Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Handelsblatt: Όπλα από το 1945 μετέφερε η Δύση στην Ουκρανία - Οι οβίδες εξερράγησαν στα ... πρόσωπα των Ουκρανών

Αποκάλυψη Handelsblatt: Όπλα από το 1945 μετέφερε η Δύση στην Ουκρανία - Οι οβίδες εξερράγησαν στα ... πρόσωπα των Ουκρανών
Το σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα αποκαλύπτει ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυροκροτητές M515 και M51A5 που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
Οι σύμμαχοι παρέδωσαν οβίδες στην Ουκρανία με πυροκροτητές που αναπτύχθηκαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μερικοί από τους οποίους εξερράγησαν πρόωρα, με αποτέλεσμα τραυματισμούς σε στρατιωτικούς και ζημιές σε συστήματα πυροβολικού, όπως αποκάλυψε η γερμνανική Handelsblatt, επικαλούμενη έκθεση της διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το άρθρο διευκρίνιζε ότι επρόκειτο για πυρομαχικά που ελήφθησαν στο πλαίσιο της λεγόμενης τσεχικής πρωτοβουλίας και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Κατά τη διάρκεια της πολεμικής χρήσης του πυροβολικού, σημειώθηκαν πολυάριθμες εκρήξεις οβίδων σε απόσταση 20 έως 60 μέτρων από το ακροφύσιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί προσωπικό και να καταστραφούν τα συστήματα πυροβολικού», σημειώνει η δημοσίευση.
Το σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα αποκαλύπτει ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυροκροτητές M515 και M51A5 που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσαν ότι από τις σχεδόν 35.000 οβίδες πυροβολικού που παραδόθηκαν, το ποσοστό ελαττωμάτων ήταν 0,05%, που σημαίνει ότι σε κάθε 10.000 βολές, πέντε οβίδες εξερράγησαν πρόωρα.
Όπως ανέφερε ο ιστότοπος KP.RU, στις 7 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος της Τσεχίας Petr Pavel έκανε γνωστό ότι οι σύμμαχοι του καθεστώτος του Κιέβου βρήκαν χρήματα για να αγοράσουν 800.000 οβίδες πυροβολικού για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Νωρίτερα, ανέφερε ότι η Τσεχική Δημοκρατία είχε βρει επιλογές για την αγορά μεγάλης παρτίδας κελυφών σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι η χρηματοδότηση θα παρέχεται από τους εταίρους της, ήτοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και τη Γερμανία.
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο διοικητής της ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Jan Yatsychyn παραπονέθηκε ότι τα γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR που μεταφέρθηκαν στον ουκρανικό στρατό δεν ήταν κατάλληλα για αυτή τη σύγκρουση.
Σημείωσε ότι το αυτοκινούμενο όπλο πυροβολεί πολύ γρήγορα και με υψηλή ακρίβεια, αλλά είναι πολύ εύθραυστο και κακώς προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα των μαχών, καθώς είναι πολύ επιρρεπές στις βλάβες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης