Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» για την Commerzbank - Συνδικάτα σε Lindner: Απορρίψτε την πρόταση της Unicredit

«Πόλεμος» για την Commerzbank - Συνδικάτα σε Lindner: Απορρίψτε την πρόταση της Unicredit
Η έκκληση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9% της Commerzbank
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για την τύχη της Commerzbank.
Οι εργαζόμενοι της Commerzbank και ένα εξέχον εργατικό συνδικάτο κάλεσαν την Παρασκευή τη γερμανική κυβέρνηση να αντιταχθεί στην εξαγορά της γερμανικής τράπεζας από την ιταλική UniCredit.
Η κοινή δήλωση του συμβουλίου εργαζομένων της Commerzbank και του συνδικάτου Verdi σηματοδοτεί την πιο έντονη αντίθεση που έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε μια πιθανή σύμπραξη των δύο τραπεζών.
Οι δύο ομάδες δήλωσαν ότι καλούν την κυβέρνηση «να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για μια ισχυρή, ανεξάρτητη Commerzbank».
Η έκκληση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9% της Commerzbank - από τη γερμανική κυβέρνηση και την ελεύθερη αγορά - και ο ηγέτης της δήλωσε ότι θα ήθελε να διερευνήσει μια συγχώνευση.

Όχι βιαστικές αποφάσεις

Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο 12% στην Commerzbank, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσον μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συμφωνία, σημειώνει το Reuters.
«Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να μην λάβει βιαστικές αποφάσεις σχετικά με την πώληση των μετοχών της», δήλωσε ο Uwe Tschaege, πρόεδρος του εργοστασιακού συμβουλίου της Commerzbank.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Kristian Lindner,  το υπουργείο του οποίου διαχειρίζεται τη συμμετοχή της κυβέρνησης στην Commerzbank, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να παραμείνει μόνιμα επενδυμένη σε μια τράπεζα.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος περαιτέρω πωλήσεις, δήλωσαν πηγές στο Reuters, και η Commerzbank ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να διατηρήσει προς το παρόν το μερίδιό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης