Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Οι ΗΠΑ έκαναν πίσω, το Ρωσικό χτύπημα θα είναι ακαριαίο – Μύλος στο ΝΑΤΟ, διαφωνούν – Απολύσεις σοκ στην Ουκρανία

Game over - Οι ΗΠΑ έκαναν πίσω, το Ρωσικό χτύπημα θα είναι ακαριαίο – Μύλος στο ΝΑΤΟ, διαφωνούν – Απολύσεις σοκ στην Ουκρανία
Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το χτύπημα στην Ουκρανία θα είναι ακαριαίο, η Ρωσία είναι σε ετοιμότητα μάχης - Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Θα απολυθούν ο υπουργός άμυνας Umerov και ο Kirill Budanov των Μυστικών Υπηρεσιών
(upd10) Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ο Ρωσικός στρατός νίκησε, έχει στην κυριολεξία διαλύσει την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε 9 κατευθύνσεις.
Στο Kursk οι Ουκρανοί έχασαν το 35% των εδαφών που κέρδισαν πρόσφατα και συνεχίζουν να υποχωρούν
Στην Kreminna και Kupyansk ο Ρωσικός στρατός προελαύνει
Στο Siversk βρίσκεται πριν την τελική επίθεση.
Το Chasiv Yar έπεσε ήδη ο Ρωσικός στρατός είναι στην πόλη.
Το Toretsk έπεσε ήδη ο Ρωσικός στρατός βρίσκεται στην πόλη
Στο Pokrovsk η προέλαση των Ρώσων είναι εκρηκτική
Το Ugledar έχει επί της ουσίας περικυκλωθεί.
Μεταξύ Pokrovsk και Ugledar μια έκταση 1.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων οι Ρώσοι την καταλαμβάνουν.
Το Kurakhove ήδη βρίσκεται στον στόχο, οι Ρώσοι πλησιάζουν.
Στην Zaporizhia έχει συμβεί το εξής… όλα τα εδάφη που κέρδισαν οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση του Ιουνίου 2023… τα έχασαν.
Οι Ρώσοι πραγματικά έχουν διαλύσει την Ουκρανική άμυνα…
Λόγω αυτής της δραματικής κατάστασης επικρατεί πανικός στην Ουκρανία και ειδικά σε Δύση και ΝΑΤΟ…
Δεν μπορούν να δεχθούν την ήττα και σχεδιάζουν ανεπίσημα να δώσουν το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος.
Ο Sergey Lavrov ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ήταν ξεκάθαρος το Ρωσικό χτύπημα θα είναι ακαριαίο.
Με βάση την Washington Post εντός του ΝΑΤΟ επικρατεί πανδαιμόνιο, μύλος στην κυριολεξία αφού διαφωνούν τα μέλη για όλα…
Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov θα απολυθούν αναφέρουν τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης…
Εν τω μεταξύ σοκάρει ο James Hecker (διοικητής Αεροπορίας ΗΠΑ) δηλώνοντας ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνες αποστολές προφανώς για να μην αμαυρωθεί η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ όταν θα καταρρίπτονται τα F-16 από τους Ρώσους.

Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το χτύπημα στην Ουκρανία θα είναι ακαριαίο, η Ρωσία είναι σε ετοιμότητα μάχης


Η Ρωσία διαθέτει όπλα που είναι σε ετοιμότητα μάχης και θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την διοίκηση του ουκρανικού καθεστώτος, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia.
«Τολμώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε όπλα που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για το Ουκρανικό καθεστώς.
Αυτά τα όπλα είναι άμεσα διαθέσιμα», τόνισε ο Sergey Lavrov.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές», αναμένει ότι αυτές οι δηλώσεις θα αξιολογηθούν από «έξυπνους ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις».
«Κανείς δεν θέλει πυρηνικό πόλεμο».
Τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εκτίθενται στο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα και στις «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».
Σύμφωνα με το Ρωσικό δόγμα, αυτό είναι δυνατό σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή επίθεση με συμβατικά όπλα, όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους.

Washington Post: Εντός του ΝΑΤΟ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για την ένταξη της Ουκρανίας, να εγκαταλείψει εδάφη

Αρκετοί αξιωματούχοι και αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες πιστεύουν ότι η Δύση θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια για την αποδοχή της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να πείσει την Ουκρανία να εγκαταλείψει ορισμένα εδάφη και να προσφέρει στη Ρωσία ως κίνηση καλής θελήσεως χαλάρωση των κυρώσεων, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Stoltenberg είπε ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ… ωστόσο ο Stoltenberg αποχωρεί από το ΝΑΤΟ.
Η Σλοβακία είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις
Η Washington Post τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη καθορίσει μια «μακροπρόθεσμη στρατηγική» σχετικά με τη Ρωσία.
Η Washington Post πήρε συνεντεύξεις από πολλούς πρώην και νυν αξιωματούχους, καθώς και ειδικούς σε αυτό το θέμα.
«Ορισμένοι αξιωματούχοι και αναλυτές λένε ότι οι κυρώσεις είναι μια λανθασμένη προσέγγιση που αυξάνουν τον κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης», σημειώνει η Washington Post
«Ορισμένοι πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban, λένε ότι η Δύση πρέπει να σεβαστεί τις απόψεις της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι μέρος των βασικών συμφερόντων της για την ασφάλεια και επιδιώκει μια άμεση κατάπαυση του πυρός».
«Άλλοι εξακολουθούν να λένε ότι η Δύση θα πρέπει να τερματίσει τις ελπίδες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να πείσει την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη και να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», διευκρινίζει η Washington Post.
«Αλλά ακόμη και εκείνοι που υποστήριζαν από καιρό τις επαφές με το Κρεμλίνο και τάσσονται υπέρ του τερματισμού πόλεμος στην Ουκρανία, λένε ότι μια μακρά περίοδος εχθρότητας, ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος, είναι αναπόφευκτος».
Επιπλέον, ορισμένοι από τους ερωτηθέντες «προειδοποίησαν ότι η Δύση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, τόνισε η Washington Post...

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Θα απολυθούν ο υπουργός άμυνας Umerov και ο Kirill Budanov των Μυστικών Υπηρεσιών

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov πιθανότατα θα απολυθούν, αναφέρει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Ο Υπουργός Άμυνας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov ενδέχεται να απολυθούν από τις θέσεις τους»
Όπως σημειώνει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ουκρανίας Oleg Ivashchenko ενδέχεται να γίνει ο νέος επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.
Σύμφωνα με την πηγή, ο Rustem Umerov ενδέχεται να ηγηθεί της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
Ο Υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov έχει αρχίσει πρόσφατα να δέχεται έντονη κριτική από ακτιβιστές που πρόσκεινται σε δυτικές δομές.
Το Ουκρανικό μέσο Babel, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο Umerov απέλυσε δύο από τα στελέχη του Budanov - τον Viktor Zaitsev και τον Igor Ostapenko.

Ursula von der Leyen (ΕΕ): Δύο νέοι μηχανισμοί δανεισμού στην Ουκρανία συνολικού ύψους 80 δισεκ. ευρώ

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακοίνωσε δύο νέους μηχανισμούς δανεισμού ύψους έως και 45 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια) και 35 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια) αντίστοιχα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.
Ενώ η Ουκρανία έχει χρεοκοπήσει σαν κράτος και οι οίκοι αξιολόγησης την θεωρούν default η ΕΕ δανείζει την Ουκρανία 80 δισεκ. ευρώ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με τη von der Leyen στο Κίεβο και δήλωσε στη συνέχεια ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει μέρος του ευρωπαϊκού δανείου των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατασκευής Ουκρανίας και drones, να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ουκρανίας και να κατασκευάσει καταφύγια βομβών για την υπεράσπιση των ουκρανικών σχολείων ενάντια στα ρωσικά χτυπήματα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει το δάνειο των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία σε μία δόση πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2024 και η Ουκρανία μπορεί να εκταμιεύσει περαιτέρω τα χρήματα σε μία ή περισσότερες δόσεις πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε στις 14 Σεπτεμβρίου ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να παράγει εγχώρια αμυντικό εξοπλισμό αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025, εάν η Ουκρανία λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από τους εταίρους της.
Ο Rustem Umerov σημείωσε ότι οι δυνατότητες αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής της Ουκρανίας υπερβαίνουν σημαντικά το ποσό των επενδύσεων που μπορεί να διαθέσει η Ουκρανία από μόνη της.

Pepe Escobar (Πολιτικός Επιστήμονας): Οι ΗΠΑ άκουσαν τον Putin… και έκαναν πίσω δεν εγκρίνουν χτυπήματα στην Ρωσία

Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Pepe Escobar, μιλώντας στο Dialogue Works, εξέφρασε την άποψη ότι οι δυτικές χώρες, ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων που βρίσκονται βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά τις προειδοποιήσεις του Putin του Ρώσου Προέδρου.
Όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άκουσαν τον Putin, το Πεντάγωνο άλλαξε σχέδια και αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως, πιστεύει ο Pepe Escobar.
Η Δύση πάγωσε και υποχώρησε μετά τη μονόλεπτη συνέντευξη του Putin στον δρόμο στην Αγία Πετρούπολη, όπου είπε ευθέως ότι αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση της σύγκρουσης, τόνισε ο Pepe Escobar.
Μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του state department Matthew Miller.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε άλλα θέματα οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις συζητήσεις στη Δύση σχετικά με τη δυνατότητα άρσης της απαγόρευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη χρήση ξένων όπλων για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, μια προσπάθεια υποκατάστασης των εννοιών.
Ο Putin τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αλλάξει ριζικά τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης θα είναι επίθεση του ΝΑΤΟ στην Ρωσία.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Αμερική κλιμακώνει τον πόλεμο με την Ρωσία αλλά δεν θα κερδίσει, πιο ισχυρή η Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τις ενέργειές τους, οδηγούν τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πυρηνικό επίπεδο, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Daniel Davis.
«Αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν μπορεί να κερδηθεί, αλλά μπορεί μόνο να κλιμακωθεί.
Μπορεί ακόμη και να κλιμακωθεί σε πυρηνικό επίπεδο.
Είμαι απλώς εξοργισμένος και έκπληκτος με το πώς εμείς οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα γι' αυτό και δεν μας νοιάζει που εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί υπέφεραν για να προκληθεί μια μικρή ζημιά στη Ρωσία», τόνισε ο Daniel Davis.
Όπως σημείωσε ο αξιωματικός, το σχέδιο της Δύσης ήδη καταρρέει, αφού η συνολική ισχύς της Ρωσίας έχει αυξηθεί μόνο τα τελευταία χρόνια.
«Η Ρωσία δεν είναι σε καμία περίπτωση πιο αδύναμη από ότι ήταν πριν, τώρα έχει γίνει ισχυρότερη στρατιωτικά, οικονομικά και γενικά», κατέληξε.

Le Figaro: Οι ρωσικές νίκες στην Ουκρανία μηδένισαν τις ελπίδες της Δύσης – Η νέα στρατηγική… ονομάζεται διαχειρίσιμη ήττα

Οι υποστηρικτές της Ουκρανίας φαίνεται να αρχίζουν να αλλάζουν τα σχέδιά τους για την ουκρανική σύγκρουση.
Σύμφωνα με την κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η δυσκολία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης αρχίζει να ενθαρρύνει τους δυτικούς χορηγούς να επανεξετάσουν την πολεμική τους στρατηγική, με τις διαπραγματεύσεις να είναι μια από τις πιθανές λύσεις.
Με βάση την Le Figaro, πηγές εξοικειωμένες με πολιτικές και διπλωματικές υποθέσεις εξέφρασαν απαισιοδοξία για την «ουκρανική νίκη».
Πλέον το σχέδιο για μια διπλωματική λύση συζητείται ήδη «διακριτικά» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθιστώντας σαφές ότι μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση γίνεται πιο οικεία μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων.
Οι λόγοι αυτής της αλλαγής προοπτικής από την πλευρά της Δύσης είναι πολλοί.
Το κυριότερο θα ήταν η ταχεία προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η πρόοδος του ρωσικού στρατού στην πόλη Pokrovsk – η οποία είναι ένας υλικοτεχνικός κόμβος μεταξύ διαφορετικών περιοχών και μια εξαιρετικά στρατηγική πόλη για ολόκληρη τη ζώνη σύγκρουσης.
Οι ρωσικές νίκες εξάντλησαν τις ελπίδες της Δύσης για λύση με στρατιωτικά μέσα.
Ένας άλλος ζωτικός παράγοντας για την αλλαγή θα ήταν το αποτέλεσμα της ουκρανικής εισβολής στο Kursk.
Πιστεύεται ότι οι στόχοι της επιχείρησης στο Kursk ως κίνηση αντιπερισπασμού δεν επιτεύχθηκαν, καθιστώντας έτσι αναπόφευκτο ότι οι Ρώσοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο όλων των βασικών περιοχών του Donbass στο εγγύς μέλλον.
Αυτό καθιστά τους ουκρανικούς στρατιωτικούς και εδαφικούς στόχους αδύνατους, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο όγκο πόρων και στρατευμάτων που σπαταλήθηκαν στην αποτυχημένη εισβολή στο Kursk.

Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα μειωθεί αισθητά

Πηγές που επικαλείται η Le Figaro πιστεύουν ότι η μείωση της στρατιωτικής βοήθειας είναι επίσης αναπόφευκτη.
Παρά τις υποσχέσεις των Δημοκρατικών να συνεχίσουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στην Ουκρανία, διπλωμάτες που συνομίλησε η Le Figaro ξεκαθαρίζουν ότι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο νέος πρόεδρος, θα υπάρξει μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία, καθώς η απαισιόδοξη άποψη για το μέλλον της Ουκρανίας αρχίζει να κυριαρχεί.

Donbass και Κριμαία είναι πέραν από τις δυνατότητες των Ουκρανών

«Στη Δύση, αναγνωρίζεται όλο και πιο ανοιχτά ότι το Donbass και η Κριμαία είναι πέρα από τη στρατιωτική εμβέλεια και δυνατότητες των Ουκρανών.
Όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, η βοήθεια θα μειωθεί και ο πόλεμος δεν θα είναι βιώσιμος για τον Ουκρανικό στρατό», αναφέρει η Le Figaro.

Αλλάζει η στρατηγική… στόχος η διαχειρίσιμη ήττα με παραχώρηση εδαφών - Αδύνατη η στρατιωτική νίκη… στόχος η πολιτική νίκη για την Ουκρανία

Ένας από τους βασικούς στόχους Αμερικανών και Ευρωπαίων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες της σύγκρουσης για την Ουκρανία, είναι να επανεξετάσουν και να επικαιροποιήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της δυτικο-ουκρανικής πλευράς.
Υπό αυτή την έννοια, διπλωμάτες και πολιτικοί προσπαθούν να επανεκτιμήσουν αυτό που θα θεωρούσαν «ουκρανική νίκη», τείνοντας να πιστεύουν ότι η καλύτερη διέξοδος για την Ουκρανία είναι να εγκαταλείψει τα εδάφη που ενσωματώθηκαν στη Ρωσία και να επιδιώξει με «δημοκρατικό και ελεύθερο» τρόπο ευθυγράμμιση με τη Δύση σε ότι θα έχει απομείνει από την Ουκρανία.
«Η Δύση θα πρέπει να ξανασκεφτεί τι θα μπορούσε να θεωρηθεί νίκη για την Ουκρανία…
Η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει εδαφική νίκη, η οποία συνεπάγεται τη συνέχιση του αγώνα για την ανάκτηση των περιοχών που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.
Στόχος πρέπει να είναι μια πολιτική νίκη, δηλαδή μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, στραμμένη προς τη Δύση, εμπλεκόμενη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει, τα εδάφη της» είπε ένας διπλωμάτης στην Le Figaro.

Ο πόλεμος νομοτελειακά θα συνεχιστεί

Σύμφωνα με πηγές της Le Figaro, αρκετές κινήσεις για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Για παράδειγμα, η επιμονή να μην επιτρέπονται βαθιές επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θεωρείται από τους ερωτηθέντες διπλωμάτες ως ένδειξη αποκλιμάκωσης από τη Δύση.
Επίσης, η Γαλλία και η Γερμανία αναφέρονται ως παραδείγματα χωρών που φέρεται να έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους στρατιωτικούς δεσμούς τους με την Ουκρανία.
Τέλος, η Le Figaro αναφέρει ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ετοιμάζονται να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε μια επερχόμενη «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνη».
Πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ θα ηγηθούν μιας συνάντησης στο Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Στη σύνοδο κορυφής, οι δυτικές χώρες θα αρχίσουν να επαναξιολογούν τη σύγκρουση πιο ρεαλιστικά, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες στρατιωτικές συνθήκες.
Έτσι, ελπίζεται ότι θα σημειωθεί πρόοδος προς τη δημιουργία μιας διπλωματικής ατζέντας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Θα επανέλθει ο ρεαλισμός… κυριάρχησε ο φόβος για τα Ρωσικά αντίποινα

Το άρθρο της Le Figaro είναι ρεαλιστικό στην παραδοχή της ρωσικής προόδου και της αδυναμίας της Δύσης και της Ουκρανίας να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας.
Από την άλλη πλευρά, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λάθος υποστηρίζοντας ότι η Δύση έχει οποιαδήποτε πρόθεση για ειρήνη. Η πρόσφατη μείωση της γαλλικής και γερμανικής βοήθειας προς την Ουκρανία οφείλεται απλώς στην εξάντληση της ευρωπαϊκής παραγωγικής ικανότητας και όχι σε καμία πρόθεση ειρήνης.
Με την ίδια έννοια, η άρνηση να εγκριθούν χτυπήματα βαθειά σε ρωσικό έδαφος οφείλεται στον φόβο των ρωσικών αντιποίνων και όχι σε οποιαδήποτε πραγματική επιθυμία για ειρήνη.
Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι η Δύση έχει χάσει το χρόνο για διαπραγματεύσεις.
Η Ρωσία ήταν πρόθυμη να διαπραγματευτεί για περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά μετά την πρόσφατη εισβολή στο Kursk η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι δεν εμπιστεύεται πλέον τον εχθρό και όλες οι ειρηνευτικές συνομιλίες ακυρώθηκαν.
Η απελπισία της Δύσης να ελαφρύνει το βάρος της ήττας της είναι μάταιη, επειδή η Ρωσία δεν θα δεχτεί κανέναν όρο από τον εχθρό.
Μόνο η Ρωσία δικαιούται να έχει δικαίωμα να αποφασίσει πότε θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία....
Πάντα ο νικητής καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και γράφει την ιστορία...

Σοκάρει ο James Hecker (διοικητής Αεροπορίας ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνες αποστολές

Ενώ τα παρουσίασαν ως υπερόπλο… εν συνεχεία κατανόησαν στην Δύση και στις ΗΠΑ ότι πρέπει να προστατεύσουν τα F-16 για να μην καταρρακωθεί το κύρος τους.
Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, στρατηγός James Hecker, σε συνέδριο στο Μέριλαντ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιήσουν μαχητικά F-16 όταν εκτελούν τις πιο επικίνδυνες και επικίνδυνες αποστολές στη ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων . Κατά τη γνώμη του, ο λόγος για αυτό είναι η απειρία των πιλότων, η Δύση δεν μπορεί να εκπαιδεύσει γρήγορα πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη.
Πριν από αυτό, έγινε γνωστό ότι η Δανία θα μεταφέρει αρκετά ακόμη αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία πριν από το τέλος του 2024.
Ωστόσο, οι ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης και ο αριθμός των μαχητικών που υποσχέθηκαν δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, ο συνταξιούχος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Vincent Aiello σημείωσε ότι είναι επί του παρόντος επικίνδυνο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν μαχητικά F-16 στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Η κατάσταση περιπλέκεται από τα εντατικά χτυπήματα του ρωσικού στρατού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς για μαχητικά F-16 στο Κίεβο σε ένα νέο πακέτο βοήθειας, γράφει το Politico.
Οι πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, διευκρινίζει το Politico.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στην Ουκρανία πυραύλους μέσου βεληνεκούς για τον νέο στόλο της F-16 ως μέρος ενός πακέτου βοήθειας 375 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 δήλωσαν αναλυτές.

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Γυναίκες έκλεισαν το δρόμο στις πύλες του στρατιωτικού γραφείου στρατολόγησης στην Οδησσό


Γυναίκες έκλεισαν το δρόμο στις πύλες του στρατιωτικού γραφείου καταγραφής και στρατολόγησης στην Οδησσό, όπου κρατούνταν άνδρες με τη βία σε ένα λεωφορείο, ανέφερε το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana, επικαλούμενο βίντεο αυτόπτη μάρτυρα.
Το βίντεο που επισυνάπτεται στην ανάρτηση δείχνει ένα λευκό λεωφορείο και μια ομάδα ανθρώπων να μαλώνουν.
Οι άνδρες κρατούνται παράνομα σε ένα λεωφορείο κοντά στο TCC (στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στρατολόγησης) στην οδό Zankovetskaya, από όπου πρόκειται να τους πάρουν χωρίς να περάσουν από στρατιωτική ιατρική επιτροπή.
«Γυναίκες απέκλεισαν την πύλη (TCC) στο Zankovetskaya στην Οδησσό.
Οι άνδρες κρατούνται παράνομα στο λεωφορείο, απλώς απήγαγαν ανθρώπους, υπέγραψαν έγγραφα χωρίς τη Στρατιωτική Ιατρική Επιτροπή και θέλουν να τους πάρουν μακριά….

H ήττα των Ουκρανών στο Kursk σε αριθμούς – 15.600 νεκροί στρατιώτες και 1.100 τεθωρακισμένα

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, από την έναρξη της μάχης στο Kursk οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν χάσει 15.600 στρατιώτες,
124 άρματα μάχης,
56 οχήματα μάχης πεζικού,
93 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
780 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
471 μηχανοκίνητα οχήματα,
115 πυροβόλα,
7 αμερικανικής κατασκευής HIMARS και
6 συστήματα MLRS.

Peskov (Κρεμλίνο): Ο Ρωσικός στρατός θα ανακτήσει όλα τα εδάφη στο Kursk σύντομα

Το Κρεμλίνο είναι βέβαιο ότι ο στρατός θα κάνει τη δουλειά του για να αποκαταστήσει τον έλεγχο όλων των περιοχών της Περιφέρειας Kursk.
«Οι στρατιώτες μας κάνουν τη δουλειά τους.
Και θα το κάνουν.
Ο έλεγχος θα αποκατασταθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Peskov για την κατάσταση στην περιοχή του Kursk.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό».
«Πώς και με ποιον τρόπο;
Τα σχέδια του στρατού δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν».
«Η κατάσταση σε εκείνες τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ουκρανών μαχητών είναι φυσικά εξαιρετική.
Αυτή η κατάσταση θα διορθωθεί»

Apti Alaudinov (Akhmat): Περίπου 60 Ουκρανοί στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή στο Kursk

Περίπου 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και υποχώρησαν προς τα σύνορα στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε μια περιοχή εκεί, περίπου 60 από αυτούς απλά έτρεξαν εκεί η Ουκρανική διοίκηση προσπάθησε με όλη της τη δύναμη να τους φέρει πίσω, αλλά είπαν δεν θα πολεμήσουν και τράπηκαν σε φυγή προς τα σύνορα».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Το 35% των εδαφών που κατέλαβαν οι Ουκρανοί στο Kursk το ανέκτησαν οι Ρώσοι

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περαιτέρω προόδους στο νοτιοδυτικό σημείο στο Kursk στις 20 Σεπτεμβρίου έχουν ανακαταλάβει το 35% των εδαφών που πρόσφατα κατέλαβαν οι Ουκρανοί.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε χωράφια βόρεια και ανατολικά του Darino και σε πεδία νοτιοανατολικά του Nikolayevo-Darino (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo), τα οποία βρίσκονται και τα δύο στο νοτιοδυτικό άκρο της περιφέρειας Kursk και τα οποία ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στις 19 Σεπτεμβρίου
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις βόρεια της Sudzha.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στη δυτική πλευρά από το Snagost προς την Gordeevka και στην ανατολική πλευρά του προεξέχοντος από το Borki προς το Plekhovo.

Νέα Ρωσικά κέρδη κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna – Προέλαση 2,5 χιλιόμετρα σε βάθος

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βορειοδυτικά της Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βορειοδυτική Makiivka και σε πεδία ανατολικά του Nevske (τόσο βορειοδυτικά της Kreminna).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου δείχνουν ουκρανικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό να απωθούν μια Ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση ανατολικά της Kovalivka (νοτιοδυτικά του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 2,5 χιλιόμετρα βαθιά κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη νοτιοανατολικά του Kupyansk και 2,3 χιλιόμετρα προς το Nevske.

Νέα εκρηκτική προέλαση Ρώσων προς το Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης στις 20 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης 500 μέτρα στο βόρειο Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk) και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Seldyove, νότια της Karlivka και δυτικά του Nevelske.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε στην ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk φαίνεται να έχουν συνεχή ανεφοδιασμό, ενώ οι ουκρανικές μονάδες αγωνίζονται να μεταφέρουν προμήθειες σε θέσεις πρώτης γραμμής λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποφέρουν από προβλήματα επικοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση και σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στο Selydove.

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Vuhledar ή Ugledar

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk προς την κατεύθυνση του Vuhledar ή Ugledar στις 20 Σεπτεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Vodyane και 1,6 χιλιόμετρα βόρεια της Kostyantynivka (και τα δύο βορειοανατολικά του Vuhledar).

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ugledar περικυκλώθηκαν

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ugledar βρέθηκαν στην πραγματικότητα περικυκλωμένες.
Η εχθρική ομάδα στο Ugledar είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη.
Οι δρόμοι ανεφοδιασμού έχουν κοπεί.
Οι περισσότερες θέσεις γύρω από την πόλη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα πιο σημαντικά σημεία και υψώματα είναι ρωσικές.
Ολόκληρη η πόλη είναι εκτεθειμένη σε πυρά»
UAF_Kursk_Incursion_September_20_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_September_20_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_20_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_20_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_20_2024.png
East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_20_2024.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_September_20_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης