Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η νέα κυβέρνηση της Αυστρίας θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις για να εγκαταλείψει το ρωσικό αέριο

Reuters: Η νέα κυβέρνηση της Αυστρίας θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις για να εγκαταλείψει το ρωσικό αέριο
Οι χώρες της ΕΕ αύξησαν τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου κατά μιάμιση φορά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023
H Αυστρία είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό αέριο, καθώς τον Ιούλιο έλαβε το 83% του εισαγόμενου αερίου της από τη Ρωσία.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η βασική ενεργειακή εταιρεία της χώρας Wien Energie έχει ήδη ανακοινώσει ότι απορρίπτει την εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία από το 2025, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
Όπως ανέφερε ο ιστότοπος KP.RU, στις 18 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι τον Ιούλιο η ΕΕ αύξησε σημαντικά τον όγκο των εισαγωγών φυσικού αερίου από αγωγούς από τη Ρωσία, στην υψηλότερη τέτοιου είδους άυξηση από τα τέλη του περασμένου χειμώνα.
Οι χώρες της ΕΕ αύξησαν τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου κατά μιάμιση φορά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, φτάνοντας συνολικά τα 665,4 εκατομμύρια ευρώ.
Επισημαίνεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, ο γερουσιαστής Vladimir Dzhabarov σχολίασε τη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας Kadri Simson ότι η ΕΕ μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς ρωσικό αέριο που παρέχεται μέσω της Ουκρανίας.
Τόνισε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα αποδείξει την αλήθεια των λόγων του - η ΕΕ δεν θα έχει αρκετό φυσικό αέριο ούτε για θέρμανση ούτε για να εξασφαλίσει τη λειτουργία της βιομηχανίας και των σταθμών παραγωγής ενέργειας, κάτι που θα γίνει σοβαρό πρόβλημα για την κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης