Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συγκάλυψη του Αιώνα: Τι πραγματικά συνέβη στην Ουκρανία με τους Hunter και Joe Biden - Σκάνδαλα με εταιρείες, αέριο, δικαστές

Η συγκάλυψη του Αιώνα: Τι πραγματικά συνέβη στην Ουκρανία με τους Hunter και Joe Biden - Σκάνδαλα με εταιρείες, αέριο, δικαστές
Τα ένοχα Μυστικά των Biden: Αποκαλύψεις - φωτιά από την New York Post από τα emails του Hunter
Το εγκαταλελειμμένο MacBook του Hunter Biden είναι ένα «παράθυρο» που ρίχνει φως στην οικογενειακή επιχείρηση Biden, μια... μυστική επιχείρηση διαπραγμάτευσης διεθνούς επιρροής με πολλά ένοχα μυστικά και έντονη οσμή Διαφθοράς...
Η αρθρογράφος της New York Post, Miranda Devine, η οποία αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του Hunter στο βιβλίο της «Laptop from Hell», επιστρέφει με το «The Big Guy» και αποκαλύψεις για το πώς το FBI, η CIA, το State Department, η IRS και το Υπουργείο δικαιοσύνης συνωμότησαν για να προστατεύσουν τον Joe Biden και την οικογένειά του από τα σκάνδαλα του γιου του, Hunter.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο, το έντονο παρασκήνιο για τα όσα συνέβησαν... εκ πλευράς Ουκρανίας και ολιγαρχών.

Το χρονικό

Αρχικά, ο Hunter Biden προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma στο ιταλικό θέρετρο της λίμνης Κόμο, όπου είχε μεταβεί με τον καλύτερό του φίλο και συνεργάτη Devon Archer τον Απρίλιο του 2014 σε ένα συνέδριο διαχείρισης στη Villa d'Este, ένα πολυτελές στέκι Ρώσων ολιγαρχών.
Ήταν έξι εβδομάδες μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του  Viktor Yanukovych στην Ουκρανία και ο Hunter μαζί με τον φίλο του αστειεύονταν στα email πριν φτάσουν ότι ζούσαν όπως... οι φανταστικοί κατάσκοποι, James Bond και Jason Bourne
Είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με την πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας, την Elena Baturina, η οποία μόλις είχε στείλει 3,5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τους, Rosemont Seneca Thornton.

«Χρησιμοποιήστε την επιρροή σας»

Την επόμενη μέρα, ο γιος Biden συνάντησε για πρώτη φορά τον αξιωματούχο της Burisma, Vadym Pozharskyi.
Σύμφωνα με τον Archer, ο ιδιοκτήτης της Burisma, Mykola Zlochevsky, 48 ετών, ζήτησε από τον Hunter να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας που έκαναν δίπλα στη λίμνη.
«Κλίνω ως προς το να συμφωνήσω για τη θέση του διοικητικού συμβουλίου.
Ας το αποφασίσουμε και ας το προχωρήσουμε μέχρι τη Δευτέρα», απάντησε ο Archer στο email λίγες μέρες αργότερα.
Ο Hunter ήθελε την πληρωμή των 83.333 δολαρίων το μήνα που συνόδευε τη θέση...
Ο Pozharskyi απάντησε στο email: «Πιστεύω ότι πρέπει να επιτύχουμε λογική ισορροπία εδώ», είπε στον Archer. «Λαμβάνοντας υπόψη το πολιτικό βάρος των Διευθυντών μας, πρέπει να «χρησιμοποιήσουμε» την προσωπικότητά τους προσεκτικά και στρατηγικά, αντιλαμβάνομαι την ευαλωτότητά τους από αυτή την άποψη...
Μόλις ο Hunter Biden μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο, ο Pozharskyi δεν έχασε χρόνο πιέζοντάς τον να «χρησιμοποιήσει την επιρροή σας» για να καταπολεμήσει τους ισχυρισμούς της ουκρανικής κυβέρνησης κατά της Burisma για «υπεξαίρεση ή διαφθορά».


2021-front-page-clueless-california-18747691.webp
Εξώφυλλο της New York Post  την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

«Μετά τις συνομιλίες μας κατά την επίσκεψη στη λίμνη Κόμο και τις περαιτέρω συζητήσεις μας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην ακόλουθη κατάσταση», έγραψε ο Ποζάρσκι τον επόμενο μήνα.
«Μία ή περισσότερες προδικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν από το [ουκρανικό] Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με εταιρείες της Burisma Holdings... Χρειαζόμαστε επειγόντως τη συμβουλή σας για το πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας για να μεταφέρετε ένα μήνυμα/σήμα κ.λπ. για να σταματήσετε τις ενέργειες που θεωρούμε ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες».

«Πάγωσαν» 23 εκατομμύρια δολάρια

Δύο εβδομάδες μετά το ταξίδι στη λίμνη Κόμο, ο Hunter και ο συνεργάτης του επισκέφτηκαν το γραφείο του αντιπροέδρου στον Λευκό Οίκο, φαινομενικά για την παρουσίαση ενός βιβλίου...
Ενώ ήταν εκεί, ο Hunter τράβηξε μια φωτογραφία του Archer με τον πατέρα του μπροστά από την αμερικανική σημαία η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Burisma την επόμενη μέρα, 17 Απριλίου 2014, ως απόδειξη των ισχυρών φίλων της διεφθαρμένης εταιρείας στις ΗΠΑ.
Την ίδια μέρα, σχεδόν 4.000 μίλια μακριά στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο του Λονδίνου, το αναμφισβήτητο Γραφείο Σοβαρών Απάτης της Βρετανίας έλαβε δικαστική απόφαση να παγώσει 23 εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Zlochevsky στο Λονδίνο.
Σε ένα ισχυρό διεθνές φόρουμ στο Λονδίνο αργότερα εκείνη την εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε την έρευνα του Zlochevsky ως την πρώτη επιτυχή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που έκλεψε το καθεστώς του Γιανουκόβιτς.
Πίσω στην Ουκρανία, κάτι είχε πάει τρομερά στραβά... και σύμφωνα με τον Τζορτζ Κεντ, τον αναπληρωτή αρχηγό της αποστολής στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, επειδή «καταβλήθηκε δωροδοκία 7 εκατομμυρίων δολαρίων».
Τον Δεκέμβριο του 2014, στο ποινικό δικαστήριο Old Bailey του Λονδίνου, οι δικηγόροι υπεράσπισης του Zlochevsky προσκόμισαν μια επιστολή υπογεγραμμένη από ανακριτή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας Vitaly Yarema, δηλώνοντας ότι «δεν υπήρχε ενεργή υπόθεση εναντίον του πελάτη τους».
Ο δικαστής [Nicholas] Blake απέρριψε την υπόθεση και ξεπάγωσε τα κεφάλαια του Zlochevsky.
Η ομάδα του SFO ήταν έξαλλη με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στο Κίεβο.
Το FBI ήταν ενσωματωμένο στην πρεσβεία στην Ουκρανία. Υποτίθεται ότι ήταν σε συνεχή επαφή με την Εισαγγελία. Είχαν διαβεβαιώσει τους Βρετανούς ότι η υπόθεση Zlochevsky ήταν υπό έλεγχο.
Αντιθέτως, η υπόθεση Zlochevsky απλά μπήκε στο αρχείο...

Δηλητηριασμένο δισκοπότηρο...

Επικρατούσε ένα χάος στο οποίο εισήλθε ο Viktor Shokin, τότε 62 ετών, όταν διορίστηκε Γενικός Εισαγγελέας στις 10 Φεβρουαρίου 2015, αφού ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko απέλυσε τον Yarema.
Σε μια συνέντευξη μέσω κρυπτογραφημένης φωνητικής κλήσης, ο Shokin, πλέον 72 ετών, είπε ότι ήταν απρόθυμος να αναλάβει τη δουλειά, το ουκρανικό αντίστοιχο του γενικού εισαγγελέα, επειδή ήξερε ότι ήταν ένα πολιτικά δηλητηριασμένο δισκοπότηρο.
«Είχα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα τρεις φορές», είπε. «Ήμουν πολύ έμπειρος σε υποθέσεις διαφθοράς και σχετικές έρευνες. . . Αυτό που νομίζω ότι συνέβη ήταν ότι ο Ποροσένκο προσπάθησε να αυξήσει την αξιοπιστία του διορίζοντας με Γενικό Εισαγγελέα. . . Μου είπε κυριολεκτικά να γίνω Γενικός Εισαγγελέας. Ήταν μια δουλειά που δεν ήθελα».
Ενώ οι Biden και οι υπερασπιστές τους, τον χαρακτήριζαν συνεχώς διεφθαρμένο, δεν προσκόμισαν ποτέ κανένα στοιχείο ενοχής του δικαστή...
Ήταν δημοφιλής επειδή είχε λύσει πολλές υποθέσεις διαφθοράς υψηλού προφίλ και είχε γίνει στόχος τουλάχιστον μίας απόπειρας δολοφονίας.

Παράνομο αέριο στην Ουκρανία....

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Shokin όταν έγινε γενικός εισαγγελέας ήταν να ανοίξει ξανά την υπόθεση:
«Ξεκινήσαμε να εξερευνούμε και να ερευνούμε την κατάσταση του Zlochevsky και να εξετάζουμε τις παράνομες δραστηριότητες του Burisima, οι οποίες ήταν εξαιρετικά παράνομες», μου είπε.
«Ο Zlochevsky ήταν στο υπουργικό συμβούλιο του Γιανουκόβιτς [sic] και ο ίδιος έδωσε άδειες στον... εαυτό του για την παραγωγή φυσικού αερίου στην Ουκρανία. . . Παρήγαγαν αέριο παράνομα».
Ο Shokin τοποθέτησε τον Zlochevsky, ο οποίος ήταν εξόριστος στο Μονακό και το Ντουμπάι, στη λίστα των «πιο καταζητούμενων» της Ουκρανίας ως ύποπτος για υπεξαίρεση.
«Υπήρχε ένας καλός λόγος για τον Zlochevsky να προσκαλέσει τον Hunter Biden στην εταιρεία Burisima.
Σαφώς, ήταν επειδή ήταν γιος του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden. Ήταν σε θέση να βοηθήσει τον Zlochevsky επειδή ο αντιπρόεδρος χειριζόταν τις υποθέσεις της Ουκρανίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και βασικά, ήταν υπεύθυνος για όλα τα εγχώρια και ξένα ζητήματα που αφορούσαν την Ουκρανία.
«Ο Archer προσκλήθηκε επίσης, και σύντομα φωτογραφίες όλων μαζί, εμφανίστηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης στην Ουκρανία σε ένδειξη της υποστήριξής τους προς τον Zlochevsky. Γνωρίζαμε ότι ο Zlochevsky χρησιμοποιούσε αυτές τις φωτογραφίες ως απόδειξη, ότι εκείνοι τον προστάτευαν...»
far-left-2014-90208497.webp
Φωτογραφία όπου κάνουν γκολφ το 2014 

Το ξέπλυμα... 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια αξιοσέβαστη χώρα και μου αρέσει πολύ», μου είπε ο Shokin. «Αλλά ποιος έδωσε στον Biden την εξουσία να αναμειγνύεται στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας και να ενεργεί όπως ο χειριστής της;
Έγινε μεγάλη ζημιά και πολλοί το γνώριζαν και γι' αυτό το Ανώτατο Συμβούλιο [της Rada] αρνήθηκε αρχικά να εγκρίνει την παραίτησή μου».
Στις 29 Μαρτίου 2016, ο Poroshenko και το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, η Rda, υπέκυψαν στις απειλές του Joe ότι θα παρακρατούσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε βοήθεια από τις ΗΠΑ, εκτός εάν ο Shokin απολυόταν.
Ο Shokin είναι σίγουρος ότι ο Joe τον έδιωξε για να προστατεύσει τον Hunter...
Στο σήριαλ των ζημιών που δημιούργησαν οι Biden και οι σύμμαχοί τους, και ξεπλύθηκαν μέσω φιλικών μέσων ενημέρωσης, δεν ήταν μόνο η πολιτική των ΗΠΑ αλλά σε μεγάλο βαθμό οι Ευρωπαίοι –η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή– ήθελαν να φύγει ο Shokin...
Οι κατηγορίες εναντίον της Burisima και του Zlochevsky αποσύρθηκαν μόλις επτά μήνες μετά την απόλυση του Εισαγγελέα Shokin... και ο Biden τον διάδοχο του, Yuri Lutsenko ως τον μεταρρυθμιστή που εξάλειψε τη διαφθορά στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης