Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ όπως...ΠΑΣΟΚ - Άνοιξε η συζήτηση για debate των διεκδικητών της προεδρίας - Έως 24/10 οι υποψηφιότητες

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ όπως...ΠΑΣΟΚ -  Άνοιξε η συζήτηση για debate των διεκδικητών της προεδρίας - Έως 24/10 οι υποψηφιότητες
Κινούμενοι στα πρότυπα του…ΠΑΣΟΚ, έχουν αρχίσει να συζητούν για την πραγματοποίηση ενός debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
«Τρέχει» ο χρόνος έως τις 24/10 για την κατάθεση των υποψηφιότητας όσων θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 24/11 και ήδη, έχει ανοίξει συζήτηση στην Κουμουνδούρου για διεξαγωγής ενός debate, όπως έκαναν οι 6 υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.
Με τις εσωκομματικές εκλογές να έχουν οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, οι Π. Πολάκης και Σ. Φάμελλος έχουν ήδη γνωστοποιήσει τις υποψηφιότητές τους, ενώ θέμα χρόνου είναι όπως φαίνεται, είναι να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση και ο έκπτωτος Στέφανος Κασσελάκης.

Συζήτηση για τηλεμαχία


Μπορεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί αναβρασμός, να είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα και περιμένουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη, αλλά δεν λείπουν οι φωνές περί αποχώρησης στελεχών εάν ο έκπτωτος πρόεδρος επανεκλεγεί, ούτε όμως και για μια τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων προέδρων ενόψει της κάλπης στις 24/11.
Κινούμενοι στα πρότυπα του…ΠΑΣΟΚ, έχουν αρχίσει να συζητούν για την πραγματοποίηση ενός debate, κάτι που έχουν αφήσει να φανεί μέσα από δηλώσεις του στελέχη του κόμματος.
Υπέρ μια τηλεμαχίας τοποθετούνται βουλευτές και στελέχη , ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει δηλώσει πως επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος Σ. Φάμελλος έχει τονίσει πως «πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση».
«Debate πρέπει να γίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε μονολόγους και ατομικές συνεντεύξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανεκκινήσει, το πιστεύω», έχει δηλώσει ο Διονύσης Καλαματιανός

Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έχει αποφασιστεί, την  Κυριακή 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει πάλι η  Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα.
Η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 11/10/2024 είναι η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει κάποιος-α να έχει γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή ΚΕ.
Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη της Κ.Ε., τα μέλη του Κ.Σ. της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.
Παράλληλα, εκπνεέει στις 24 Οκτωβρίου η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιότητας, που απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες και θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.
Μάλιστα, οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, θα καταθέτουν με την υποψηφιότητα τους, το “Πόθεν Έσχες” που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πριν την αναγόρευση τους από το Συνέδριο.
Τέλος, η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης