Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατή άνοδος 3% την εβδομάδα, αλλά έπρεπε να είχε κάνει και το 5Χ5

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατή άνοδος 3% την εβδομάδα, αλλά έπρεπε να είχε κάνει και το 5Χ5
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έπρεπε να το επεκτείνει το σερί, αφού το κλίμα ήταν καλό στο εξωτερικό. Ο DAX την ώρα που κλείναμε εμείς στο -0,17% ήταν στο +1,12%. Δεν κάναμε και κανένα σπουδαίο ράλι για να διορθώσουμε. Η εβδομαδιαία άνοδος είναι 3,05%. Μπορούσαμε επομένως και καλύτερα. Υπήρξαν όμως κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και ήταν περισσότερες από τις αγορές. Νέα ανοδική κίνηση από Jumbo, Τιτάν και Aegean. Απώλειες για Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Viohalco, Eurobank, Μotor Oil, ΔΕΗ και Μυτιληναίο.

JUMBO: Αν βάλουμε και το τελευταίο μέρισμα, το σημερινό κλείσιμο των 26,30 ευρώ (+1,39%) που ήταν και υψηλό ημέρας μας πάει πάνω από τα 27 ευρώ και σε ένα σημείο που η στήλη είχε πει πως είναι ικανοποιημένη από την απόδοση. Επανήλθε λοιπόν και ξαναβρήκε το δρόμο της.

ΤΙΤΑΝ: Στα 35,40 ευρώ πλέον και επαναλαμβάνουμε πως και από τη συγκεκριμένη επιλογή της στήλης είμαστε ικανοποιημένοι.

AEGEAN: Ανέκαμψε και αυτή στις τελευταίες συνεδριάσεις και είναι πάνω από τα 11 ευρώ.

ΟΤΕ: Στα 16,08 ευρώ πλέον η μετοχή, δίνει και αυτή έστω και με μεγάλη καθυστέρηση απόδοση. Μακροχρόνια επιλογή της στήλης αλλά το κέρδος είναι μόνο τα μερίσματα και λίγο η άνοδος της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυτές μας πίεσαν σήμερα. Άνω του 1,5% απώλειες για Alpha Bank και Eurobank, μικρή πτώση για Πειραιώς που δυσκολεύεται όταν πάει προς τα 4 ευρώ και άνοδος για την Εθνική καθώς το πακέτο του ΤΧΣ θα φύγει εύκολα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Το είπε και το έκανε η Οικογένεια Τσινάβου και πούλησε το 3% με ένα discount 10% και κάτι. Προφανώς, μετά τις μεγάλες επενδύσεις και τα νούμερα που θα φέρουν θα δούμε και άλλη διάθεση μετοχών υψηλότερα. Αυτή μάλλον είναι η αρχή.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Για τα νούμερα που έβγαλε και την αποτίμηση που έχει η άνοδος κατά 6,35% είναι μικρή.

ΕΥΑΘ: Πλέον αρχίζουν και φτιάχνουν τα αποτελέσματα και το ταμείο αποτελεί εγγύηση. Θα θέλαμε να είχαν πάει και ακόμα καλύτερα, αλλά έχει και αυξήσεις μισθών και κάποια άλλα έξοδα που επηρέασαν. Όπως και να το δεις πάντως αυτή η μετοχή είναι τσάμπα. Η αύξηση των τιμολογίων πιστεύουμε ότι θα γίνει και θα βελτιώσει περαιτέρω τα κέρδη, από το 2025 και μετά. Στα 3,28 ευρώ και στο +3,80% με καλό όγκο για τα δεδομένα της, αφού βγαίνουν ακόμα πωλήσεις.

ΟΛΠ: Χωρίς να προκαλεί έχει ανακάμψει και πλέον είναι και πάλι κοντά στα υψηλά που είχε γράψει το Μάρτιο. Ο στόχος για τη στήλη ήταν τα 30 ευρώ, αλλά νομίζουμε πως θα πρέπει να πάμε λίγο πιο πάνω τον πήχη. Στα 28 ευρώ με άνοδο 0,54%. Στα 40,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου μαζί με κάποια έκτακτα και παρά τα θέματα με την Ερυθρά Θάλασσα είναι πάνω. Η αποτίμηση των 700 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή.

ΕΚΤΕΡ: Το έκανε το θαύμα της η εταιρεία με την ανακοίνωσή της και ώθησε πολλούς επενδυτές σε πωλήσεις μετοχών. Για τη στήλη η κίνηση είναι θετική καθώς μπορεί να της δώσει πτυχίο έβδομης τάξης, αλλά όλα πρέπει να γίνονται στο φως, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις και να κάνεις υπολογισμούς. Γράψτε κύριοι της ΕΚΤΕΡ, ότι ο κ.Σίψας θα πάρει τόσες μετοχές. Είναι τόσο απλό. Στα 1,84 ευρώ και στο -3,36% με όγκο 116 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Πέντε limit up σε πέντε συνεδριάσεις και αθροιστική άνοδος περίπου 58%. Στα 0,2720 ευρώ πλέον με αποτίμηση 24,2 εκατ. ευρώ. Και πάλι έμεινε ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών.

FLEXOPACK: Ε όχι και -9,94% ρε παιδιά για μία μείωση κερδών μέσα σε τέτοιο περιβάλλον! Δηλαδή έλεος. Πάλι τσάμπα είναι η μετοχή. Τι να πούμε…

AS COMPANY: Πωλήσεις και εδώ λες και η διοίκηση χθες δεν τα είπε ωραία στην τηλεδιάσκεψη.

ΒΙΟΤΕΡ: Τα ίδια και τα ίδια. Copy-paste από εξάμηνο σε εξάμηνο και πρόοδος μηδέν. Αυξάνεται το ύψος των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων, λόγω των τόκων, οι οποίοι αυξάνουν και το σύνολο των υποχρεώσεων.

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Τίποτα το αξιόλογο από τα δικά της αποτελέσματα. Στις 25/7/2024 η εταιρεία διενέργησε πώληση αποθήκης 1950μ2 επί οικοπέδου 5500μ2 στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου (τίμημα πώλησης 558 χιλ. ευρώ).Μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκαν για την μείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Η διοίκηση αναζητά περαιτέρω λύσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας της και οι βασικοί μέτοχοι έχουν στηρίξει οικονομικά την Εταιρεία και προτίθενται να τη στηρίξουν ακόμη περαιτέρω, προκειμένου να συνεχισθεί ομαλά η λειτουργία της. Δε συμμεριζόμαστε των ενθουσιασμό όσων αγόρασαν σήμερα και πήγαν τη μετοχή στο +29% εκτός και αν ξαναζεσταίνουν σενάρια οχήματος που νομίζουμε ότι με τον νέο κανονισμό έχει γίνει δυσκολότερη η έμμεση εισαγωγή.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης