Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρισμός: «Σαρώνει» η Τουρκία στις προτιμήσεις των Γερμανών

Τουρισμός: «Σαρώνει» η Τουρκία στις προτιμήσεις των Γερμανών
Σημαντική αύξηση κρατήσεων για την Τουρκία κατέγραψαν φέτος κορυφαίοι τουρ οπερέιτορς της Γερμανίας. Κύριος προορισμός παραμένει όμως για μια ακόμα χρονιά και η Ελλάδα
"Ήλιο, παραλίες και άμμο" υπόσχεται η Dertour, ένας από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορς της Γερμανίας, με έδρα στην Κολωνία και τη Φρανκφούρτη. Και αυτό το καλοκαίρι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο διαφημιστικό σύνθημα του ομίλου.
Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κρατήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 18%, πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.
Κορυφαίος προορισμός για την Dertour ήταν η Τουρκία. "Ο ένας στους πέντε πελάτες μας προτίμησε τη συγκεκριμένη χώρα το καλοκαίρι" λέει ο Σβεν Σικάρσκι, επιτελικό στέλεχος του ομίλου, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Όσον αφορά τις οικογένειες μάλιστα, η μία στις τρεις που έκανε κράτηση μέσω Dertour επιλέγει Τουρκία.
Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων για το καλοκαίρι βρίσκεται η Ισπανία. Ακολουθούν Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Αίγυπτος.
Παρόμοια εικόνα φαίνεται ότι επικρατεί στην TUI.
"Οι προορισμοί στη Μεσόγειο είναι δημοφιλέστεροι από ποτέ και για μας αυτό σημαίνει ότι φέτος ξεπερνάμε ακόμα και τα πολύ ικανοποιητικά νούμερα των περσινών κρατήσεων" αναφέρει στο dpa ο διευθυντής της TUI Γερμανίας Στέφαν Μπάουμερτ. Κορυφαίος προορισμός για τους πελάτες του ομίλου είναι πλέον η Αττάλεια, στην Τουρκία. Η Μαγιόρκα, κατά παράδοση ο απόλυτος προορισμός των Γερμανών, υποχωρεί στη δεύτερη θέση.

Δημοφιλείς προορισμοί στη Γερμανία

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η Γερμανία "κρατάει γερά" την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των ίδιων των Γερμανών, παρότι καταγράφεται μείωση κρατήσεων σε απόλυτους αριθμούς. Αυτό ήταν μάλλον αναπόφευκτο γιατί, όπως εξηγεί ο Σβεν Σικάρσκι, "μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες που είχαμε ζήσει εδώ στη Γερμανία τον Ιούνιο, πολλοί αποφάσισαν να αναζητήσουν έναν προορισμό με εγγυημένη ηλιοφάνεια για τις διακοπές τους".
Από όσους παρέμειναν πάντως στη Γερμανία, οι περισσότεροι (περίπου ένας στους έξι) επέλεξαν τη Βαυαρία, όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση της ιδιωτικής εταιρείας καταναλωτικών ερευνών GfK. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται το ανατολικογερμανικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία. Ακολουθούν η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Κάτω Σαξονία και το βόρειο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν. Οι "οικογενειακές διακοπές" κάθε είδους αναφέρονται ως κορυφαία επιλογή (37%), ενώ το 28% των ερωτηθέντων επέλεξε διακοπές στη θάλασσα και ένα σημαντικό ποσοστό (26%) προτίμησε ένα ταξίδι σε μία άλλη πόλη.

Παράπλευρα οφέλη λόγω FTI Touristik

Στην αύξηση κρατήσεων για τους μεγάλους τουρ οπερέιτορς συμβάλλει βέβαια και η πτώχευση ενός ανταγωνιστή, της FTI Touristik, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Μόνο η TUI αναφέρει ότι προσέφερε επιπλέον 300.000 κρατήσεις για το καλοκαίρι, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσθετη ζήτηση, ενώ προγραμματίζει άλλες 150.000 κρατήσεις για τον χειμώνα.
Κατά τα άλλα: Σταθερή παραμένει η ζήτηση για μακρινούς ή πιο εξωτικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τον Σβεν Σικάρσκι της Dertour, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς παραμένουν σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων, αλλά και "προορισμοί όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή ο Ινδικός Ωκεανός έχουν επίσης καθιερωθεί". Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης