Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήττα γοήτρου για Ισραήλ: 100 επί συνόλου 180 Ιρανικοί πύραυλοι (55%) διέλυσαν Ιron Dome, Mossad – Netanyahu: Θα πληρώσουν

Ήττα γοήτρου για Ισραήλ: 100 επί συνόλου 180 Ιρανικοί πύραυλοι (55%) διέλυσαν Ιron Dome, Mossad  – Netanyahu: Θα πληρώσουν
Πρώτη φορά που ο Σιδερένιος Θόλος απέτυχε, οπότε έδειξε τις αδυναμίες του στους βαλλιστικούς πυραύλους - Περίπου 100 Ιρανικοί πύραυλοι βρήκαν στόχο
(upd7) Πρώτη φορά που ο σιδερένιος θόλος ή Iron Dome ή σύστημα αεράμυνας Ισραήλ απέτυχε…
Παρά την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν επιτυχημένη.... χτύπησαν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το κεντρικό αρχηγείο της Mossad.
Η Mossad είναι οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ που εκτελεί δολοφονίες αντιπάλων εντός και εκτός Ισραήλ.
Συνολικά το Ιράν εκτόξευσε 180 βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων Emad και Ghadr, από το ιρανικό έδαφος.
Το Ιράν ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε τον Ιρανικής παραγωγής υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς «Fattah-2» για πρώτη φορά στην επίθεση της 1ης Οκτωβρίου 2024, για να καταστρέψει τα συστήματα αναχαίτισης αντιβαλλιστικών πυραύλων του Ισραήλ Arrow 2 και Arrow 3.

Τα βασικά συμπεράσματα

1)Το Ιράν ειδοποίησε την Ρωσία και τις ΗΠΑ πριν το χτύπημα ότι θα εξαπολύσει πυραυλική επίθεση.... ήταν μια έξυπνα στρατηγική κίνηση.
Οπότε δεν αιφνιδιάστηκε το Ισραήλ, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ισραηλινού στρατού Daniel Hagari είναι ξεκάθαρες, δήλωσε ότι το Ισραήλ έλαβε πληροφορίες από τις ΗΠΑ ότι το Ιράν θα επιτεθεί με πυραύλους.

2)Πόσοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν δεν είναι ξεκάθαρο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι συνολικά ήταν 180 βαλλιστικοί όχι όλοι νέας τεχνολογίας αλλά για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν και ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς «Fattah-2».
Οι αναφορές για 500 πυραύλους σχετίζεται και με τα δολώματα που χρησιμοποίησαν οι Ιρανοί.

Προφανώς πολλοί εξ αυτών ήταν δολώματα για την Ισραηλινή αεράμυνα το περιβόητο Iron Dome ή σιδερένιος θόλος απέτυχε.
Από τους 180 βαλλιστικούς πυραύλους οι 100 πύραυλοι το 55% των βαλλιστικών πυραύλων βρήκε στόχους.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι τουλάχιστον το 80% των ιρανικών πυραύλων κατάφεραν να ξεπεράσουν το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας και να χτυπήσουν στόχους στο έδαφος του εβραϊκού κράτους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο πηγή ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβές.

3)Το Ιράν έπληξε περισσότερα από 20 ισραηλινά αεροσκάφη F-35 κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ShafaqNA.
Κάποιοι από τους πύραυλους έπληξαν την περιοχή Netzarim στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας «μεγάλο αριθμό τανκς» των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι IRIB.
Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν πλατφόρμες αερίου κοντά στην πόλη Ασκελόν στο νοτιοδυτικό Ισραήλ, αναφέρει το Tasnim.
Η αεροπορική βάση Nevatim της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας χτυπήθηκε ως αποτέλεσμα της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης.
Πλάνα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυραύλους να πέφτουν στο έδαφος μιας στρατιωτικής εγκατάστασης.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC, οι επίλεκτες μονάδες των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) χαρακτήρισε την επίθεση ως απάντηση στη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas Ismail Haniyeh, του αρχηγού του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος της Hezbollah Hassan Nasrallah και του αναπληρωτή αρχηγού του ο IRGC Abbas Nilforoushan.
Το IRGC χαρακτήρισε επίσης την πυραυλική επίθεση νόμιμη απάντηση στις ενέργειες του εβραϊκού κράτους ενάντια στα συμφέροντα του Ιράν.

4)Τι υποστηρίζει το Ιράν ότι χτύπησε στο Ισραήλ
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC, επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων) του Ιράν, κατά τη διάρκεια επίθεσης με πυραύλους στο Ισραήλ, έπληξε δύο βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και το αρχηγείο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mosand, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αντιστράτηγος Mohammad Bagheri.
«Είχαμε την ευκαιρία να επιτεθούμε στην οικονομική υποδομή του Ισραήλ, αλλά επιτεθήκαμε μόνο σε στρατιωτικές βάσεις απόψε πραγματοποιήσαμε πλήγματα στα κεντρικά γραφεία της Mosand, στις αεροπορικές βάσεις Nawatim και Hatzrim και χτυπήσαμε επίσης στρατηγικά ραντάρ και κέντρα συγκέντρωσης ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων.

5)Ποιοι ήταν οι στόχοι με βάση επίσημα στοιχεία
Η αεροπορική βάση Nevatim, η οποία φιλοξενεί ισραηλινά F-35, που βρίσκεται έξω από την Beersheba, στο Ισραήλ.
Γεωγραφικά πλάνα έδειξαν κρούσεις στη βάση από πυραύλους.
Η αεροπορική βάση Hatzerim στην έρημο Negev
Η αεροπορική βάση του Tel Nof
περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ.
Γεωγραφικά πλάνα έδειξαν πυραύλους να προσκρούουν στην αεροπορική βάση Tel Nof
Γεωγραφικά πλάνα έδειξαν επίσης ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους να προσκρούουν σε τουλάχιστον τρεις άλλες τοποθεσίες:
Μια περιοχή νότια της Herzliya,στο  Ισραήλ.
Το γεωγραφικό υλικό απεικονίζει μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στη βάση πληροφοριών IDF Glilot, η οποία στεγάζει τη Μονάδα IDF 8200, η ​​οποία είναι η μονάδα συλλογής σημάτων του IDF, και το Αρχηγείο της Mossad.
Το Ισραήλ εκκένωσε τη βάση πληροφοριών Glilot
πριν από την επίθεση.
Μια περιοχή κοντά στο Ayalon Mall, Ramat Gan,
Ισραήλ.
Το Ayalon Mall
βρίσκεται αμέσως δυτικά του Yarkon Park, όπου η Shin Bet έχει την έδρα της.

6)Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απέτυχε να αναχαιτίσει τους ιρανικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ
Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τους ιρανικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ, γράφει το IRNA.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ βρισκόταν στα περιφερειακά ύδατα.
Ακόμη και τα σύγχρονα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που σταθμεύουν σε περιφερειακά ύδατα δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους πυραύλους.
Νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abbas Araghchi ανακοίνωσε ότι μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων στο Ισραήλ ήταν η εφαρμογή του δικαιώματος της Τεχεράνης στην αυτοάμυνα.
Ο βομβαρδισμός του ισραηλινού εδάφους έχει σταματήσει μέχρι να υπάρξουν περαιτέρω προκλήσεις από το Τελ Αβίβ, τόνισε.
Οι ιρανικές αρχές έδειξαν αυτοσυγκράτηση για σχεδόν δύο μήνες, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σημείωσε ο Araghchi.

7)Benjamin Netanyahu (Πρωθυπουργός Ισραήλ): Το Ιράν έκανε μεγάλο λάθος να επιτεθεί στο Ισραήλ, θα το πληρώσει 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu χαρακτήρισε τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν στη χώρα του ως «μεγάλο λάθος» και είπε ότι η Τεχεράνη θα το πληρώσει.
"Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος σήμερα και θα το πληρώσει.
Το ιρανικό καθεστώς δεν κατανοεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και την αποφασιστικότητά μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας", είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
«Θα τηρήσουμε τον κανόνα που έχουμε θεσπίσει: Αν όποιος μας επιτεθεί, εμείς θα του επιτεθούμε», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

8)Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Herzi Halevy, μετά από μαζική πυραυλική επίθεση από το Ιράν, συγκάλεσε επείγουσα επιχειρησιακή σύσκεψη στο Τελ Αβίβ.
Μια μαζική ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ «θα έχει συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Το Ιράκ αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τον εναέριο χώρο του για τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας εν μέσω της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ.

9)Το Ισραήλ αναφέρουν ορισμένοι, θα μπορούσε να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Συμπεράσματα

Πρώτη φορά που ο Σιδερένιος Θόλος απέτυχε, οπότε έδειξε τις αδυναμίες του στους βαλλιστικούς πυραύλους.
Περίπου 100 Ιρανικοί πύραυλοι βρήκαν στόχο.
Το Ιράν δηλώνει ότι δεν χρησιμοποίησε νέας τεχνολογίας πυραύλους αλλά εάν επιτεθεί το Ισραήλ η απάντηση θα είναι σφοδρότερη…
Το Ιράν όντως με βάση τα στοιχεία δεν χρησιμοποίησε νεότερης τεχνολογίας πυραύλους - πλην εξαιρέσεων -  και αυτό είναι ένα μήνυμα για το πολυδιαφημισμένο iron dome του συστήματος πυραυλικής αεράμυνας του Ισραήλ.
Iranian_Ballistic_Missile_Attack_on_October_1_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης