Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500, ξεπέρασε τις 18.000 μονάδες ο Nasdaq

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P 500, ξεπέρασε τις 18.000 μονάδες ο Nasdaq
Το θετικό κλίμα δεν διαταράχθηκε από τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα
(Συνεχές upd) Σε νέα ιστορικά υψηλά διαπραγματεύονται σήμερα 24/9 οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από πλευράς Federal Reserve (Fed), στον απόηχο της απόφασης (την Τετάρτη 18/9) για δραστική περικοπή επιτοκίων (κατά 50 μ.β.) στο εύρος 4,75% - 5%.
Σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλαν και οι χθεσινές (23/9) δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όπως των Neel KashkariRaphael Bostic, Austan Goolsbee, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα (23/9) έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για μία ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, «δείχνοντας» νέες μειώσεις επιτοκίων έως το τέλος του 2024.

Μάλιστα, το θετικό κλίμα δεν διαταράχθηκε από τα στοιχεία που έδειξαν πως ο δείκτης PMI (S&P) μεταποιητικού τομέα υποχώρησε στις 47 μονάδες τον Σεπτέμβριο (από 47,9 μονάδες τον Αύγουστο), το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών.
Ο δείκτης PMI του τομέα των υπηρεσιών διολίσθησε στις 54,4 τον Σεπτέμβριο από 55,7 τον προηγούμενο μήνα.
Τέλος, ο σύνθετος δείκτης PMI κινήθηκε χαμηλότερα στις 54,4 μονάδες από 54,6 τον Αύγουστο.

Ούτε τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη επηρέασαν την ευφορία στις αμερικανικές αγορές. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στις 98,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2024 (μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2021), από 105,6 μονάδες τον Αύγουστο.
«Η αξιολόγηση των τρέχοντων επιχειρηματικών συνθηκών από τους καταναλωτές έγινε αρνητική, ενώ οι απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς εργασίας επιδεινώθηκαν περαιτέρω. Οι καταναλωτές τον Σεπτέμβριο, ήταν πιο απαισιόδοξοι για τις μελλοντικές συνθήκες στην αγορά εργασίας και λιγότερο θετικοί για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες και το εισόδημα», δήλωσε η Dana Peterson, επικεφαλής οικονομολόγος στο Conference Board.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που έχουν δημοσιοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούλιο 2024 σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αν και με βραδύτερο ρυθμό.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,3% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση, η αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,9%.
Τέλος, ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 5% σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαία.

Οι τρεις κύριοι δείκτες στις 19:47 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

Καταγραφή_336.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης