Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με… hashtag «είμαι εδώ», ο Κασσελάκης επέστρεψε - Η προαναγγελία για την υποψηφιότητα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Με… hashtag «είμαι εδώ», ο Κασσελάκης επέστρεψε - Η προαναγγελία για την υποψηφιότητα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε την υποψηφιότητα του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ
Έπειτα από 11 μέρες... αφωνίας και... ηχηρής απουσίας από τα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε.
Με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε την εκ νέου υποψηφιότητα του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μια φωτογραφία προφίλ, το όνομά του, σύνθημα «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» και το hashtag #Είμαι εδώ, είναι αρκετά για να σηματοδοτήσουν τις προθέσεις του.

Επισημαίνεται ότι η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ημέρες πριν τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ. Σε εκείνη την ανάρτηση του, ο κ. Κασσελάκης είχε επίσης δηλώσει «είμαι εδώ», ενώ είχε προηγηθεί η υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή.

Επί του παρόντος, μόνο ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει «παρών» στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Νοεμβρίου και την 1 Δεκεμβρίου (σε περίπτωση που χρειαστεί). Στον αντίποδα, η Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε -σε σημερινές δηλώσεις της- το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της.
Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για όποιον θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάθεση του πόθεν έσχες του μαζί με τις 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που θα υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του. Ωστόσο, η τελική έγκριση θα δοθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαβορί ο Κασσελάκης

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται φαβορί για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, στο ερώτημα «με ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την πολιτική και την κοινωνική του επιρροή και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εθνικές εκλογές» το προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι αδιαμφισβήτητο μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, με το 31% να τον επιλέγουν πρώτο.
Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 15%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 9%, ο Νίκος Παππάς με 7%, ο Παύλος Πολάκης με 6%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4%. Μόλις το 1% των προτιμήσεων συγκεντρώνουν ο Νίκος Φαραντούρης, ο Κώστας Αρβανίτης, η Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, «κανένας» απάντησε αυθόρμητα το 7% και δεν τοποθετήθηκε επί του ερωτήματος το 17%.
Alco_Kasselakis.jpg
Στο ίδιο ερώτημα το σύνολο του εκλογικού σώματος επιλέγει πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 11%, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί δεύτερος σε «απόσταση αναπνοής» με 10%.
Alco_Kasselakis1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης