Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεράκι του πολέμου και πάλι η Baerbock: Η Ουκρανία να χτυπά τη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς

Γεράκι του πολέμου και πάλι η Baerbock: Η Ουκρανία να χτυπά τη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς
O Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απέρριψε για άλλη μια φορά τη δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων cruise Taurus στο Κίεβο
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock επανέλαβε τη θέση της ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας για αυτοάμυνα και τόνισε ότι είναι σημαντικά για την υπέρβαση των ναρκοπεδίων.
«Όσον αφορά τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, νομίζω ότι αυτό είναι γνωστό, πάντα έλεγα ότι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς παίζουν σημαντικό ρόλο, ειδικά στην υπέρβαση των ναρκοπεδίων στην ανατολική Ουκρανία», υποστήριξε η Baerbock σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι ARD.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Γερμανία θα πρέπει να προμηθεύσει άλλα είδη όπλων στο Κίεβο στο μέλλον απάντησε ότι εξέφρασε την άποψή της για αυτό το θέμα.
Εξέφρασα ξεκάθαρα την άποψή μου για αυτό το θέμα.
«Και σε έναν συνασπισμό - σε έναν δημοκρατικό κυβερνητικό συνασπισμό - εάν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για αυτό το θέμα, δεν θα μπορέσουμε να το υποστηρίξουμε», δήλωσε.

Ο Scholz αντιδρά

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz απέρριψε για άλλη μια φορά τη δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων cruise Taurus στο Κίεβο, των οποίων η εμβέλεια είναι περίπου 500 χιλιόμετρα.
Ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια τέτοιων οπλικών συστημάτων θα συνεπαγόταν «σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης».
Το Κίεβο ζητά από το Βερολίνο πυραύλους Taurus εδώ και πολύ καιρό.
Θεωρούνται ανάλογοι του βρετανικού Storm Shadow, που έχουν ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η εμβέλεια των γερμανοσουηδικών πυραύλων είναι μεγαλύτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης