Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το Ιράν απειλεί σοβαρά τη ζωή μου – Ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί και περιμένει

Trump: Το Ιράν απειλεί σοβαρά τη ζωή μου – Ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί και περιμένει
Για αληθινές και συγκεκριμένες απειλές του Ιράν να δολοφονήσει τον Trump σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν και να σπείρουν χάος στις ΗΠΑ κάνουν λόγο οι Ρεπουμπλικάνοι
«Το Ιράν απειλεί σοβαρά τη ζωή μου» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα Donald Trump.
Σε ανάρτηση του στο Truth Social, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει πως το Ιράν θα προσπαθήσει ξανά να … τον σκοτώσει.
«Το Ιράν απειλεί σοβαρά τη ζωή μου.
Ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί και περιμένει.
Το Ιράν προσπάθησε και απέτυχε.
Αλλά θα προσπαθήσει ξανά» ανέφερε στην ανάρτηση του ο Trump υπογραμμίζοντας πως ποτέ άλλοτε δεν έχει βρεθεί με τόσους πολλούς ανθρώπους και όπλα τριγύρω του.
Στην ίδια ανάρτηση ο Trump ευχαριστεί το Κογκρέσο για την έγκριση πρόσθετων κεφαλαίων για τη Μυστική Υπηρεσία προκειμένου να τον προστατεύει.

Θέλουν να σπείρουν χάος στις ΗΠΑ

Η ομάδα η οποία διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump ανακοίνωσε χθες Τρίτη 24/9 ότι ενημερώθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για «συγκεκριμένες» απειλές δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, προερχόμενες από το Ιράν.
«O πρόεδρος Trump ενημερώθηκε νωρίτερα από το γραφείο της εθνικής διευθύντριας των υπηρεσιών πληροφοριών για αληθινές και συγκεκριμένες απειλές του Ιράν να τον δολοφονήσει σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν και να σπείρουν χάος στις ΗΠΑ» ανέφερε ο Steven Cheung, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Trump, ο οποίος επισήμανε, επικαλούμενος τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, πως αυτές οι «συνεχιζόμενες και συντονισμένες επιθέσεις» έχουν ενταθεί «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών».
Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν αυτές οι απειλές είναι καινούριες ή έχουν διατυπωθεί παλαιότερα.

Διαψεύδει το Ιράν

Αν και το Ιράν δεν έχει ακόμα απαντήσει στις νέες αυτές κατηγορίες, στο παρελθόν έχει διαψεύσει επανειλημμένα τις κατηγορίες που διατυπώνουν οι ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις μάλιστα «μοχθηρές».
Τον περασμένο Αύγουστο, οι αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα των ομάδων των εκστρατειών των Trump και Kamala Harris.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, Ιρανοί κυβερνοπειρατές έστειλαν στην ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του προέδρου Joe Biden – πριν αυτός αποσυρθεί - «κλεμμένα» εσωτερικά έγγραφα της ομάδας του Trump.
«Οι απειλές αυτές δείχνουν πως στο τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν αρέσει η αδυναμία της κυρίας Harris, ενώ είναι τρομοκρατημένο από τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του προέδρου Trump» σχολίασε ο Cheung.

Δύο απόπειρες δολοφονίας

Υπενθυμίζεται πως τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γίνει δύο απόπειρες δολοφονίας του Donald Trump.
H πρώτη στην Pennsylvania στις 13 Ιουλίου όταν τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί αυτί από σφαίρα νεαρού, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και η δεύτερη, στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν την τελευταία στιγμή Αμερικανοί πράκτορες εντόπισαν το τουφέκι του επίδοξου δολοφόνου του σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο όπου έπαιζε γκολφ στο West Palm Beach στην Φλόριντα.
Για την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας είχε συλληφθεί ο 58χρονος Ryan Wesley Routh, ο οποίος φέρεται πως διαφωνούσε με τη ρητορική του προέδρου Trump για την Ουκρανία και τη βοήθεια των ΗΠΑ.
Για την πρώτη απόπειρα δολοφονίας, ακόμα το κίνητρο της επίθεσης του δράστη δεν έχει διευκρινιστεί.

Η Αμερική θα αφανίσει το Ιράν

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Trump είχε πει πως αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα «σβήσουν» το Ιράν από «την επιφάνεια της Γης», αν δολοφονηθεί με υπαιτιότητα της Τεχεράνης, μια ημέρα αφού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αναφέρθηκε στην «απειλή» αυτή.
«Αν όντως «δολοφονήσουν τον πρόεδρο Trump», κάτι που είναι πάντα μια πιθανότητα, ελπίζω ότι η Αμερική θα αφανίσει το Ιράν, θα το σβήσει από την επιφάνεια της Γης.
Αν δεν το κάνουν, οι Αμερικανοί ηγέτες θα θεωρηθούν δειλοί!» είχε αναφέρει ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης