Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Υποχωρητική η στάση Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Υποχωρητική η στάση Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία

Ο κ. Δημητροκάλλης έκλεισε την ομιλία του με έκκληση για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης

Σφοδρή κριτική άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Ιωάννης Δημητροκάλλης, στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "υποχωρητικότητα και δουλικότητα" απέναντι σε ξένους παράγοντες, με έμφαση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.
Ο κ. Δημητροκάλλης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις γενικόλογες και αδύναμες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με χρόνια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από την Τουρκία.
Αντί να λάβει θέση με σθένος, ο πρωθυπουργός περιορίστηκε, σύμφωνα με τον βουλευτή, σε εκκλήσεις για διάλογο και διπλωματία, που μεταφράζονται ως αδυναμία και υποχωρητικότητα.
«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ηγεσία που θα υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα με αποφασιστικότητα και θάρρος.
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλες παραχωρήσεις και συνεχή υποχώρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητροκάλλης, προσθέτοντας πως η στρατηγική της κυβέρνησης οδηγεί σε "εθνικές παραχωρήσεις" και ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Ο κ. Δημητροκάλλης έκλεισε την ομιλία του με έκκληση για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης, ζητώντας έναν πιο δυναμικό και πατριωτικό τρόπο αντιμετώπισης των εθνικών προκλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης