Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs βλέπει «ήπια προσγείωση» για την οικονομία των ΗΠΑ - Διαφωνεί ο Dimon της JP Morgan

Η Goldman Sachs βλέπει «ήπια προσγείωση» για την οικονομία των ΗΠΑ - Διαφωνεί ο Dimon της JP Morgan
Η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα
Διχασμένη εμφανίζεται η επενδυτική κοινότητα όσον αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, στον απόηχο της κατά 50 μονάδες βάσης μείωσης των επιτοκίων από τη Fed.
Από τη μία πλευρά, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η κίνηση της Fed βάζει την αμερικανική οικονομία σε τροχιά ήπιας προσγείωσης, ενώ από την άλλη πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, δηλώνει… επιφυλακτικός.
Ορισμένοι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες υπερμεγέθεις μειώσεις επιτοκίων δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις υφέσεις των αρχών της δεκαετίας του 2000 και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

H Goldman Sachs «βλέπει» ήπια προσγείωση

«Νομίζω ότι αυτή η πρώτη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης (από τη Fed) είναι ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά τη νέα κατεύθυνση. Και ελπίζουμε ότι αυτό θα ξεκλειδώσει αυξημένα ποσά εμπιστοσύνης και θα πρέπει προφανώς να μειώσει το κόστος κεφαλαίου», δήλωσε μιλώντας στο CNBC, ο Denis Coleman, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Goldman Sachs.
«Καθώς προχωράμε προς το 2025, [αυτό] ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει τα ανεκτέλεστα και θα αυξήσει τη δραστηριότητα σε όλες τις αγορές», είπε.
Ερωτηθείς εάν η μείωση των επιτοκίων της Fed μπορεί να έχει εξασφαλίσει μια ήπια προσγείωση για την αμερικανική οικονομία, ο Coleman είπε ότι ελπίδα και προσδοκία του είναι ότι αυτό θα συμβεί. «Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η συναίνεση», δήλωσε ο Coleman. «Είναι πάντα μια πολύ δύσκολη δουλειά να διαχειρίζεσαι τις οικονομίες κατά τη διάρκεια μιας μετάβασης. Αλλά ξέρετε, τα επίπεδα πληθωρισμού μειώνονται, η ανεργία είναι διαχειρίσιμη, αρχίζουν να περνούν τις μειώσεις των επιτοκίων και να διατηρούν κατά κάποιο τρόπο μια τροχιά ήπιας προσγείωσης».

Επιφυλακτικός ο Dimon της JP Morgan

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αντέχει τους επόμενους μήνες.
«Είμαι μακροπρόθεσμα αισιόδοξος. Βραχυπρόθεσμα, είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός από άλλους ανθρώπους ότι όλα θα είναι υπέροχα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, μιλώντας στο CNBC. «Οι αγορές προεξοφλούν ότι τα πράγματα είναι υπέροχα. Βάλτε με στην πλευρά της επιφυλακτικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης