Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Δύση προετοιμάζει την Ουκρανία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα...

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Δύση προετοιμάζει την Ουκρανία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα...
«Οι χώρες μας εργάζονται μαζί σε καθημερινή βάση για να δώσουν στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να ξεπεράσει την επερχόμενη χειμερινή περίοδο»
Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στοχεύουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να προετοιμάσει το ενεργειακό της σύστημα για αυτό που θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου.
«Οι χώρες μας εργάζονται μαζί σε καθημερινή βάση για να δώσουν στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να ξεπεράσει την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Σήμερα θα συζητήσουμε την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων, καθώς και τι πρέπει να επιτύχουμε σε αυτόν τον τομέα», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας.
Όπως σημείωσε ο Blinken, η Ουάσιγκτον και οι εταίροι της έχουν ήδη «κινητοποιήσει σημαντικούς πόρους» για να βοηθήσουν το Κίεβο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για 4 δισ. δολάρια, τα μισά από τα οποία προέρχονται από δωρεές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια μεγάλης κλίμακας αντίποινα από τον ρωσικό στρατό στις 26 Αυγούστου 2024, σε κρίσιμες εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία, η χώρα άρχισε να αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος.
Όπως δήλωσε ο τότε πρωθυπουργός Denys Shmyhal, στόχος ήταν το ενεργειακό σύστημα, το οποίο κατέστρεψε τις υποδομές σε 15 ουκρανικές περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης