Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πρόσθετες αυξήσεις έρχονται από την «αποικιοκρατική» ENAON στα τέλη δικτύου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πρόσθετες αυξήσεις έρχονται από την «αποικιοκρατική» ENAON στα τέλη δικτύου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Σε ένα περιβάλλον υψηλών τιμών ενέργειας η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Σε νέα σημαντική αύξηση των τελών χρήσης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αναμένεται να οδηγήσει η υιοθέτηση από τη ΡΑΑΕΥ του αιτήματος της Enaon EDA, για ενιαίο τιμολόγιο χρήσης του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα ετέθη για πρώτη φορά από την Enaon EDA τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή την υποβολή στη ΡΑΑΕΥ του αναπτυξιακού προγράμματος της για την περίοδο 2024 -2028. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των επιμέρους εταιριών διανομής φυσικού αερίου που ανήκαν στη ΔΕΠΑ Υποδομών και πέρασαν στον έλεγχο της Italgas υπό την εμπορική ονομασία Enaon EDA.

Αυτό ήταν και ένα από τα κύρια επιχειρήματα της εταιρίας για την υποβολή αιτήματος έγκρισης ενιαίου τιμολογίου από τη ΡΑΑΕΥ παρά το γεγονός, ότι ελάχιστο διάστημα νωρίτερα είχαν εγκριθεί από την Αρχή τα τιμολόγια των τριών ΕΔΑ (Αττική, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας) με βάση τους επενδυτικούς σχεδιασμούς της εταιρίας για την περίοδο 2023-2026 και τα οποία ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης