Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα ανοδική κίνηση με βελτιωμένες συναλλαγές και καινούριους πρωταγωνιστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα ανοδική κίνηση με βελτιωμένες συναλλαγές και καινούριους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Άλλη μία ανοδική, την τέταρτη στη σειρά, είχαμε σήμερα, αν και θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα, λόγω του κλίματος στην Ευρώπη. Ας είναι… Φτάσαμε στις 1.470 μονάδες και είχαμε και πάλι υψηλό τζίρο. Παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που είδαμε είχαμε νέους πρωταγωνιστές που έβαλαν πλάτη. Aegean, Titan, Jumbo, Eurobank και Motor Oil, μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν.

ΤΙΤΑΝ: Και νέα ιστορικά υψηλά και μάλιστα με θεαματική κίνηση! Στα 35 ευρώ πλέον η μετοχή και πολύ πάνω από τον στόχο που είχαμε θέσει. Συνεχίζουμε να την (παρ)ακολουθούμε.

JUMBO: Γεννάνε και τα κοκόρια του που λέει ο λαός! Μετοχές της Τράπεζας Κύπρου και συγκεκριμένα 2,66 εκατ. μετοχές έχει η Jumbo με κλείσιμο στις 30/6 3,99 ευρώ και κέρδος 320 χιλ. ευρώ. Σήμερα οι μετοχές είναι σχεδόν 1 ευρώ πιο πάνω άρα στο τέλος του τρίτου τριμήνου θα έχει επιπλέον κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ περίπου. Στο ταμπλό τώρα, όπως βλέπετε ζωγραφίζει και δίνει απαντήσεις σε όσους βιάστηκαν να την ξεγράψουν. Στα 25,94 ευρώ και στο +2,53%.

MOTOR OIL: Στις επάλξεις ξανά και προσπαθεί να ξεπεράσει στο ταμπλό τα αλλεπάλληλα σοκ. Και αυτή θα βρει το δρόμο της. Στα 21,58 ευρώ και στο +1,79%.

ΑΔΜΗΕ: Επιτέλους! Η διάσπαση έδωσε ώθηση και ίσως δούμε και καλύτερα επίπεδα τιμών και πιο δίκαια. Τεράστιος και πάλι ο όγκος. Δεν μπορούμε να δώσουμε εξήγηση γιατί κάνει τέτοιο όγκο, αλλά ούτε και οι επαγγελματίες μπορούν. Στα 2,39 ευρώ και στο +1,70% με όγκο και πάλι πάνω από 1 εκατ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Τα σχολιάσαμε στο πρωινό μας τα αποτελέσματα και βάλαμε ξανά τη μετοχή στις επιλογές μας. Η διοίκηση περιμένει πως στο δεύτερο εξάμηνο η καλή πορεία θα συνεχιστεί. Στα 21 ευρώ το κλείσιμο με υψηλό όγκο και μικρή άνοδο τελικά σε σύγκριση με το άνοιγμα.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Βελτιώθηκε ο τζίρος και το μικτό, αλλά μία έκτακτη ζημιά λόγω εκρίζωσης αμπελώνων επηρέασε την τελική γραμμή. Χωρίς αυτή θα ήταν πάνω τα κέρδη κατά 19%. Τα EBITDA στα 3,55 εκατ. ευρώ από 2,94 εκατ. ευρώ και στα 1,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη από 1,59 εκατ. ευρώ. Ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει τις πωλήσεις στο δεύτερο εξάμηνο.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Απογοητευτική η πορεία και απογοητευτικά τα σχόλια της διοίκησης στη λογιστική κατάσταση. Φταίει λέει ο πληθωρισμός, λες και όταν δεν είχε πληθωρισμό μας έβγαζε κέρδη. Πρέπει να αλλάξει πορεία και να βρει αντικείμενο που να δίνει μία προοπτική στο μέτοχο.

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Μεγάλος ο όγκος, μεγάλες μάχες με εντολές δυνατές και στις δύο πλευρές και σημαντική άνοδο.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Το ακίνητο που ανακοίνωσε ότι αγόρασε στο Σχηματάρι είναι η πρώην βιομηχανική μονάδα του Καρδασιλάρη, παλιού γνωστού του Χ.Α.. Οι παλιοί θα θυμούνται την Cardico. Πρόκειται για εξαιρετικό ακίνητο σε καλή τοποθεσία. Είχε βγει αρκετές φορές στο σφυρί χωρίς ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να πέφτει η τιμή πρώτης προσφοράς και έτσι νομίζουμε πως το πήρε σε καλή τιμή η εταιρεία. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση για την αξιοποίησή του, καθώς είναι ακόμα νωρίς. Το ακίνητο αγοράστηκε μισό-μισό με τον βασικό μέτοχο.

FRIGOGLASS: Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες μέρες στο limit up λόγω της συμφωνίας που ανακοίνωσε. Δημοσίευσε πριν λίγο αποτελέσματα τα οποία δείχνουν, πως έκανε καλά και προχώρησε στη συμφωνία εξαγοράς εταιρειών με αντάλλαγμα μετοχές.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Τα δάνεια κουρεύτηκαν αλλά φαίνεται πως εξακολουθεί να απολαμβάνει οφέλη. Με δανεισμό σχεδόν ίδιο με τον περσινό πλήρωσε 35% λιγότερους τόκους. Παρά τη διαγραφή, νομίζουμε πως πάλι χρειάζεται κάποια ρύθμιση, καθώς το ταμείο, είναι σημαντικά μικρότερο από τα δάνεια που πρέπει να πληρωθούν φέτος.

ΕΚΤΕΡ: Έκανε αίσθηση η ανακοίνωση της εταιρείας και βγήκε σε στιγμή που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Αρχικά να πούμε πως το 56% της Ενεργειακός Κόμβος που έχει την ξενοδοχειάρα στην Πάρο είχε αγοραστεί 2,4 εκατ. ευρώ. Τώρα το 44% που αντιστοιχεί σε 506.704 μετοχές της Ενεργειακός κόμβος αντιστοιχεί σε 8,6Χ506.704= 4.357.654 μετοχές της ΕΚΤΕΡ (νέες που θα τυπωθούν).

Η ΕΚΤΕΡ έχει στο ταμπλό τιμή λίγο κάτω από 2 ευρώ και ο κ.Σίψας θα βρεθεί με ποσοστό λίγο κάτω από 20% από αυτή τη συναλλαγή. Σε τρέχουσες τιμές παίρνει 8,3 εκατ. ευρώ! Κάπως δε μας τα είπαν καλά σε σύγκριση με την προηγούμενη συναλλαγή, η οποία με σύμφωνη γνώμη ορκωτού πριν 10 μήνες ήταν και δίκαιη και εύλογη. Τώρα; Από την άλλη οι πηγές μας λένε πως το ξενοδοχείο έχει αξία τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετά για να πάρει το πτυχίο έβδομης τάξης. Η Ενεργειακός κόμβος έχει 15 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης