Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boyle (Πανεπιστήμιο Illinois): Ο κρυφός στόχος του Netanyahu είναι να κατακτήσει το Νότιο Λίβανο

Boyle (Πανεπιστήμιο Illinois): Ο κρυφός στόχος του Netanyahu είναι να κατακτήσει το Νότιο Λίβανο
Σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Francis Boyle, «το Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στον νότιο Λίβανο»
Οι τελευταίες ενέργειες του Ισραήλ δείχνουν ότι το εβραϊκό κράτος μπορεί να επιδιώκει να κυριαρχήσει και κατακτήσει τον νότιο Λίβανο, κάτι που η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να εμποδίσει, δήλωσε ο Francis Boyle, καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, στο TASS.
«[Νομίζω] ότι πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει εδώ τώρα: είναι το σχέδιο του Ισραήλ να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο Ισραήλ για να κατακτήσει και να κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας <...> και τώρα επιτίθεται στον Λίβανο για να καταλάβει το Νότο του Λιβάνου μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του ποταμού Λιτάνι», είπε ο πολιτικός αναλυτής, καθώς το περιέγραψε ως «έναν μακροχρόνιο στόχο του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον Boyle, «το Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη εδώ».

Έχουν χρησιμοποιήσει την εξέγερση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ως πρόσχημα για να εδραιώσουν το Μεγάλο Ισραήλ.
Έτσι, ο μόνος περιορισμός στο Ισραήλ θα ήταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τους πει να σταματήσουν και να σταματήσουν.
Αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Biden πρόκειται να το κάνει αυτό», υποστήριξε.
Επιπλέον, συνέχισε ο εμπειρογνώμονας, η κυβέρνηση Biden παρέχει, όπως αποκάλεσε, πλήρη υποστήριξη στους στόχους του Ισραήλ.
«Μόλις τους έστειλαν 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Στέλνουμε μια δεύτερη δύναμη κρούσης αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Το Ιράν θέλει πάρα πολύ να αποφύγει έναν πόλεμο με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», υποστήριξε ο καθηγητής.

«Αν ρίξετε μια ματιά στην ομιλία του νέου προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ήταν πολύ συμβιβαστική», κατέληξε.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε γρήγορα μετά την διείσδυση ριζοσπαστών της Χαμάς στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών οικισμών και παίρνοντας περισσότερους από 250 ομήρους.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πλήρη πολιορκία της Γάζας και άρχισε να πραγματοποιεί πλήγματα σε στόχους στη Λωρίδα, καθώς και σε ορισμένες περιοχές στον Λίβανο και τη Συρία πριν ξεκινήσει μια χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια προληπτική επιχείρηση, με την ονομασία «Βέλη του Βορρά», εναντίον μαχητών της Hezbollah στον Λίβανο.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.
Το Σάββατο, η σιιτική παραστρατιωτική ομάδα επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης