Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η κυβέρνηση της ΝΔ υποδουλώνει την ελληνική γεωργία στα ξένα funds

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η κυβέρνηση της ΝΔ υποδουλώνει την ελληνική γεωργία στα ξένα funds
Επέκρινε την έλλειψη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία, αναφέροντας ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα
Την κυβέρνηση ότι υποτάσσεται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπονομεύει το μέλλον των μικρομεσαίων Ελλήνων αγροτών κατηγόρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης.
Ο κ. Δημητροκάλλης στη Βουλή συζητώντας το νομοσχέδιο για την προστασία των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ),  έκανε λόγο για ένα "άδειο" νομοθέτημα που εφαρμόζει ξένες εντολές, αντί να προστατεύει την εγχώρια παραγωγή.
"Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Έλληνα νομοθέτη, αλλά εκτέλεση εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο κ. Δημητροκάλλης, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε "επαρχία της Ευρώπης".
Επέκρινε την έλλειψη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία, αναφέροντας ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα, όπως το πρόγραμμα ενίσχυσης θερμοκηπίων με 600 εκατομμύρια ευρώ, ευνοούν τα μεγάλα funds και όχι τους μικρομεσαίους αγρότες.
Στην ομιλία του κατήγγειλε τη σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ, τονίζοντας ότι η έλλειψη ενός ενιαίου ελεγκτικού φορέα διευκολύνει τις παρανομίες, ενώ οι μικροπαραγωγοί πιέζονται από μονοπώλια και καρτέλ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και μειώνουν τα κέρδη τους.
Ο βουλευτής προειδοποίησε ότι η έλλειψη στρατηγικής για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και η αύξηση του κόστους άρδευσης θα επιδεινώσει την κατάσταση, οδηγώντας σε περαιτέρω εξαθλίωση των αγροτών.
"Η γη ανήκει στους Έλληνες και μόνο στους Έλληνες", δήλωσε εμφατικά, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την "υποδούλωση" της ελληνικής γης σε ξένα συμφέροντα.
Ο κ. Δημητροκάλλης κατέληξε προειδοποιώντας ότι το νερό, η ενέργεια και τα γεωργικά αγαθά θα γίνουν σύντομα αντικείμενο κερδοσκοπίας σε διεθνή χρηματιστήρια, με τις συνέπειες να πλήττουν ανεπανόρθωτα τους Έλληνες παραγωγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης