Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υδρογόνο τέλος για την Shell – Εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή μονάδας σε ακτή της Νορβηγίας

Υδρογόνο τέλος για την Shell – Εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή μονάδας σε ακτή της Νορβηγίας

O τομέας του υδρογόνου δυσκολεύεται κυρίως λόγω του υψηλού κόστους

Σχετικά Άρθρα
Η Shell Plc παραιτήθηκε από τα σχέδια για την κατασκευή μονάδας υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη δυτική ακτή της Νορβηγίας λόγω έλλειψης ζήτησης, ανέφερε τη Δευτέρα το Reuters.
«Δεν είδαμε την αγορά για το μπλε υδρογόνο να υλοποιείται και αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε το έργο», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Shell.
Η ανακοίνωση της Shell είναι καυτή μετά από μια παρόμοια κίνηση από τον κολοσσό πετρελαίου και φυσικού αερίου, Equinor ASA.
Την περασμένη εβδομάδα, η νορβηγική κρατική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει με σχέδια για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς υδρογόνου από τη Νορβηγία στη Γερμανία με τον συνεργάτη RWE (OTCPK:RWEOY), επικαλούμενη έλλειψη πελατών καθώς και ανεπαρκή κανονιστικό πλαίσιο.
Η Equinor επρόκειτο να κατασκευάσει μονάδες υδρογόνου που θα επέτρεπαν στη Νορβηγία να στέλνει έως και 10 γιγαβάτ ετησίως μπλε υδρογόνου στη Γερμανία.
«Αποφασίσαμε να διακόψουμε αυτό το έργο πρώιμης φάσης.
Ο αγωγός υδρογόνου δεν έχει αποδειχθεί βιώσιμος.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα σχέδια παραγωγής υδρογόνου παραμερίζονται », δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Equinor.
Την τελευταία δεκαετία, οι ειδικοί για το κλίμα έχουν διαφημίσει τον μεγάλο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει το υδρογόνο βοηθώντας τον πλανήτη να περιορίσει την καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πράγματι, τα μηδενικά μοντέλα έχουν προβλέψει ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να παρέχει έως και το 20% της παγκόσμιας πρωτογενούς ενέργειας μέχρι το 2050, σχεδόν όσο όλες οι ανανεώσιμες πηγές συμβάλλουν επί του παρόντος στο ενεργειακό μείγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν λείπουν οι μεγάλες φιλοδοξίες για το υδρογόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης