Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέλουν να σκοτώσουν τον Trump - Νέες απειλές δολοφονίας που προέρχονται από το Ιράν

Θέλουν να σκοτώσουν τον Trump - Νέες απειλές δολοφονίας που προέρχονται από το Ιράν
Τους τελευταίους μήνες, διαπράχθηκαν δυο απόπειρες δολοφονίας του Donald Trump

Για «συγκεκριμένες» απειλές δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, προερχόμενες από το Ιράν, ενημερώθηκε η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατίας, από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Ο (σ.σ. πρώην) πρόεδρος Trump ενημερώθηκε νωρίτερα από το γραφείο της εθνικής διευθύντριας των υπηρεσιών πληροφοριών για αληθινές και συγκεκριμένες απειλές του Ιράν να τον δολοφονήσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου, ο Steven Chang,
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εκστρατείας, που επικαλέστηκε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αυτές οι «συνεχιζόμενες και συντονισμένες επιθέσεις» έχουν ενταθεί «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών».

Διαψεύδει το Ιράν

Η Τεχεράνη έχει ήδη διαψεύσει επανειλημμένα τις αμερικανικές κατηγορίες αυτής της φύσης, πιο πρόσφατα το καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντάς τις «μοχθηρές».
Στα μέσα Αυγούστου, οι αρχές των ΗΠΑ επέρριψαν την ευθύνη στο Ιράν για κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα των ομάδων των εκστρατειών που διεξάγουν o Trump και η Δημοκρατική αντίπαλός του, η αντιπρόεδρος Kamala Harris.
Εξάλλου, πάντα σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ιρανοί κυβερνοπειρατές έστειλαν στην ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του προέδρου Joe Biden —ο οποίος στο μεταξύ αποσύρθηκε από την κούρσα— «κλεμμένα» εσωτερικά έγγραφα της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.
Για τον εκπρόσωπο του Trump, οι «απειλές» αυτές δείχνουν πως «στο τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν αρέσει η αδυναμία» της Harris, ενώ «είναι τρομοκρατημένο από τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του (σ.σ. πρώην) προέδρου».
Τους τελευταίους μήνες, διαπράχθηκαν δυο απόπειρες δολοφονίας του Donald Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης