Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viktor Orban (Ουγγαρία): Σταδιακά όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστηρίξουν μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία

Viktor Orban (Ουγγαρία): Σταδιακά όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστηρίξουν μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία
«Η λύση σε αυτή τη σύγκρουση δεν θα βρεθεί στο πεδίο της μάχης» τονίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο εγγύς μέλλον όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστηρίξουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Στη σχετική τοποθέτηση προέβη ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία δημοσιεύτηκε από τον Υφυπουργό Διεθνών Επικοινωνιών Zoltán Kovács στο κοινωνικό δίκτυο X.
Ο Orban τόνισε ότι αυτή τη στιγμή μόνο η Ουγγαρία βλέπει την αποστολή της ως την εδραίωση της ειρήνης, αλλά σύντομα άλλα κράτη θα αλλάξουν τη θέση τους, όπως έχει ήδη συμβεί στην περίπτωση της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες, βασιζόμενες σε λανθασμένους υπολογισμούς και στρατηγική, έσπευσαν να κλιμακώσουν την ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Κατά τη γνώμη του, είναι αδύνατο να επιλυθεί αυτή η σύγκρουση με τη βία, και είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε κατάπαυση του πυρός, διαπραγματεύσεις και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
«Η λύση σε αυτή τη σύγκρουση δεν θα βρεθεί στο πεδίο της μάχης. <...> Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός, διαπραγματεύσεις και ειρήνη», συνόψισε ο Orban.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα έχει ενταχθεί σε μια νέα πλατφόρμα «Φίλων της Ειρήνης» που δημιουργήθηκε από χώρες του παγκόσμιου νότου για να προωθήσει μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Βουδαπέστη υποστηρίζει διπλωματικές πρωτοβουλίες της Κίνας και της Βραζιλίας με στόχο την αποτροπή της πυρηνικής κλιμάκωσης και την άμβλυνση των παγκόσμιων διχασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης