Τελευταία Νέα
Speculator

To colpo grosso Κόκκαλη - Αγοράζει μετοχές Intralot για να κερδίσει πάνω από 6 εκατ. ευρώ

To colpo grosso Κόκκαλη - Αγοράζει μετοχές Intralot για να κερδίσει πάνω από 6 εκατ. ευρώ
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια από Intracom - Η απαλλαγή από το φόρο υπεραξίας και οι επόμενες αγορές μετοχών
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια αναφέρει η λαϊκή παροιμία.
Και στην περίπτωση της χθεσινής(23/9) αγοράς 14,173 εκ μετοχών από τον όμιλο Ιντρακόμ, η παροιμία επιβεβαιώνεται και προαναγγέλλει και νέες αγορές μετοχών πριν τη λήξη της χρονιάς.
Ειδικότερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης με την αγορά των μετοχών στέλνει το μήνυμα ότι η Ιντρακόμ Συμμετοχών πιστεύει στην προοπτική της Ιντραλότ η οποία έχει αλλάξει σελίδα μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αναδιάρθρωση των δανείων και, ταυτόχρονα, είναι έτοιμος να κερδίσει τουλάχιστον 6 εκ ευρώ από την απαλλαγή του φόρου υπεραξίας που συνεπάγεται η υπέρβαση του 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιντραλότ.
Δίνει όμως και ένα άλλο μήνυμα: ότι σκοπός του ομίλου είναι να διακρατήσει τις μετοχές δεδομένου ότι η απαλλαγή του φόρου υπεραξίας εξασφαλίζεται με διακράτηση 24 μηνών.
Μετά τις χθεσινές αγορές ο όμιλος Ιντρακόμ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την υπέρβαση του 10% και χρειάζεται να προχωρήσει σε αγορά κάτι λιγότερο από 3 εκατομμύρια μετοχές για να το ξεπεράσει.
Αυτό νομοτελειακά θα συμβεί πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, καθώς, με την τιμή να βρίσκεται στα τρέχοντα επίπεδα, ο όμιλος θα ωφεληθεί περί τα 6 εκ ευρώ από την απαλλαγή στο φόρο υπεραξίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται ακόμα περισσότερο όσο ανεβαίνει η τιμή της μετοχής και αν για παράδειγμα διαμορφωθεί στο 1,5 ευρώ το όφελος που προκύπτει είναι πάνω από 9 εκ ευρώ.
Ουσιαστικά, δηλαδή μόνο και μόνο από το φόρο υπεραξίας που θα γλιτώσει ο όμιλος Ιντρακόμ, αποκτά δωρεάν τα 3 περίπου εκατομμύρια μετοχές που απομένουν για να υπερβεί το 10% και ένα κομμάτι των μετοχών που αγόρασε χθες 23/9 μέσω Χρηματιστηρίου.
Ταυτόχρονα, έχει ευχαριστημένους και μετόχους που έχουν μεγάλες θέσεις με χαμηλά κόστη κτήσης καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να πουλήσουν ένα κομμάτι των μετοχών τους και να καταγράψουν μεγάλα κέρδη χωρίς να διαταράσσεται η συμπεριφορά της μετοχής.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πωλητές στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν τέτοιου είδους χαρτοφυλάκια και όχι ένας επενδυτής γεγονός που δείχνει και την καλή επαφή που έχει ο όμιλος με τους μεγάλους επενδυτές της Ιντραλότ οι οποίοι έχουν αποκομίσει τεράστιες υπεραξίες αγοράζοντας μετοχές και μπαίνοντας την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης