Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ αντιδημοφιλίας για τον Macron στη Γαλλία, μόλις 25% οι θετικές γνώμες - «Μαριονέτα» ο Barnier

Ρεκόρ αντιδημοφιλίας για τον Macron στη Γαλλία, μόλις 25% οι θετικές γνώμες - «Μαριονέτα» ο Barnier
Μόνο το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Macron είναι ένας καλός πρόεδρος
Ρεκόρ αντιδημοφιλίας καταγράφουν στη Γαλλία ο πρόεδρος της Γαλλίας  Emmanuel Macron και ο νέος πρωθυπουργός του Michel Barnier.
Ο πρώτος συγκεντρώνει μόλις 25% θετικών γνωμών και ο δεύτερος 39%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa-Mascaret που δημοσιεύεται σήμερα.

Μόνο το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Macron είναι ένας καλός πρόεδρος, που αποτελεί ρεκόρ αντιδημοφιλίας επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο και είκοσι τοπικές εφημερίδες.
Το 39% θεωρεί ότι ο Michel Barnier είναι ένας καλός πρωθυπουργός, πολύ χαμηλή επίδοση σε σχέση με τους προκατόχους του κατά το πρώτο χρονικό διάστημα στο πόστο (55% για τον  Edouard Philippe τον Μάιο 2017, 40% για τον Jean Castex τον Σεπτέμβριο 2020, 43% για την Elisabeth Bourne τον Μάιο 2022 και 48% για τον Gabriel Atal τον Ιανουάριο 2024).

«Μαριονέτα» του Macron ο Barnier

«Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι προσωπικό» σε ό,τι αφορά τον Michel Barnier, σύμφωνα με τους αναλυτές.
«Οι Γάλλοι των εκτιμούν ως άνθρωπο», αλλά δεν θεωρούν ότι διαθέτει πραγματική εξουσία: το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «την Γαλλία θα την κυβερνήσει ο Macron» και μόνο το 38% θεωρεί ότι τον ρόλο αυτόν θα τον παίξει ο πρωθυπουργός.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, της δεξιότερης κυβέρνησης από το 2017 και την ανάληψη της προεδρίας από τον Macron.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης