Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις - σοκ για την Boeing - Οι εργαζόμενοι πιέζονται για ταχύτητα εις βάρος της ποιότητας

Αποκαλύψεις - σοκ για την Boeing - Οι εργαζόμενοι πιέζονται για ταχύτητα εις βάρος της ποιότητας
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Boeing δήλωσαν ότι δεν έλαβαν επαρκή εκπαίδευση για την εργασία τους
Πιέσεις στους εργαζόμενους της Boeing να δώσουν προτεραιότητα στην ταχύτητα παραγωγής έναντι της ποιότητας, αποκάλυψε η ειδική έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Η έκθεση, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Boeing δήλωσαν ότι δεν έλαβαν επαρκή εκπαίδευση για την εργασία τους, δημοσιεύθηκε πριν από την ακρόαση της Τετάρτης με τον διοικητή της FAA Michael Whitaker.
Η ακρόαση είναι η τρίτη στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας από τη Μόνιμη Υποεπιτροπή Ερευνών της Γερουσίας.

Σοκάρουν τα ευρήματα της έρευνας

«Μόλις το 47% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στη δήλωση, «οι πιέσεις του χρονοδιαγράμματος δεν προκαλούν στην ομάδα μου μείωση των προτύπων μας»,»
σύμφωνα με την έκθεση, η οποία αναφέρεται σε έρευνα για τους εργαζόμενους του Μαΐου 2024 από την Boeing.
«Η FAA κατέγραψε 23 παραδείγματα «όπου οι εργαζόμενοι απέτυχαν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες ή δεν είχαν επάρκεια», διαπίστωσε η έρευνα.
Τα παραδείγματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ειδικού ελέγχου από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024.
Τον Ιανουάριο του 2024, μία τάπα πόρτας έσκασε σε ένα αεροπλάνο 737 MAX της Alaska Airlines, προκαλώντας ανησυχίες τόσο για την παραγωγή Boeing όσο και για την επίβλεψη της FAA.
Τουλάχιστον δύο αγωγές, συμπεριλαμβανομένης μιας ομαδικής αγωγής, κατατέθηκαν στην κομητεία King, όπου η Boeing κατασκευάζει το στόλο της 737 MAX.
Οι ερευνητές του National Transportation Safety Board διαπίστωσαν ότι έλειπαν τα μπουλόνια που στερέωσαν το πλαίσιο της πόρτας στο πλαίσιο της ατράκτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης