Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος διασυρμός για Ισραήλ και Netanyahu στον ΟΗΕ – Άδειασε η αίθουσα, όταν ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει

Παγκόσμιος διασυρμός για Ισραήλ και Netanyahu στον ΟΗΕ – Άδειασε η αίθουσα, όταν ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει
Μαζικά αποχώρησαν από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης όλες οι αντιπροσωπείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ισραηλινά εγκλήματα στη Μέση Ανατολή
Δεκάδες διπλωμάτες αποχώρησαν την αίθουσα του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Παρασκευή (27/9/2024), καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ετοιμαζόταν να μιλήσει στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η αποχώρηση των αντιπροσωπειών ήταν μαζική και απηχούσε την παγκόσμια διαμαρτυρία για τα ισραηλινά εγκλήματα στη Μέση Ανατολή και τους βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο.
Οι αντιπροσωπείες, που παρέμειναν στην αίθουσα ήταν ελάχιστες και προέρχονταν από ορισμένες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
Μάλιστα στα τηλεοπτικά πλάνα εμφανίζονται διπλωμάτες να αποχωρούν επιδεικτικά από την αίθουσα, πριν αρχίσει την ομιλία του ο Netanyahu.
Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Netanyahu δήλωσε ότι το «μακρύ χέρι του Ισραήλ» μπορεί να φτάσει στους «τύραννους της Τεχεράνης» οπουδήποτε στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή.

Αποδοκιμασία για τα εγκλήματα του Ισραήλ

Το γραφείο του Netanyahu διέψευσε εν τω μεταξύ δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για διεξαγωγή συνομιλιών εκεχειρίας με το λιβανέζικο κίνημα Hezbollah, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στις προτάσεις που υπέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.
Το Ισραήλ ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία βομβαρδισμών, με την κωδική ονομασία Northern Arrows, σε νότια και ανατολικά τμήματα του Λιβάνου τη Δευτέρα (23/9).
Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 1.500.
Η Hezbollah αντέδρασε εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ.
Της κλιμάκωσης προηγήθηκε μια σειρά από εκρήξεις σε βομβητές που συγκλόνισαν τον Λίβανο από τις 17 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας σχεδόν άλλους 3.500.

netanyahu_empty.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης