Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμφύλιος τον ΣΥΡΙΖΑ - Η Κεντρική Επιτροπή, η κίνηση Φάμελλου, ο στόχος Κασσελάκη και στο ...βάθος η μήνυση Τζάκρη

Εμφύλιος τον ΣΥΡΙΖΑ -  Η Κεντρική Επιτροπή, η κίνηση Φάμελλου, ο στόχος Κασσελάκη και στο ...βάθος η μήνυση Τζάκρη
Αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου για νέα ηγεσία ο Σ. Φάμελλος
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Εν μέσω τεταμένου κλίματος, με τις αντιπαραθέσεις και τις διαφωνίες να μην απουσιάζουν, συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο 21/9, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέτοντας στο μικροσκόπιο τον οδικό χάρτη ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος και των εσωκομματικών εκλογών για νέα ηγεσία.
Βάσει της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας , παρά τις προτάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών, δεν αναμένεται τελικά να αλλάξουν τα κριτήρια για την υποβολή υποψηφιότητας και θα απαιτούνται, όπως και την προηγούμενη φορά, 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Δεν αναμένεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή και έτσι, όπως έχει εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο που θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι ο Π. Πολάκης προτείνει έως 29/8 κατάθεση υποψηφιοτήτων, συνέδριο στις 5/10 και εκλογές στις 3/11, με β΄ γύρο εφόσον χρειαστεί στις 10/11.
Επιτάχυνση των διαδικασιών ζητά και η πλευρά Κασσελάκη, αν και ο ίδiος δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, ενώ αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος.
Πάντως, η Κεντρική Επιτροπή, που ξεκινά στις 11:00,  αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών.
Και ενώ το κλίμα είναι βαρύ στον ΣΥΡΙΖΑ, νέα αναταραχή προκαλεί στην Κουμουνδούρου η μήνυση που θα καταθέσει στις 23/9 η Θ. Τζάκρη σε βάρος του Γ. Ραγκούση.

Οι υποψήφιοι

Εκτός από τον Π. Πολάκη που έχει θέσει ανοιχτά ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Απ. Γκλέτσος, βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη, αλλά και του Σ. Φάμελλου, ενώ έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ν. Φαραντούρη.
Μάλιστα, σήμερα, Σάββατο 21/9, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τους "100" υπογράφοντες της πρότασης μομφής που καθαίρεσαν τον Στ. Κασσελάκη, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Σ. Φάμελλος.
Σε ό,τι αφορά τον έκπτωτο πρόεδρο Κασσελάκη, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την επόμενη εβδομάδα.

Τζάκρη: Θέμα ημερών η υποψηφιότητα Κασσελάκη - Στην Κ..Ε. χρονοδιάγραμμα επιτάχυνσης  των διαδικασιών

«Είναι θέμα ημερών να ανακοινώσει ο κ. Κασσελάκης την υποψηφιότητά του», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία μίλησε για απόλυτη κατάσταση τοξικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, η κα Τζάκρη μιλώντας στο MEGA γνωστοποίησε την πρόθεσή της να καταθέσει τη Δευτέρα 23/9 μήνυση σε βάρος του Γιάννη Ραγκούση, καθώς «παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου και το απέδωσε στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».
Η ίδια ανέφερε ότι σήμερα (21/9) θα καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή «ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των διαδικασιών για να πάμε πολύ γρήγορα στον τελικό κριτή, που είναι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ για να πάψει και να τελειώσει το πολιτικό αδιέξοδο και όχι μόνο».

Μήνυση Τζάκρη σε Ραγκούση

Την πρόθεσή της να καταθέσει τη Δευτέρα 23/9 μήνυση σε βάρος του Γιάννη Ραγκούση, κ
αθώς «παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου και το απέδωσε στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», έκανε γνωστό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.
Η κα Τζάκρη
μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι το bullying είναι μια φράση που την χρησιμοποιούν πολλοί με διασταλτική ερμηνεία.
«Το πρώτο στοιχείο του bullying είναι ο εκφοβισμός από μία θέση ισχύος. Πάνω σε αυτή την ανισότητα εχει να προστεθεί μια στάση με μία υποτιθέμενη κατωτερότητα. Αυτή μπορεί να με το φύλο, τον σεξουαλικό προσδιορισμό και άλλα. Πολλοί επικαλούνται, για να δικαιολογήσουν αυτές τις συμπεριφορές, έναν ανώτατο λόγο, λένε ότι το έκαναν για το δημόσιο συμφέρον, για τον λαό, για την πατρίδα ή θρησκεία. Η φράση «το έκανα για έναν ανώτερο λόγο» είναι γελοία δικαιολογία. Ο κ. Ραγκούσης παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου και το απέδωσε στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Μετά από 14 χρόνια θυμήθηκε ο κ. Ραγκούσης ότι είμαι απειλή για το δημόσιο συμφέρον, τώρα για την κατάθεση της ψήφου για τον Κασσελάκη.
«Δεύτερον, είναι αυτή η επίκληση της απόπειρας διασπάθισης του δημοσίου χρήματος με εμένα», ανέφερε.
«Αυτό με αναγκάζει να προσφύγω στην δικαιοσύνη. Έχω μπροστά μου την μήνυση που θα καταθέσω μεθαύριο στον κ. Ραγκούση. Δεν έχω επιτρέψει και δεν θα επιτρέψω να θιγεί η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα. Το οφείλω στο παιδί μου που του έχω δώσει το καθαρό όνομά μου», πρόσθεσε η κα Τζάκρη.
Η απάντηση του Γ. Ραγκούση δεν άργησε να έρθει .
«Ιδού λοιπόν η ποινικοποίηση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, το ανώτατο στάδιο του τραμπισμού στην Ελλάδα, από την υπέρτατη πολιτική εκπρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη», απάντησε στη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Θ. Τζάκρη, ο Γιάννη Ραγκούσης, κληθείς να σχολιάσει ότι τη Δευτέρα 23/9 θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.
Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, «η κ. Τζάκρη λοιπόν, όντως θα προσέλθει στην Ευελπίδων ως εναγόμενη υπογραμμίζω, για τις απρόκλητες, δημόσιες, συκοφαντικές, προσωπικές επιθέσεις της εναντίον μου. Αυτό που θα πρέπει να την απασχολεί όμως, είναι το πώς θα απέλθει από την Ευελπίδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης