Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: H Δύση πετάει στα σκουπίδια το σχέδιο Zelensky, είναι μια «λίστα φαντασιώσεων» - Τώρα προσεγγίζει Ρωσία και Putin

Bloomberg: H Δύση πετάει στα σκουπίδια το σχέδιο Zelensky, είναι μια «λίστα φαντασιώσεων» - Τώρα προσεγγίζει Ρωσία και Putin
Οι Δυτικοί αξιωματούχοι δεν το βλέπουν ως μια πρόταση που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, αποκαλύπτει το Bloomberg
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Volodymyr Zelensky που έχει παρουσιαστεί ως στρατηγική για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, οι Δυτικοί αξιωματούχοι δεν το βλέπουν ως μια πρόταση που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.
Ένας σύμμαχος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, περιέγραψε το σχέδιο ουσιαστικά ως μια «λίστα επιθυμιών» του Zelensky και όχι μια συγκεκριμένη στρατηγική λύση, ωθώντας τους αξιωματούχους να συζητήσουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν απευθείας με τη ρωσική ηγεσία για να βρουν τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης.
Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γίνει ενόψει της συνάντησης της G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.
Μεταξύ των προτάσεων που συζητούνται είναι μια επιλογή στην οποία μια από τις συμμαχικές χώρες της Ουκρανίας ή ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky προσωπικά θα μπορούσε να προσεγγίσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Ο Zelensky είπε προηγουμένως ότι το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας επικεντρώνεται στην ενίσχυση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) και στην επιτάχυνση του τερματισμού της σύγκρουσης.
Τόνισε ότι το σχέδιο δεν στοχεύει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και δεν προβλέπει παραχωρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης