Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαντά στην Πολωνία: Παραλογίζεστε για την Κριμαία, να τεθεί η Βαρσοβία υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ

Η Ρωσία απαντά στην Πολωνία: Παραλογίζεστε για την Κριμαία, να τεθεί η Βαρσοβία υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ
Παράλογη η πρόταση της Πολωνίας για την Κριμαία τονίζει η Ρωσία 
Η πρόταση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών να τεθεί η Κριμαία υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ προκειμένου να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για το καθεστώς της περιοχής σε 20 χρόνια είναι παράλογη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια μάλλον παράλογη δήλωση», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
«Το ρωσικό έδαφος και οι ρωσικές περιοχές δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ή μεταβίβασης σε κανέναν», τόνισε.
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski διατύπωσε την πρόταση αυτή σε συνάντηση στο Κίεβο.
Ο επικεφαλής του περιφερειακού κοινοβουλίου, Vladimir Konstantinov, απάντησε στον Sikorski με αντιπρόταση να τεθεί η ίδια η Πολωνία υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ, τονίζοντας το αδιαχώριστο της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Συντριπτικά υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία οι κάτοικοι της Κριμαίας

Στις 16 Μαρτίου 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την επανένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.
Πάνω από το 80% των ψηφοφόρων συμμετείχαν στο δημοψήφισμα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων υποστήριξε την επανένωση (96,7% στην Κριμαία και 95,6% στη Σεβαστούπολη).
Στις 18 Μαρτίου 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε συνθήκη για την ενσωμάτωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσία και στις 21 Μαρτίου επικυρώθηκε από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση (Πλήρης Βουλή).
Παρά τα πειστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, που αντικατοπτρίζουν τη σαφή βούληση του τοπικού πληθυσμού, το Κίεβο αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης