Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κέρδισαν 3.000 km2 νέα εδάφη - Trump: Η Ουκρανία έσβησε από τον χάρτη – Σοκ: Καίνε σε κρεματόρια τους νεκρούς

Οι Ρώσοι κέρδισαν 3.000 km2 νέα εδάφη - Trump: Η Ουκρανία έσβησε από τον χάρτη – Σοκ: Καίνε σε κρεματόρια τους νεκρούς
Πόσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία; - Από τα 193 μέλη του ΟΗΕ…μόνο 30 χώρες τάσσονται υπέρ… - Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας θα δροσίσει τη θλίψη των αντιπάλων
(upd 51) Μετά την θεαματική νίκη των Ρώσων στο Ugledar στην νότια πλευρά του Donetsk, μετά την μεγάλη νίκη στο Toretsk και Chasiv Yar και την θεαματική προέλαση στο Pokrovsk και βόρεια σε Kupyansk και Kreminna… οι Ρώσοι σχεδιάζουν το τελικό σχέδιο της επιθετικής τους προέλασης…
Ας είμαστε ρεαλιστές εάν πέσει – που θα πέσει 100% - το Pokrovsk μετά δεν υπάρχει Ουκρανική άμυνα, οι Ρώσοι υπό την μορφή περιπάτου θα φθάσουν στον Δνείπερο ποταμό.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει δυτικά και νότια του Donetsk δηλαδή από την Avdiivka προς Pokrovsk και νότια Ugledar σχεδόν 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (km2), επιβεβαίωσαν την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Ukrainsk και συνεχίζουν…
Εν τω μεταξύ ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εάν η Ρωσία δεχθεί αεροπορική ή πυραυλική επίθεση στο έδαφος τότε η απάντηση θα είναι πλήγμα με πυρηνικά.
Μάλιστα θα υπάρξει εξειδίκευση και τροποποίηση στο νέο πυρηνικό δόγμα.
O Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι ξεκάθαρος καμία διαπραγμάτευση με την Ρωσία, μόνο πόλεμος και περισσότερα όπλα
Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη η 810η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε πάνω από 800 Ουκρανικά drones στο Kursk… οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου των Ρώσων φημίζονται ως οι καλύτερες στον κόσμο.

Πόσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία; - Από τα 193 μέλη του ΟΗΕ…μόνο 30 χώρες τάσσονται υπέρ…

Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, μόνο περίπου 30 χώρες από τα 193 μέλη του ΟΗΕ υποστήριξαν τη δήλωση υποστήριξης της G7 για την αποκατάσταση της Ουκρανίας.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συνεδρίασε για την ετήσια 79η σύνοδό της.
Η βασική εκδήλωσή θα διαρκέσει μεταξύ 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου και τις 30 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν οι κεντρικές ομιλίες, η ρωσική αντιπροσωπεία θα έχει επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Lavrov, η ομιλία του αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Εάν η Ρωσία δεχθεί μεγάλη αεροπορική επίθεση θα απαντήσει με πυρηνικό χτύπημα – Αλλάζει το αμυντικό δόγμα

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων μόλις λάβει αξιόπιστα δεδομένα για τη μαζική εκτόξευση όπλων αεροδιαστημικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και τη διέλευση τους από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή, ο Putin πρότεινε να συζητηθεί το θέμα που σχετίζεται με την ενημέρωση των θεμελίων της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.
«Οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων δηλώνονται επίσης με σαφήνεια, πύραυλοι κρουζ, drones, υπερηχητικά και άλλα αεροσκάφη», είπε ο Putin.
Ο Putin μοιράστηκε δύο «διευκρινίσεις» για το πυρηνικό δόγμα: ότι το Κρεμλίνο θα εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση «επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνικό κράτος με υποστήριξη ή συμμετοχή από ένα πυρηνικό κράτος» ή στην περίπτωση «η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τη μαζική εκτόξευση αεροπορικών και διαστημικών όπλων» κατά της Ρωσίας και αυτών των όπλων που διασχίζουν τα σύνορα της Ρωσίας.
Ο Putin διευκρίνισε ότι αυτά τα «αεροπορικά και διαστημικά όπλα» που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση των ρωσικών πυρηνικών όπλων περιλαμβάνουν στρατηγική και τακτική αεροπορία, πυραύλους κρουζ, drones και/ή υπερηχητικούς πυραύλους.
Ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns προειδοποίησε τους δυτικούς πολιτικούς στις 7 Σεπτεμβρίου να μην φοβούνται την ρωσική πυρηνική ρητορική.

Peskov (Κρεμλίνο): Μήνυμα Putin στη Δύση η αλλαγή του πυρηνικού δόγματος

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας θα πρέπει να θεωρηθούν ως μήνυμα για τη Δύση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σαφές μήνυμα.
Ένα μήνυμα που προειδοποιεί αυτές τις χώρες για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν συμμετάσχουν σε μια επίθεση κατά της χώρας μας με διάφορα μέσα, όχι απαραίτητα πυρηνικά» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος επισήμανε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο
«Όχι, τέτοια σχέδια δεν συζητήθηκαν και δεν υπήρξαν δηλώσεις σχετικά» υπογράμμισε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS εάν η Ρωσία σχεδιάζει τώρα να αυξήσει τα πυρηνικά της οπλοστάσια.
Νωρίτερα ο Peskov είχε υποστηρίξει πως το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Putin για την έγκριση του επικαιροποιημένου πυρηνικού δόγματος θα εκδοθεί όταν είναι έτοιμο.
«Όταν είναι έτοιμο, το έγγραφο θα δημοσιοποιηθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εντολή Biden: Να διατεθούν όλα τα κονδύλια για την Ουκρανία μέχρι το τέλος της θητείας μου

Να διατεθούν όλα τα κονδύλια που προορίζονται για την Ουκρανία έως το τέλος της θητείας του έδωσε εντολή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Έχω δώσει εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να διαθέσει όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια που προορίζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας μέχρι το τέλος της προεδρικής μου θητείας.
Έχω επίσης εξουσιοδοτήσει στο πλαίσιο των προεδρικών μου αρμοδιοτήτων τη διάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε η κυβέρνησή μου να μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα κεφάλαια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για να υποστηρίξει τη μείωση του αμερικανικού εξοπλισμού από τη βοήθεια στην Ουκρανία και στη συνέχεια να αναπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα» είπε ο Biden.
Η συνολική στρατιωτική βοήθεια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Biden ανέρχεται σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να επεκταθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης 18 ακόμα Ουκρανών πιλότων το 2025 και διέταξε τη μεταφορά ενός ακόμα συστήματος Patriot και κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JSOW στην Ουκρανία.

Biden σε Zelebsky Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να επικρατήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ισχυρίστηκε μπροστά στον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky τον οποίο υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο, ότι η Ρωσία δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.
«Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει», διεμήνυσε ο Biden 38 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που προβλέπονται αμφίρροπες και ενδέχεται να κρίνουν εν πολλοίς τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκ. δολαρίων, χωρίς ωστόσο να ανάψει το πράσινο φως – που προσδοκούσε το Κίεβο – για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών εδαφών.
Ο Zelensky χαιρέτισε από την πλευρά του τη νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας η οποία – όπως είπε – θα διευκολύνει τη «νίκη» της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Times (Βρετανία): ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν έχουν όπλα να στείλουν στην Ουκρανία – Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα

Η Δύση έχει σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων της λόγω των μεγάλων και παρατεταμένων παραδόσεων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποκαλύπτουν οι Times.
Ο υφυπουργός Άμυνας της Βρετανίας Luke Pollard τόνισε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι πρέπει τώρα να αναπτύξουν μια νέα στρατηγική για να διατηρήσουν μια σταθερή ροή εξοπλισμού και πυρομαχικών.
Νωρίτερα, πηγές στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασαν φόβους ότι η Βρετανία δεν διαθέτει πλέον τους πόρους για περαιτέρω υποστήριξη.

Trump: Η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη – Ο καλύτερος … έμπορος ο Zelensky

Σφοδρά πυρά κατά του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky αλλά και της κυβέρνησης Biden για την υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Donald Trump.
Ο Trump χαρακτήρισε τον Zelensky ως τον καλύτερο… έμπορο στον πλανήτη, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ, φεύγει… με 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία» υποστήριξε ο Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Βόρεια Καρολίνα.
Όπως είπε, εάν επανεκλεγεί η βοήθεια αυτή προς την Ουκρανία θα σταματήσει.
«Τόσοι νεκροί (...)
Η όποια συμφωνία, ακόμα και η χειρότερη συμφωνία, θα ήταν καλύτερη από αυτό που έχετε τώρα» είπε ο Trump, αναφέροντας πως «η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη».
«Δεν είναι δυνατό να ανοικοδομηθεί.
Θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ανοικοδομηθεί.
Δεν θα υπήρχαν αρκετά χρήματα ακόμη κι αν μαζευόταν όλος ο πλανήτης μαζί» υπογράμμισε ο Trump, επικρίνοντας την κυβέρνηση Biden, η οποία επανέλαβε χθες πως έχει δεσμευτεί να διαθέσει όλους τους δυνατούς πόρους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Απέναντι σε αυτή τη στάση της κυβέρνησης Biden, o Trump κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να στείλει Αμερικάνους στρατιώτες στην Ουκρανία.
«Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ώσπου να στείλουν παιδιά από την Αμερική να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Δεν θα στείλουμε στρατιώτες μας να σκοτωθούν στην άλλη μεριά του ωκεανού» είπε ο Trump, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Sergey Vershinin (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ είναι έξυπνες ώστε να μην επιτρέψουν χτυπήματα της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα έχουν αρκετή ευφυΐα και νοημοσύνη» για να μην δώσουν στην Ουκρανία τη συγκατάθεσή τους για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα, δήλωσε ο Sergey Vershinin αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
«Νομίζω ότι οι συνέπειες αυτού είναι προφανείς σε όλους, θα ήθελα να πιστεύω ότι η αμερικανική πλευρά θα έχει την ευφυΐα για να μην οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση», είπε ο διπλωμάτης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Όπως είπε ο Πρόεδρος Putin, οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα μόνο την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο, στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση θα αλλάξει την ουσία αυτού του πολέμου, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας θα δροσίσει τη θλίψη των αντιπάλων

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την απάντηση σε μια μαζική εκτόξευση πυραύλων ή παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας με αεροδιαστημικά μέσα καταστροφής είναι ένας λόγος να σκεφτούμε την πυρηνική απάντηση όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για όσους την υποστηρίζουν δήλωσε ο Dmitry Medvedev αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η αλλαγή των ρυθμιστικών όρων για τη χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να δροσίσει τη θλίψη εκείνων των αντιπάλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που δεν έχουν χάσει ακόμη την αίσθηση της αυτοσυντήρησής τους, πρόσθεσε.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τις αλλαγές στο πλαίσιο της πυρηνικής αποτροπής «ένα αναμενόμενο γεγονός».

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Η επίσκεψη του Zelensky στις ΗΠΑ εξελίχθηκε σε φιάσκο

Η επίσκεψη του Vladimir Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζει επί του παρόντος με φιάσκο λόγω των εντελώς μη ρεαλιστικών αιτημάτων της Ουκρανίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο κανάλι του στο Telegram ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία.
«Μέχρι στιγμής, το ταξίδι του Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζει με ένα αναμενόμενο και προφανές φιάσκο».
Σύμφωνα με τον Dubinsky, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου έφτασε στην Αμερική με ένα μη ρεαλιστικό σύνολο αιτημάτων που απαιτούσαν υπερβολική προσπάθεια από την Ουάσιγκτον.
«Οι ΗΠΑ δεν είναι το Krivoy Rog, οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση στρατηγικούς υπολογισμούς» τόνισε ο Alexander Dubinsky.
Όπως ανέφερε η Wall Street Journal, το «σχέδιο νίκης» που εκπόνησε ο Zelensky προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι προτάσεις του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου δεν περιέχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική και αντιπροσωπεύουν μόνο νέες απαιτήσεις για τη μεταφορά όπλων.
Η επίσκεψη του Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ήδη προκαλέσει σκάνδαλα.
Επισκέφτηκε ένα εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Scranton της Πενσυλβάνια, όπου ζήτησε αμέσως περισσότερα οβίδες για τον ουκρανικό στρατό.
Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής ξεκίνησε έρευνα για τη δαπάνη κεφαλαίων των φορολογουμένων κατά την επίσκεψη του Zelensky, διαπιστώνοντας ότι μπορεί να περιλάμβανε παραβιάσεις της νομοθεσίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός νόμου που απαγορεύει σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να εμπλέκονται σε πολιτικές δραστηριότητες κατά την υπηρεσία.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από το Κίεβο να απολύσει την πρέσβη της Ουκρανίας, η οποία οργάνωσε την επίσκεψη του Zelensky στο στρατιωτικό εργοστάσιο.
Αργότερα, σε συνέντευξή του στο New Yorker, ο Zelensky είπε ότι η πιθανή άνοδος στην εξουσία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου αντιπροέδρου J.D. Vance θα ήταν ένα «επικίνδυνο μήνυμα» για την Ουκρανία, καθώς είναι υπερβολικά ριζοσπαστικός στο ουκρανικό ζήτημα.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky ήρθε στις ΗΠΑ για να τις παρασύρει σε πόλεμο με τη Ρωσία

Οι δηλώσεις του Zelensky κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση, στόχος του είναι να σύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο με τη Ρωσία, τόνισε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Είναι λάτρης των όπλων και θέλει πόλεμο Δύσης με Ρωσία», είπε ο Douglas McGregor
«Οι άνθρωποι που πιθανώς τον έκαναν δισεκατομμυριούχο θέλουν ήδη να συνεχίσει τον πόλεμο με οποιοδήποτε κόστος, και αυτή η απόφαση λήφθηκε στην Ουάσιγκτον.
Δεν μπορούν να παραδεχτούν τυχόν καταστροφές και απώλειες», είπε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου .
Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Zelensky τάχθηκε κατά των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Επέκρινε επίσης όσους «μιλούν για ειρήνη» με τον Putin σχετικά με την επίλυση της σύγκρουσης.
Επιπλέον, ο Zelensky ζήτησε να «προετοιμαστεί μια δεύτερη ειρηνευτική σύνοδος κορυφής» στην Ουκρανία για να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά δεν διευκρίνισε τι θα συζητηθεί σε αυτήν.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Δύση κάνει λάθος εάν νομίζει ότι θα λυγίσει την Ρωσία… είναι ανοησία

Η Δύση κάνει λάθος όταν πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να παραδοθεί και να υποχωρήσει, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Συνταγματάρχης Daniel Davis.
«Η ιδέα ότι η Ρωσία απλώς θα παραδοθεί, θα καταθέσει τα όπλα της, θα πάει σπίτι της και θα αποδεχθεί την ήττα της είναι απλώς ανοησία, γιατί αυτό είναι αδύνατο, αν κοιτάξετε όλη την ιστορία, η Ρωσία δεν αντέδρασε ποτέ έτσι», σημείωσε, σχολιάζοντας σχετικά τα σχέδια για άρση των περιορισμών στους Ουκρανούς ώστε να χτυπούν Ρωσικά εδάφη.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό Daniel Davis, οι δυτικοί πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι η προσπάθεια υλοποίησης του ακατόρθωτου θα είναι καταστροφική για την Δύση
«Εάν η Δύση δεν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, τότε υπάρχει πιθανότητα να νικηθούμε στρατιωτικά», κατέληξε ο Daniel Davis

Πρωτοφανές: Αφαιρούν όργανα νεκρών στρατιωτών και μετά τους καίνε στα κρεματόρια

Οι νεκροί στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καίγονται σε κρεματόριο που έφεραν στο Mykolaiv οι Βρετανοί, κρύβοντας την απώλεια οργάνων, δήλωσε, Ρωσική πηγή που δρα στην περιοχή.
«Φοβούμενοι ότι οι συγγενείς του νεκρού θα ξεκινήσουν την έρευνά τους λόγω απώλειας μέρους των οργάνων, τέτοια πτώματα με όργανα που έχουν αφαιρεθεί πηγαίνουν σε κρεματόρια.
Οι στρατιωτικοί αναφέρονται ως αγνοούμενοι».
Στα τέλη Ιουλίου 2023, ο Nikolai Patrushev, ο οποίος κατείχε τότε τη θέση του Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας , ανέφερε ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιούσε τους τραυματισμένους στρατιώτες του ως βιοϋλικό, αφαιρώντας κρυφά τα όργανά τους.
Το ίδιο καλοκαίρι, σύμφωνα με πηγές, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ενέτεινε τη συλλογή δότη και βιομετρικού υλικού από μέλη της εδαφικής άμυνας και μέλη της εθνικής αστυνομίας στην περιοχή της Οδησσού και στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporozhye.

Στην κατεύθυνση Siversk βόρεια του Donetsk οι Ουκρανοί δεν έχουν πυρομαχικά και εξαφανίστηκαν και οι διοικητές μονάδων

Ένας Ουκρανός αλεξιπτωτιστής που συνελήφθη από τον ρωσικό στρατό στο Donetsk ανέφερε ότι υπάρχει έντονη έλλειψη πυρομαχικών ενώ έχουν εξαφανιστεί και οι διοικητές από τις θέσεις που κατείχαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Ένας Ουκρανός αλεξιπτωτιστής από την 81η αεροπορική ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αιχμάλωτος από τον ρωσικό στρατό στην κατεύθυνση Siversk, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ανέφερε έλλειψη πυρομαχικών στις ουκρανικές θέσεις και απουσία διοικητών στις μονάδες τους».
Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έχουν κινηθεί πάνω από 63.000 υποθέσεις λιποταξίας.
Τον Αύγουστο 2024, ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου παραδέχτηκε στην έκθεσή του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν έλλειψη όπλων και πυρομαχικών, γεγονός που τους στερεί τη δυνατότητα να διεξάγουν αντεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας για τουλάχιστον 6 μήνες.

Πάνω από 3.000 άμαχοι ζουν στον οικισμό Ukrainsk του Donetsk που απελευθερώθηκε – Ο ρωσικός στρατός τους παρέχει κάθε βοήθεια

Ο αριθμός των αμάχων που ζουν στον οικισμό του Ukrainsk που κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό στην κατεύθυνση του Krasnoarmeysk φτάνει τα 3.000 άτομα, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) Denis Pushilin στο κανάλι του στο Telegram.
«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν από 1.500 έως 3.000 άτομα στον οικισμό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις», είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικοί παρέχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια στον πληθυσμό.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αρχίσουν να εργάζονται στην περιοχή του οικισμού, αφού πρώτα σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Περισσότερα από 800 ουκρανικά drones καταστράφηκαν στο Kursk από την 810η Ρωσική Ταξιαρχία

Στρατιώτες της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν περισσότερα από 800 εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε πηγή στην 810η Ταξιαρχία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χάρη σε ένα σύστημα που αναχαιτίζει το σήμα των ουκρανικών drones.
Το σύστημα αναχαιτίζει το σήμα από drones και παράγει ένα σήμα εμπλοκής στην ίδια συχνότητα.
Αυτό επιτρέπει στον χειριστή του drone να το τυφλώσει.
Μπορεί να λειτουργήσει σε χειροκίνητη λειτουργία εμπλοκής και αυτόματη λειτουργία».
Τα αναχαιτισμένα drones καθιστούν δυνατό τον εντοπισμό των σημείων απογείωσης και προσγείωσης των UAV.
Αυτό επιτρέπει την ασφαλέστερη μετακίνηση των ομάδων επίθεσης, των ομάδων εκκένωσης και ανεφοδιασμού.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό απέτρεψε τρεις φορές τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να διασχίσει τα σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ.
Ο εχθρός ήλπιζε να διεισδύσει προς την κατεύθυνση του New Put και του Medvezhiy, διευκρίνισε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Έξι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο Donetsk από επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού

Έξι πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο Donetsk από επίθεση του ουκρανικού πυροβολικού.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν για την κατάσβεση φωτιάς που προκλήθηκε από προηγούμενο χτύπημα των Ουκρανών.
Αυτό ανέφερε το υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Το απόγευμα της Πέμπτης (26/9/2024) μετά τον βομβαρδισμό ξέσπασε φωτιά στη συνοικία Petrovsky.
Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβέστες.
Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε νέο χτύπημα πυροβολικού πολύ κοντά στο πυροσβεστικό όχημα.
Οι τραυματίες πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

NBC: Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ προσφέρθηκε να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά φωσφόρου… αλλά πάγωσε το σχέδιο

Το Πεντάγωνο εισηγήθηκε την προμήθεια πυρομαχικών φωσφόρου στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) για χρήση στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, ανέφερε το NBC News. Ωστόσο υα αιτήματα απορρίφθηκαν από τον Λευκό Οίκο.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου συνέστησαν να προμηθεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπρηστικά πυρομαχικά φωσφόρου στην Ουκρανία για χρήση στο πεδίο της μάχης, αλλά ο Λευκός Οίκος απέρριψε την ιδέα πολλές φορές.
Τα πυρομαχικά φωσφόρου θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα τελευταία πακέτα στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η Σύμβαση της Γενεύης και η Σύμβαση για τα «απάνθρωπα» όπλα απαγορεύουν επίσημα τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών.

Reuters: Η Ρωσία δίνει στους Houthi αντιπλοϊκούς πυραύλους P – 800 Onyx για να βυθίσουν αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

Η Ρωσία διαπραγματεύεται με τους αντάρτες Houthi της Υεμένης μέσω Ιράν για τη μεταφορά αντιπλοϊκών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς P – 800 Onyx.
Σύμφωνα με το Reuters, στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, οι Houthi κατάφεραν να χτυπήσουν για πρώτη φορά πλοίο εφοδιασμού του αμερικανικού Ναυτικού.
Οι ρωσικοί πύραυλοι P-800 Onyx θα τους βοηθήσουν να βυθίσουν εύκολα ακόμη και μεγάλα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
Σύμφωνα με το κανάλι Yakov Kedmi Telegram, οι πύραυλοι P-800 θα προγραμματιστούν από Ρώσους αξιωματικούς, όπως ακριβώς οι Αμερικανοί προγραμματίζουν πυραύλους ATACMS κατασκευής ΗΠΑ για ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικούς στόχους.

Με καταστροφικό χτύπημα Lancet οι Ρώσοι διέλυσαν το περίφημο ουκρανικό ραντάρ P -19 Danube

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στην ουκρανική αεράμυνα.
Ο ρωσικός στρατός με το άκρως αποτελεσματικό περιφερόμενο πυρομαχικό Lancet κατέστρεψε το περίφημο ουκρανικό ραντάρ P-19 Danube στην περιοχή Novoukrainka, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα την Πέμπτη (26/9/2024).
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνα δημοσίευσε φωτογραφίες από την καταστροφή του ουκρανικού ραντάρ.
«Κατά την αποστολή αναγνώρισης στην περιοχή του οικισμού Novoukrainka, το πλήρωμα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Zala ανακάλυψε τη θέση του ραντάρ P-19 Danube των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία καταστράφηκε από το Lancet πυρομαχικά», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

radar_p_19_1.JPG

Το Ανατολικό Μέτωπο κατέρρευσε – Βαριές ήττες για τους Ουκρανούς και απώλειες εδαφών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να μην οπισθοχωρούν σε όλες τις πρώτες γραμμές, ενώ η ουκρανική προπαγάνδα προσπαθούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι δεν υπάρχουν στρατηγικές απειλές για την Ουκρανία και το Κίεβο κερδίζει τον πόλεμο.
Το φρούριο Ugledar βρίσκεται ήδη σε επιχειρησιακή περικύκλωση.
Οι τελευταίοι δρόμοι προς την πόλη κόπηκαν από την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων.
Οι Ρώσοι προχωρούν ήδη στους δρόμους του Ugledar.
Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τον πληθυσμό, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης στράφηκαν στην αγαπημένη τους τακτική. Αναφέρουν, επικαλούμενοι το Ινστιτούτο για τη μελέτη του πολέμου, ότι το Ugledar δεν είναι σημαντικός κόμβος της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Έτσι το Ugledar μετατρέπεται σε άχρηστη πόλη αλλά γιατί οι Ουκρανοί έδιναν μάχες 2 χρόνια για να την κρατήσουν;
Οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν αποκλειστεί στο Ugledar ζήτησαν εκκένωση, αλλά η ασφαλής εκκένωση δεν είναι πλέον δυνατή.
Ο τελευταίος δρόμος τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών και οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν εξ αποστάσεως όλες τις οδούς διαφυγής μέσα από τα χωράφια.
Την ίδια στιγμή, ένα ρωσικό προγεφύρωμα αναπτύσσεται δυτικά του Ugledar στη βόρεια όχθη του τοπικού ποταμού Kashlagach.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ukrainsk στο Donbass, διέλυσαν ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, κατέρριψαν έναν Neptune, 5 ΗIMARS, 45 drones

Μια πόλη κλειδί, το  Ukrainsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Ως αποτέλεσμα των αποφασιστικών ενεργειών της ομάδας μάχης Κέντρου, το Ukrainsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk απελευθερώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν και εξουδετέρωσαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις ενέργειας που υποστήριζαν το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας.
«Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, καθώς και την υποδομή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου», σημείωσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με την αναφορά, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έναν πύραυλο Neptune μεγάλου βεληνεκούς, τρεις βόμβες κατευθυνόμενες από Hammer από τη Γαλλία, πέντε πυραύλους HIMARS από τις ΗΠΑ και 45 drones σταθερών πτερυγίων
Σε απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικά χτυπήματα ακριβείας σε τοποθεσίες προσωπικού, εξοπλισμού, μισθοφόρων και εχθρικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων ενεργειακών εγκαταστάσεων, αμυντικών βιομηχανιών, στρατιωτικών διοικήσεων και τοποθεσιών επικοινωνίας και όπως επανηλημμένα έχει τονίσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, ο ρωσικός στρατός δεν στοχεύει κτίρια κατοικιών ή κοινωνικούς θεσμούς.

Η στρατηγική κρίση της ουκρανικής άμυνας βαθαίνει προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Στη νότια πλευρά, ο ρωσικός στρατός επεκτείνει ραγδαία τη ζώνη ελέγχου η Ρωσία έχει καταλάβει τα δύο κύρια προπύργια της Ουκρανίας στην περιοχή.
Οι γραμμές του μετώπου αρχίζουν να κινούνται στο Donbass.
Ο ρωσικός στρατός προχώρησε προς την κατεύθυνση Krasny Liman, απωθώντας τον ουκρανικό στρατό από τους τελευταίους οικισμούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhasnk.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν επιθετικές επιχειρήσεις σε ένα ευρύ μέτωπο κατά μήκος του δρόμου Svatovo-Kremennaya.
Λίγο μετά την απελευθέρωση του Makeevka, το χωριό Nevskoe τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν επίσης την επιχείρηση εκαθαρίσεων και κατέλαβαν ένα σημαντικό οχυρό της χαράδρας Zhuravka, η οποία έχει μήκος έως και 10 χιλιόμετρα και εκτείνεται νοτιοανατολικά.
Η χαράδρα μετατράπηκε σε ένα αιματηρό πεδίο μάχης όπου οι βαριές μάχες συνεχίστηκαν για μήνες.
Η ρωσική προέλαση επιτρέπει την καταστροφή του ουκρανικού προγεφυρώματος στην ανατολική όχθη του ποταμού Zherebets.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν άμυνα προς τα νότια στη γραμμή Terny-Torskoe, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αυξήσει την πίεσή τους στην περιοχή και επεκτείνουν τον έλεγχο της ζώνης γύρω από τους οικισμούς.
Η άμυνα της Ουκρανίας στην περιοχή περιπλέκεται από το έδαφος και την ανάγκη μεταφοράς δυνάμεων κατά μήκος του ποταμού υπό τα ρωσικά πυρά.
Κατεστραμμένες στην περιοχή του Kursk και υποχωρώντας στις πρώτες γραμμές του Donbass, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν αντεπιθέσεις στις συνοριακές περιοχές του Kharkiv, όπου η ρωσική επίθεση έχει ανακοπεί.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των ερειπίων του εργοστασίου αδρανών υλικών που βρίσκεται στη ρωσική πλευρά στο Volchansk.

Οι Ουκρανοί που μπήκαν στο εργοστάσιο αδρανών υλικών στο Volchansk καταστράφηκαν – Οι Ρώσοι έστησαν παγίδα

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πανηγύρισαν μια πύρρειο νίκη.
Στρατιωτικοί των Μονάδων Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας εισήλθαν στο έδαφος του εργοστασίου αδρανών υλικών μετά την εγκατάλειψή του από τις ρωσικές δυνάμεις.
Το εργοστάσιο που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Volchya τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο κατά τη διάρκεια ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στο Volchansk και σε άλλους οικισμούς στην περιοχή Kharkiv πριν από μήνες.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας μοιράστηκε με περηφάνια το βίντεο των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων που πανηγυρίζουν τον έλεγχο της βιομηχανικής εγκατάστασης στη ρωσική ανατολική όχθη του ποταμού.
Η χαρά τους δεν κράτησε πολύ.
Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα ερείπια του εργοστασίου αδρανών υλικών αποδείχθηκε παγίδα.
Μόλις οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν στις εγκαταστάσεις και τράβηξαν βίντεο για τη νίκη τους στα μέσα ενημέρωσης, το εργοστάσιο σφυροκοπήθηκε από ρωσικές βαριές βόμβες και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων με θερμοβαρικές κεφαλές….δεν έμεινε κανείς ζωντανός…

Οι Ρωσικές δυνάμεις στο κοντινό μέλλον θα απελευθερώσουν όλη την περιοχή του Kursk

Πηγή προσκείμενη στον Ρώσο Πρόεδρο ισχυρίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα «απελευθερώσουν πλήρως» όλη την περιφέρεια Kursk στο «εγγύς μέλλον» σύμφωνα με το σχέδιο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι στοιχεία της 6ης Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένης της 105ης Μικτής Αεροπορικής Μεραρχίας, του 899ου Συντάγματος Αεροπορίας Εφόδου, της 15ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, του 332ου και του 440ου Συντάγματος Αεροπορίας και η 2η και η 32η μεραρχία αεράμυνας επιχειρούν στην περιφέρεια Kursk.

Προέλαση κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 22, 24 και 25 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου O-130505 στο βορειοδυτικά Makiivka και δυτικά προς την οδό Lenina στο κέντρο του Nevske (και τα δύο βορειοδυτικά της Kreminna).

Έπεσε το Toretsk στα χέρια των Ρώσων

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα προόδους στην κατεύθυνση του Toretsk και έχουν καταλάβει το 50% σχεδόν της πόλης.

Προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωτοποθετημένες εικόνες δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά βόρεια του Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νότια του Selydove) και επίσης προχώρησαν βορειότερα και ανατολικότερα του οικισμού.
Προέλασαν επίσης νοτιότερα του Selydove, ανατολικά του Zhelanne Druhe και κοντά στο Nevelske και το Ukrainsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις αναγκάζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να βγουν από τον θύλακα Nevelske-Zhelanne Pershe-Zhelanne Druhe (νοτιοανατολικά του Selydove) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Mykolaivka (ανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς δυτικά της Hrodivka) και προετοιμάζονται για περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις κατά του Myrnohrad (ανατολικά του Pokrovsk και βορειοδυτικά του Mykolaivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει δύο από τις τρεις γέφυρες εντός του Pokrovsk και πλέον οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν δρόμους του Pokrovsk.

Μπήκαν και επίσημα στην πόλη Ugledar ή Vuhledar οι Ρώσοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν εντός και γύρω από το Vuhledar (νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk) εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών προσπαθειών για την κατάληψη του οικισμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την οδό Desantnykiv 13 στο ανατολικό Vuhledar και συνέχισαν να προελαύνουν στις δυτικές και ανατολικές πλευρές του Vuhledar, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης 1,5 χιλιομέτρου στα ανατολικά προάστια του Vuhledar και σε βάθος 4 χιλιομέτρων βόρεια της Prechystivka (δυτικά του Vuhledar).
Ρωσικές και μερικές δυτικές πηγές δήλωσαν ότι στοιχεία της ουκρανικής φρουράς που υπερασπίζεται το Vuhledar έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τον οικισμό.

«Σκόνη» κι άλλα Baba Yaga των Ουκρανών

Στην περιοχή του Kursk, Ρώσοι Φρουροί κατέρριψαν ένα drone των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), το περίφημο «Baba Yaga» .
Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων σε μια από τις περιοχές της περιοχής κατέρριψαν ένα ουκρανικό επιθετικό εξακόπτερο με στοχευμένα πυρά φορητών όπλων.
Εντοπίστηκε τη νύχτα πάνω από το δάσος.
Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης αποστολών υπηρεσίας και μάχης στην περιοχή Κουρσκ στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής Φρουράς κατέρριψαν και κατέστειλαν περίπου 40 UAV των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Νωρίτερα, οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής Φρουράς ανακάλυψαν μια μεγάλη κρύπτη όπλων κατασκευής του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Kherson.
Το Baba Yaga (επίσης «Vabire») αποκαλούνταν... «ο εφιάλτης των Ρώσων» από τους Ουκρανούς

UAF_Kursk_Incursion_September_25_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_25_2024.png

25sep2024_Ukraine_Svatove_Kreminna_map-1024x999.jpg

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_25_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_25_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_September_25_2024.png

25sep2024_Ukraine_Novomykhailivka_Ugledar_Map-1024x514.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης