Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μολδαβία η επόμενη; - Προειδοποίηση Ρωσίας: Μην εμπλακείτε στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Μολδαβία η επόμενη; - Προειδοποίηση Ρωσίας: Μην εμπλακείτε στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Η στρατιωτικοποίηση της Μολδαβίας με εμπλοκή Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας είναι σε πλήρη εξέλιξη λέει η Maria Zakharova
Να μην φανεί απερίσκεπτη και να μην κάνει το βήμα εκείνο που θα την εμπλέξει στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία καλεί τη Μολδαβία η Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova κάλεσε την κυβέρνηση της Μολδαβίας να απόσχει από τα βήματα εκείνα που θα εμπλέξουν τη Μολδαβία στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Για άλλη μια φορά καλούμε το Chisinau (σ.σ. πρωτεύουσα της Μολδαβίας) να απόσχει από ανεύθυνα βήματα που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη Μολδαβία σε συμμετέχουσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία» υπογράμμισε η Zakharova.
H Zakharova αναφέρθηκε στις πληροφορίες που έρχονται σχετικά με τα σχέδια της Ρουμανίας να ανακατευθύνει στη Μολδαβία τις κινητές μονάδες που έλαβε από τη Δύση για τη συντήρηση των αεροσκαφών F-16 που πρόκειται να επιχειρήσουν στην Ουκρανία.
Βάσει των σχεδίων αυτών, οι κινητές αυτές μονάδες πρόκειται να τοποθετηθούν στο αεροδρόμιο της πόλης Marculesti.
«Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι το Chisinau ετοιμάζει το έδαφος για την παροχή αυτών των υποδομών αεροδρομίου στη Μολδαβία προκειμένου να φιλοξενήσει τα μαχητικά αεροσκάφη που μεταφέρθηκαν από τη Δύση για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού» επισήμανε η Zakharova.

Στρατιωτικοποίηση

«Την ίδια στιγμή προχωρά η διαδικασία της στρατιωτικοποίησης της Μολδαβίας, στην οποία συμμετέχει μια σειρά Δυτικών κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και άλλα κράτη της Βαλτικής» τόνισε η Zakharova, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση της Μολδαβίας συνεχίζει τα ανεύθυνα παιχνίδια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγικές συνέπειες όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας».

Στρατόπεδα συγκέντρωσης από Ουκρανούς

Εν τω μεταξύ, η Zakharova εξαπέλυσε τα πυρά της και κατά των Ουκρανών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως κατασκευάζουν κάτι σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου και τοποθετούν Ρώσους κατοίκους από το Kursk.
«Οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το ότι οι Ουκρανοί μετακινούν με τη βία κατοίκους της περιοχής του Kursk, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν με ασφάλεια την περιοχή.
Να σας υπενθυμίσω ότι αυτή ήταν μια τυπική πρακτική των Ναζί κατακτητών.
Θυμάστε πως οδηγούσαν τους Σοβιετικούς, τους πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης στην αιχμαλωσία και στη σκλαβιά;» διερωτήθηκε η Zakharova, η οποία επικαλέστηκε τα λόγια ενός αιχμάλωτου Ουκρανού στρατιώτη ότι ετοιμαζόταν επίθεση σε ένα επιβατικό τρένο.
«Όλα αυτά καταγράφονται, συμπεριλαμβανομένων και νέων αναφορών ότι οι Ουκρανοί πυροβολούν αμάχους στο Kursk και τους συμπεριφέρονται βάναυσα» είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για την παρουσία ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης