Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη στρατηγική νίκη για τη Ρωσία η κατάληψη του Ugledar - Κατέρρευσε η Ουκρανική άμυνα στο νότιο μέτωπο στην περιφέρεια Donetsk

Μεγάλη στρατηγική νίκη για τη Ρωσία η κατάληψη του Ugledar - Κατέρρευσε η Ουκρανική άμυνα στο νότιο μέτωπο στην περιφέρεια Donetsk
Το Ugledar ή Vuhledar υπήρξε σημαντικό προπύργιο της Ουκρανίας για πάνω από δύο χρόνια
Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη Ugledar ή Vuhledar εν μέσω μιας εντεινόμενης επιθετικής ώθησης.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο ανατολικό Vuhledar μέχρι την οδό Desantnykiv 12, επιβεβαιώνοντας αναφορές από ρωσικές και ουκρανικές πηγές ότι ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο ανατολικό Vuhledar μεταξύ 23 και 24 Σεπτεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν επιπλέον να προχωρήσουν στη βορειοανατολική πλευρά του Vuhledar μέσω Vodyane και στη νοτιοδυτική πλευρά μέσω Prechystivka, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν την ουκρανική ομάδα στο Vuhledar και να την αναγκάσουν να αποσυρθεί.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο των πυρών (την ικανότητα με πυρά πυροβολικού να ελέγχουν την κίνηση) πάνω από τον δρόμο C-051134 Vuhledar-Bohoyavlenka, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η τελική οδός ανεφοδιασμού της Ουκρανίας στο Vuhledar.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης και Ουκρανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι προειδοποίησαν ευρέως στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου ότι οι συνεχείς ρωσικές επιθέσεις και προελάσεις στα πλευρά του Vuhledar απειλούν να περικυκλώσουν την ουκρανική φρουρά εντός του οικισμού, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει τα ουκρανικά στρατεύματα να αποσυρθούν από την περιοχή.
Το Ugledar ή Vuhledar υπήρξε σημαντικό προπύργιο της Ουκρανίας για πάνω από δύο χρόνια
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να καταφέρουν να καταλάβουν όλο το Vuhledar, αλλά το πόσο γρήγορα ή εύκολα θα είναι σε θέση να το κάνουν θα εξαρτηθεί εν μέρει από τη λήψη αποφάσεων από την Ουκρανία.
Εάν η ουκρανική διοίκηση αποφασίσει ότι ο κίνδυνος μιας ρωσικής περικύκλωσης του Vuhledar ή το κόστος της άμυνας του ίδιου του οικισμού σε αστική μάχη είναι πολύ μεγάλο, οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να αποσυρθούν, επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν το Vuhledar σχετικά γρήγορα και χωρίς να εμπλακούν σε μάχες.
Η Ρωσία επιχείρησε τουλάχιστον δύο μεγάλες επιθετικές προσπάθειες για την κατάληψη του Vuhledar στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023, οι οποίες οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες ρωσικού προσωπικού και εξοπλισμού.
Ωστόσο, η κατάληψη του Vuhledar από τη Ρωσία αποτελεί μεγάλη στρατηγική νίκη...για ψυχολογικούς λόγους
Το Vuhledar δεν είναι ένας ιδιαίτερα κρίσιμος κόμβος εφοδιασμού — οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη τους περισσότερους από τους κύριους δρόμους που καταλήγουν στο Vuhledar (ο δρόμος T0509 Vuhledar-Prechystivka, ο δρόμος C050524 Pavlivka-Vuhledar και ο T0524 Vuhledar-Marinka είναι ήδη απειλητικός). τη διαδρομή C051134 προς τη Bohoyavlenka με πυρά πυροβολικού κοντινής εμβέλειας.
Το Vuhledar βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νότια του αυτοκινητόδρομου H-15, ο οποίος εκτείνεται από την πόλη του Donetsk έως τη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia, αλλά η περιοχή μεταξύ Vuhledar και του αυτοκινητόδρομου αποτελείται κυρίως από ανοιχτά πεδία που απαιτούν από τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν επιτυχείς μηχανοκίνητες επιθέσεις σε περιοχές που μπορεί σύντομα να γίνουν πολύ λασπώδεις για να πετύχουν πιο γρήγορα τακτικά κέρδη.
Το Vuhledar βρίσκεται επίσης περίπου 30 χιλιόμετρα νότια των περιοχών νοτιοανατολικά του Pokrovsk που οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα και οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να κάνουν ελιγμούς σε περισσότερα από 30 χιλιόμετρα ανοιχτού εδάφους για να υποστηρίξουν ουσιαστικά τις επιθετικές προσπάθειες νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Οι ρωσικές επιθετικές προσπάθειες κοντά στο Vuhledar και το Pokrovsk αλληλοενισχύονται και σκοπεύουν να επεκτείνουν τις ουκρανικές δυνάμεις κατά μήκος ενός ευρύτερου μετώπου στην περιφέρεια του Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης