Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Zakharova (Ρωσία) για Ισραήλ - Λίβανο: Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Παρέμβαση Zakharova (Ρωσία) για Ισραήλ - Λίβανο: Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Η ρωσίδα διπλωμάτης τόνισε ότι η τελευταία κλιμάκωση στον Λίβανο είναι βαθιά ανησυχητική
Η Μόσχα καταδικάζει σθεναρά τις στρατιωτικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας του Ισραήλ κατά του Λιβάνου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η διπλωμάτης τόνισε ότι η τελευταία κλιμάκωση στον Λίβανο είναι βαθιά ανησυχητική.
«Στις 23 Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή ηγεσία ανακοίνωσε ότι οι IDF είχαν ξεκινήσει μια επιθετική επιχείρηση, που ονομάστηκε «Βόρεια Βέλη», με στόχο την υπονόμευση της στρατιωτικής υποδομής του κινήματος της Χεζμπολάχ».
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρο τον Λίβανο, με στόχο δεκάδες οικισμούς στα νότια και ανατολικά της χώρας.
«Η Χεζμπολάχ, με τη σειρά της, ενέτεινε τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ισραήλ», πρόσθεσε.
«Καταδικάζουμε έντονα τις στρατιωτικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας εναντίον του Λιβάνου.
Θα θέλαμε ιδιαίτερα να τονίσουμε τη θέση αρχών μας για το απαράδεκτο των αδιάκριτων επιθέσεων που στοχεύουν αμάχους», τόνισε η διπλωμάτης.

Η ανάγκη για διευθέτηση

Η Zakharova σημείωσε την ανάγκη «να σταματήσει επειγόντως το σπιράλ της βίας πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο».
«Ζητούμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών, η οποία θα αποτρέψει την περαιτέρω αιματοχυσία και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κινηθεί η κατάσταση προς μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση», πρόσθεσε.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουμε τη Μέση Ανατολή να βυθιστεί σε μια ένοπλη σύγκρουση πλήρους κλίμακας, οι καταστροφικές συνέπειες της οποίας θα επηρεάσουν αναπόφευκτα όλους - τόσο στην περιοχή όσο και πέραν αυτής», τόνισε η Zakharova.
Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, η Ρωσία είναι έτοιμη «να συντονίσει τις προσπάθειές της με τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο καταστροφικό σενάριο».
«Εκκινούμε από το γεγονός ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε κράτους στην περιοχή δεν πρέπει να διασφαλίζεται εις βάρος άλλων», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Συμβουλές προς τους Ρώσους πολίτες

Επιπλέον, η διπλωμάτης υπενθύμισε τις τρέχουσες συστάσεις προς τους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.
«Όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους», τόνισε. «Όσοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο μπορούν να χρησιμοποιήσουν εμπορικές πτήσεις μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης