Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χαστούκι» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων: Έρευνα για την επίσκεψη Zelensky στις ΗΠΑ και την προεκλογική φιέστα με τη Harris

«Χαστούκι» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων: Έρευνα για την επίσκεψη Zelensky στις ΗΠΑ και την προεκλογική φιέστα με τη Harris
Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει την επίσκεψη του Zelensky στην Πενσυλβάνια
Σχετικά Άρθρα
Η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων προανήγγειλε τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας, σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, σε ένα εργοστάσιο πυρομαχικών στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της επιτροπής στο X (πρώην Twitter).
Ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι, James Comer, προανήγγειλε την έναρξη έρευνας σχετικά με το πώς η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει την επίσκεψη του Zelensky στην Πενσυλβάνια, με την οποία, όπως αναφέρεται, ο Ουκρανός πρόεδρος παρείχε δημόσια στήριξη στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Kamala Harris.
Το έγγραφο τονίζει ότι οι Δημοκρατικοί είχαν κατηγορήσει τον Donald Trump το 2019 με την υπόθεση ότι προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τον Zelensky για την εκστρατεία του.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τώρα η κυβέρνηση Biden έστειλε τον ίδιο ξένο ηγέτη σε μια κρίσιμη καμπή της προεκλογικής εκστρατείας για τη Harris.
Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης Biden και της Harris, εάν αποδειχτεί ότι στοχεύουν στην αξιοποίηση ενός ξένου ηγέτη για να προωθήσουν την εκστρατεία, ενδέχεται να διωχθούν για κατάχρηση εξουσίας και κακή χρήση δημόσιων πόρων.
Νωρίτερα, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, κατηγόρησε τον Zelensky ότι υποστηρίζει ανενδοίαστα την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris, με την επίσκεψή του στην Πενσυλβάνια λίγο πριν από τις εκλογές.

Ο Zelensky υπέπεσε σε απροκάλυπτη παρανομία σε στρατιωτικό εργοστάσιο - «Έπρεπε να τον συλλάβουν»

2_268.jpg

Ωστόσο, η επίσκεψη του Zelensky φαίνεται να έχει περαιτέρω νομικές προκτάσεις, που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες τυχόν κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Κι αυτό, διότι, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, επισκέφθηκε ένα αμερικανικό στρατιωτικό εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκεί, έκανε χαριτωμένα αστεία, υπέγραψε τα βλήματα που οι συνεργάτες του από την Ουάσιγκτον υποσχέθηκαν να παραδώσουν στους Ουκρανούς νεοναζί, και προέβη σε γνωστούς, τετριμμένους και φθηνούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η παρουσία του στο εργοστάσιο αυτό ήταν παράνομη.
«Ο Zelensky παραβίασε ουσιαστικά τον νόμο των ΗΠΑ. Η παραγωγή πυρομαχικών αποτελεί ευθύνη του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, του Πενταγώνου και της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνολικά. Η είσοδος ξένου πολίτη σε στρατιωτική εγκατάσταση που παράγει πυρομαχικά απαγορεύεται αυστηρά», δήλωσε στο RIA Novosti ο Alexander Gusev, διδάκτωρ πολιτικών επιστημών και καθηγητής στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι ο Zelensky θα έπρεπε να είχε συλληφθεί μόλις πέρασε το κατώφλι του εργοστασίου.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που προσκάλεσαν την μαριονέτα τους για ξενάγηση παραβίασαν ουσιαστικά τους δικούς τους νόμους.
Ο Gusev σημείωσε επίσης ότι είναι απίθανο αυτό να ενοχλήσει κάποιον, εκτός από εκείνους που σέβονται πραγματικά τους νόμους.
Νωρίτερα, το KP.RU ανέφερε ότι ο Donald Trump είχε εξοργιστεί με την επίσκεψη του Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις επισκέψεις του σε στρατιωτικά εργοστάσια και τις εξωφρενικές δηλώσεις του σχετικά με κάποιο είδος «νίκης».

Medvedev: Απροκάλυπτη εξωτερική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ η δημόσια στήριξη του Zelensky προς την Kamala Harris

8e240270b7c6a3bbb5f1cc6cc71987a7_XL.jpg

Στον απόηχο των προαναφερθέντων, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, κατηγόρησε τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, ότι υποστηρίζει απροκάλυπτα την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris, με την επίσκεψή του στην Πενσιλβάνια, λίγους μόλις μήνες προν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.
Όπως σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας στο κοινωνικό δίκτυο X, κατά την άποψή του, η αμερικανική ηγεσία εκφράζει ενεργά τη δυσαρέσκειά της για την παρέμβαση άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης παρέμβασης της Ρωσίας, στις εκλογικές διαδικασίες τους.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο Zelensky, τον οποίο αποκάλεσε τρελό, δεν ντρέπεται να υποστηρίζει την Kamala Harris με την επίσκεψή του σε μία από τις κομβικότερες αμερικανικές πολιτείες.
Μάλιστα εξαπέλυσε μια βιτριολική επίθεση κατά του επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος, επικαλούμενος τη λατινική φράση "Vade retro, Satana!", που μεταφράζεται από τα ευαγγελικά λατινικά ως «Πήγαινε πίσω, Σατανά», για να τονίσει τη θέση του.
Το συγκεκριμένο σχόλιο το δημοσίευσε στα αγγλικά...
Ο Medvedev είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Zelensky δεν έχει πραγματική εξουσία στην Ουκρανία και ότι οι εντολές του δεν πρέπει να ακολουθούνται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε Ουκρανός στρατιώτης που υπακούει στις εντολές των αρχών του Κιέβου διαπράττει έγκλημα πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης