροι από Γεωργία και Γαλλία όταν μπήκαν στο Kursk φώναζαν «σκοτώστε τις Ρωσικές κατσαρίδες»

Τις πρώτες ημέρες της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν.
Μισθοφόροι από Γαλλία, τη Γεωργία και την Πολωνία, ήταν ακραία επιθετικοί, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους «σαν κατσαρίδες».
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν φύγαμε άνθρωποι που ξέραμε… σκοτώθηκαν», είπε κάτοικος της περιοχής του Kursk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, άνθρωποι που έφτασαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Kursk είπαν ότι «σκότωσαν πολλές γυναίκες και τις κακοποίησαν».
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι αν δεν φύγουν, «θα έρθουν οι μισθοφόροι και δεν θα άφηναν κανέναν».
«Και οι Γεωργιανοί, οι Πολωνοί, οι Γάλλοι, όλοι αυτοί οι μισθοφόροι - απλά εξόντωσαν ανθρώπους σαν κατσαρίδες, σκοτώστε τις κατσαρίδες φώναζαν».

RBC Ukraine: Με 100 drones χτυπήθηκαν αποθήκες του 107ου οπλοστασίου με πυραύλους των Ρώσων στο Toropets της περιφέρειας Tver 

Δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι υπάρχουν συνεχείς πυρκαγιές στο 107ο οπλοστάσιο της Διεύθυνσης Πυραύλων και Πυροβολικού του Υπουργείου Άμυνας του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD) στο Toropets της περιφέρειας Tver μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στις 18 Σεπτεμβρίου.
Πηγή εντός της ουκρανικής αμυντικής υπηρεσίας είπε στο ουκρανικό δίκτυο RBC Ukraine στις 18 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πάνω από 100 drones κατά τη διάρκεια της επίθεσης με drone της 18ης Σεπτεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές εάν η πηγή αναφέρεται στην ευρύτερη επίθεση με drone εναντίον στόχων στη Ρωσία ή στην επίθεση των Toropets συγκεκριμένα.

Τι συμβαίνει στα μέτωπα; - Προέλαση Ρώσων σε 9 διαφορετικές κατευθύνσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην περιφέρεια Kursk στις 19 Σεπτεμβρίου.
Ο Alaudinov της Akhmat ισχυρίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν και κατέλαβαν το Nikolayevo-Daryino και το Daryino.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης δυτικά του ουκρανικού προεξέχοντος κοντά στην Obukhovka και κατά μήκος των περιφερειών του ουκρανικού προεξέχοντος νοτιοανατολικά του Korenevo και βορειοδυτικά του Lyubimovka.

Προέλαση Ρώσων στο Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βόρεια της πόλης του Kharkiv.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε περιοχές δυτικά του Hlyboke (βόρεια της πόλης Kharkiv) και κατά μήκος της δεξαμενής Travyanske.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων του Kharkiv, συνταγματάρχης Vitaly Sarantsev δήλωσε στις 18 Σεπτεμβρίου ότι η ρωσική επιθετική δραστηριότητα έχει πρόσφατα μειωθεί κατά μήκος της γραμμής Lyptsi-Hlyboke και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις τους στην περιοχή

Συνεχίζεται η Ρωσική προέλαση στο Pokrovsk

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νοτιοδυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο βόρειο Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk) και βορειοδυτικά του Ukrainsk, βόρεια του Hirnyk και προς την κατεύθυνση του Selydove (όλα βρίσκονται νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι Ρώσοι ελέγχουν το 80% του Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk).

Επιθέσεις Ρώσων στην ανατολική Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα κέρδη στην ανατολική περιφέρεια Zaporizhia κοντά στην Hulyaipole.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ένα κτήριο υπό ρωσική κατοχή σε μια κοινότητα κηπουρικής βόρεια του Marfopil (αμέσως νοτιοανατολικά της Hulyaipole), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω στην περιοχή.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Hulyaipole στις 19 Σεπτεμβρίου
UAF_Kursk_Incursion_September_19_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_September_19_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_19_2024.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_September_19_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_19_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_19_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης