Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αράπογλου: Επέστρεψε πιο ισχυρή στο ελληνικό χρηματιστήριο η Τρ. Κύπρου - Ενισχύεται η ρευστότητα

Αράπογλου: Επέστρεψε πιο ισχυρή στο ελληνικό χρηματιστήριο η Τρ. Κύπρου - Ενισχύεται η ρευστότητα
Προσβλέπουμε σε συνεργασία με περισσότερους επενδυτές ως αποτέλεσμα της εισαγωγής μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανέφερε ο κ. Αράπογλου
Μετά από 8 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου επιστρέφει στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας θα κάνουν ντεμπούτο με τιμή εκκίνησης τα 4,78 ευρώ και σύνολο μετοχών 443,5 εκατ. μετοχές.

Επιστρέφει πιο ισχυρή

Ο Τάκης Αράπογλου, πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου χτύπησε το καμπανάκι στο ελληνικό χρηματιστήριο για την έναρξη των συναλλαγών.
«Η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο για τo Συγκρότημα, το οποίο αποτελεί πλέον έναν ισχυρό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υψηλής ποιότητας ισολογισμό, υψηλά κεφάλαια και ρευστότητα και βιώσιμη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία», ανέφερε ο κ. Αράπογλου.
Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η εισαγωγή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη ρευστότητα των μετοχών μας και την προβολή του Συγκροτήματος σε μια ευρύτερη σχετική επενδυτική βάση προς όφελος των μετόχων και του Συγκροτήματος.
Ευχαριστούμε τους μετόχους μας για την έγκριση αυτού του σημαντικού βήματος ως προς την ανάπτυξη του Συγκροτήματος και προσβλέπουμε σε συνεργασία με περισσότερους επενδυτές ως αποτέλεσμα της εισαγωγής μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών», πρόσθεσε.
Πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, ενημέρωνε τους μετόχους για τα οφέλη της εισαγωγής και ανέφερε πως θα βελτίωνε την εμπορευσιμότητα της τράπεζας.
Υπενθυμίζεται πως αποχώρησε από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου το οποίο δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα.

Η τράπεζα Κύπρου σε αριθμούς

Η τράπεζα Κύπρου έχει 25,4 δισεκ. ενεργητικό, περίπου 2,38 δισεκ. κεφάλαια επιτυγχάνει κέρδη σε ετήσια βάση 550 εκατ ευρώ και χρηματιστηριακή αξία 2,18 δισεκ. ευρώ ή 4,78 ευρώ ανά μετοχή.
Με αποτίμηση περίπου αξία 2 δισεκ. ευρώ το ενδιαφέρον είναι ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται στο 23,7%.
Με όρους P/BV δηλαδή 2 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία προς 2,38 δισεκ. κεφάλαια = 0,84…
Με όρους P/E δηλαδή 2 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία προς 550 εκατ κέρδη = 3,6.
Πρόσφατα το ΒΝ ανέλυσε τις μετοχές των Τράπεζα Κύπρου, Αττικής και Optima Βank αναφέροντας τελικά πως σε όρους P/BV οι πιο ελκυστικές είναι η Κύπρου και η Attica bank, έχουν τον ίδιο συντελεστή αποτίμησης.
Με όρους P/E προφανώς η Κύπρου είναι φθηνότερη και ακολουθεί η Attica bank.
Να σημειωθεί ότι ο δείκτης αποτίμησης P/BV των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών – Eurobank, Alpha bank, Πειραιώς και Εθνική τράπεζα – είναι 0,74 (χρηματιστηριακή αξία συνολική 4 τραπεζών 22,3 δισκ. ευρώ προς 30 δισεκ. ενσώματα κεφάλαια των 4 τραπεζών = 0,74)…
Όσο πιο χαμηλός είναι αυτός ο δείκτης τόσο μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου έχει η μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης