Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι; Ήπια πτωτικά ο Γ.Δ. με τις αποτιμήσεις να γίνονται ξανά ελκυστικές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι; Ήπια πτωτικά ο Γ.Δ. με τις αποτιμήσεις να γίνονται ξανά ελκυστικές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, επηρεάζει τις αγορές. Οι ευρωπαϊκές άνοιξαν με απώλειες. Η υποχώρηση των τιμών νομίζουμε πως πρέπει να μας κάνει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά και θα αποκτήσουν και πάλι τη βαρύτητα που τους αναλογεί. Άρα πολλές μετοχές που πιέζονται έχουν γίνει ελκυστικές. Πολλές ήταν ήδη.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων εξαμήνου, προκειμένου να επικαιροποιήσουμε τις επιλογές της στήλης. Οι απογοητεύσεις αρκετές, αλλά και η πτώση των μετοχών μεγάλη τους τελευταίους μήνες, ειδικά στα μικρομεσαία. Όλα θα πρέπει να τα συμπεριλάβουμε.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μεγάλη υπερκάλυψη πάνω από 10 φορές είχε το placement και νομίζουμε πως θα δούμε αγορές και μέσα από την αγορά, ειδικά από εκείνα τα funds που ακολουθούν κανόνες. Οι ξένοι συνεχίζουν να τοποθετούνται στις ελληνικές μετοχές, οι Έλληνες είναι μάλλον πιο διστακτικοί ή δεν έχουν την άνεση των ξένων. Μπορεί να μην περισσεύουν χρήματα και αν ισχύει αυτό επηρεάζει συνολικά την αγορά. Άνοιξε με μεγάλο όγκο και πάνω από 2 εκατ. τεμάχια έχουν γίνει σε 5 λεπτά. Υποχωρεί 1,2% και είναι στην τιμή του placement.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πριν λίγες μέρες με την ΕΤΕ να είναι κάπου στα 7,30 ευρώ και την ΑΛΦΑ στα 1,60 ευρώ είχαμε πει πως συμφέρει να αλλάξουμε την ΑΛΦΑ με την ΕΤΕ στις επιλογές μας. Πήγε και υψηλότερα η ΕΤΕ ενώ η ΑΛΦΑ έχει συμπληρώσει τώρα 4 συνεχόμενες πτωτικές και πάει για την πέμπτη. Νομίζουμε πως τώρα είναι ξανά φθηνή και η πτώση επίσης σήμερα της ΕΤΕ στα 7,55 ευρώ πάλι την κάνει ελκυστική.

CENERGY: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίους έως 200 εκατ. ευρώ από τη γενική συνέλευση.

ΟΠΑΠ: Η πτώση της τιμής κάτω από τα 16 ευρώ ενεργοποίησε κάποιους αγοραστές και σήμερα έχει μικρή άνοδο και είναι στα 15,78 ευρώ.

MOTOR OIL: Αρκετά ελκυστική πλέον η αποτίμηση. Λίγο κάτω από τα 21 ευρώ παρά τα όσα έχουν γίνει.

ΑΔΜΗΕ: Άλλες εποχές με τέτοια πορεία η αγορά, αυτός θα είχε πάει πρώτος χαμηλότερα, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις τον βλέπουμε πως κρατιέται και βγαίνουν και μεγάλες εντολές αγοράς. Εννοείται πως βγαίνουν μεγάλες πωλήσεις, αλλά αυτό είναι σύνηθες. Που θα πάει, θα τελειώσουν κάποια στιγμή.

PREMIA: Αυξημένος ο όγκος στις τελευταίες συνεδριάσεις και η μετοχή δείχνει να θέλει να αλλάξει επίπεδο, έχοντας περάσει πάνω από τα 1,20 ευρώ. Το μεγάλο discount στις ΑΕΕΑΠ πρέπει να μειωθεί τώρα που υποχωρούν τα επιτόκια και συνεχίζουν να βελτιώνονται οι αποτιμήσεις των ακινήτων. Με άνοδο άνοιξε η μετοχή αφού πρώτα πέρασε από τα 1,2280 ευρώ και με κάποιες δυνατές εντολές αυξήθηκε η μεταβλητότητα και πήγε σε δημοπρασία. Στα 1,26 ευρώ και στο +1,29%.

INTRACOM: Η μετοχή είχε αφαιρεθεί από τις επιλογές της στήλης στα 3,87 ευρώ τον Ιανουάριο. Σήμερα στα 3 ευρώ μας φαίνεται αρκετά ελκυστική.

INTRALOT: Συνεχίζει να αγοράζει μετοχές η Intracom με στόχο να φτάσει το 10%. Βγαίνουν βέβαια χαρτιά και η μετοχή δείχνει πως δέχεται πίεση. Στα 1,11 ευρώ άνοιξε σήμερα. Αν κερδίσει κάποιο μεγάλο συμβόλαιο στις ΗΠΑ θα βελτιωθεί η ορατότητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης